00
Haber Detayı
04 Mayıs 2024 - Cumartesi 11:17
 
Türkiye’deki fiyat artışları Avrupalı turistleri bile düşündürüyor
Türkiye’deki fiyat artışlarını değerlendiren turizmciler, fiyatların Avrupalı turistleri bile zorladığını ve yerli turistin halini düşünemediklerini söyledi.
TURİZM Haberi
Türkiye’deki fiyat artışları Avrupalı turistleri bile düşündürüyor

İngiltere’de yapılan bir araştırma, Türkiye’nin İspanya ve Portekiz’de pahalı olarak kabul edilen destinasyonlardan daha pahalı olduğunu ortaya koydu.


“Rakip pazarlarla rekabet olumsuz etkilenebilir”
DW Türkçe’ye açıklamalarda bulunan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başdanışmanı Hamit Kuk, “Şu anda fiyatlarımız çok da ucuz değil. Personel ve yiyecek-içecek maliyetleri çok yükseldi. Bugün Türkiye’deki etin fiyatı Almanya’daki etin fiyatı ile hemen hemen aynı durumda. Özellikle alkollü içecek fiyatlarındaki yüksek vergi maliyetlere yansıdı. Bunların hepsini üst üste koyduğumuz zaman fiyatlar da ona göre artıyor. 


Otelin dışında herhangi bir yerde yemek yemek istedikleri zaman özellikle alkollü içecek fiyatlarını çok yüksek buluyor turistler.  Bir yandan fiyat artışları bizi mutlu ederken öbür taraftan yüksek enflasyon, personel maliyetleri ve diğer maliyetlere baktığımız zaman da kar marjlarımız oldukça düştü. Karlılıkların düşmesi işletmelerin uzun vadede zayıflamasına sebep olacaktır. Bu da rakip pazarlarda rekabeti olumsuz etkileyecektir.” ifadelerini kullandı.


“Fiyat artışları turistlerin de alım gücünü düşürdü”
Turizmci Barış Öztürk, ise turizm sektöründe tüm dünyada fiyatların arttığın ve Türkiye’de de bunun üzerinde bir artış olduğunu kaydetti. Öztürk, “Döviz bazlı yüzde 50-60 artışlar söz konusu. Bu turist için alım gücünü düşürmüş durumda. Fiyatlar Avrupalı turisti bile düşündürecek noktaya geldiyse iç pazardaki halimiz nicedir. Bunun geçici bir durum olmasını öngörüyoruz. Umarım böyle deva etmez.” dedi.

Kaynak Turizm Güncel

Kaynak: Editör: Hamdi Acet
Yorumlar
Haber Yazılımı 0