00
Haber Detayı
01 Mayıs 2024 - Çarşamba 12:34
 
Antalya’da skandal üstüne skandal! 450 euro ‘milliyet farkı’ bedeli almış…
Antalya'da bazı otellerin Türk turistlerden "milliyet farkı" adı altında haksız yere ücret aldığına dair haberler gündemdeki yerini koruyor. Geçtiğimiz günlerde Antalya Limak Lara Hotel'de yaşanan olayda otel, Türk müşterisine 120 euro 'milliyet farkı' ücreti kesmişti. Bu skandalın ardından bir benzeri de Antalya Kundu Holiday Palace Otel'de yaşandı.
YAŞAM Haberi
Antalya’da skandal üstüne skandal! 450 euro ‘milliyet farkı’ bedeli almış…

Antalya’da bazı otellerin ‘milliyet farkı’ adı altında Türk turistlerden ödeme aldığına dair haberler son günlerde gündemdeki yerini koruyor. Geçtiğimiz günlerde Antalya Limak Lara Hotel’de yaşanan ve tepkilere neden olan olayda otel, Türk müşterisine 120 euro ‘milliyet farkı’ ücreti kesmişti. Benzer bir olay bu kez Antalya Kundu Holiday Palace Otel’de yaşandı. Otel, Türk müşterisinden 450 euro ‘milliyet farkı’ bedeli aldı. Sosyal medyada tepkilere neden olan bu olay üzerine Kültür ve Turizm Bakanlığı harekete geçti. 


Bakanlık, otele idari para cezası uyguladı ve milliyet farkı da müşteriye iade edildi. Bu olay, milliyetçilik ve ayrımcılık gibi etik dışı uygulamalara karşı tepkileri de beraberinde getirdi. Yetkililer, bu tür uygulamaların kabul edilemez olduğunu ve yasalara aykırı olduğunu vurguladı. Turizm sektöründe faaliyet gösteren tüm işletmelerin, milliyet, ırk, din, dil gibi ayrımcılıklara dayalı uygulamalardan kaçınması ve tüm turistlere eşit davranması gerektiği vurgulanıyor

 

 

 

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0