00
Haber Detayı
03 Mayıs 2024 - Cuma 16:24
 
Hesap fişini kontrol edin! Alanya’da bunu sakın ödemeyin
Restoranlarda ve kafelerde bahşiş yerine zorla alınan "servis ücreti" uygulaması yaygınlaşıyor. Bu duruma tepki gösteren Tüketici Konfederasyonu (TUKONFED) Hukuk Komisyonu Başkan Yardımcısı Mücahit Saraçlı, "Böyle bir talepte bulunmaya hakları yok, sakın ödemeyin" diyerek vatandaşları uyardı.
YAŞAM Haberi
Hesap fişini kontrol edin! Alanya’da bunu sakın ödemeyin

Son zamanlarda bazı restoran ve kafeler, müşterilerden bahşiş yerine “servis ücreti” adı altında ek bir ücret talep etmeye başladı. Bu ücret, genellikle adisyona kişi başı olarak ekleniyor. Hem kuver hem de servis ücreti alınması, birçok vatandaşın tepkisini çekiyor. Vatandaşlar, sosyal medyada paylaştıkları adisyon ve fişlerle bu duruma tepki gösteriyor.

 

TUKONFED: Yasal Dışı ve Ödeme Zorunluluğu Yok:


TUKONFED Hukuk Komisyonu Başkan Yardımcısı Mücahit Saraçlı, istenen servis ücretinin yasal olmadığını ve tüketicilerin ödeme zorunluluğu bulunmadığını vurguladı. Saraçlı, “Servis ücreti diye bir ilave bir ücret koyuyorlar. Böylesine bir ücret talebinde bulunmaya hakları yok.” diyerek durumun yasal olmadığını açıkladı. Saraçlı, tüketicilerin bu tür taleplerle karşılaştıklarında ödeme yapmamaları gerektiğini ve Alo 175 tüketici hattı veya Ticaret Bakanlığı’nın haksız rekabet kurulunun sayfasına girerek şikayette bulunmalarını istedi. 


Saraçlı, Ticaret Bakanlığı’nın bu tür uygulamalar hakkında bir genelge yayınlayacağını da hatırlatarak, genelgenin yayınlanmasıyla birlikte işletmelerin kapatma, hapis ve ticaretten men cezalarıyla karşılaşabileceklerini belirtti. Saraçlı, işletmeleri bu tür uygulamalardan vazgeçmeye çağırdı ve denetimlerde geriye dönük incelemelerde çok ciddi cezai yaptırımlar uygulanacağını ifade etti. 

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0