Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden Kadınlara Üretim Desteği

“ÜRETEN KADINLAR, KAZANAN YARINLAR” PROJESİ

Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen “Üreten Kadınlar, Kazanan Yarınlar” projesi, Antalyalı kadınların el emeklerini kazanca dönüştürmesine olanak tanıyor. Antalya Toptancı Hal ve Kumluca’daki üretim tesislerinde, kadınlar topladıkları sebze ve meyveleri ayıklayıp, pişirip paketleyerek satışa hazır hale getiriyor. Belediyenin gıda mühendisleri gözetiminde, hijyen standartlarına uygun şekilde hazırlanan salça, turşu, tarhana, reçel, erişte, yufka ve mantı gibi ürünler, belediye tarafından tahsis edilen satış alanlarında tüketicilerle buluşturuluyor.

HİJYENİK KOŞULLARDA ÜRETİM YAPILIYOR
Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'nda Gıda Mühendisi olarak görev yapan Meltem Uz, Başkan Muhittin Böcek’in yerelden kalkınmayı desteklemek amacıyla kadın kooperatiflerine büyük önem verdiğini belirterek, Korkuteli ve Antalya Toptancı Hali’nde iki üretim tesisi kurduklarını ifade etti. Uz, bu tesislerde üretilen ürünlerin hijyenik koşullarda hazırlandığını ve kadınlara lojistik desteği de sağlandığını belirtti. Korkuteli’ndeki tesiste, yöresel tarhana, erişte, turşu, meyve kuruları, bergamot ve turunç reçeli gibi ürünler üretilirken, Toptancı Hali’ndeki tesiste ise ağırlıklı olarak hamur ve yufka ürünleri hazırlanıyor.

KADINLAR EKONOMİYE KATKI SAĞLIYOR
Kadın üretim tesislerinde görev yapan Emine Alsağur, 2022 yılında geçirdiği karaciğer nakli sonrası Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin sunduğu imkanlar sayesinde hayata yeniden tutunduğunu belirtti. Alsağur, "Nakil sonrası evde boş oturmanın bana bir faydası olmayacağını fark ettim ve üretime yöneldim. Sabahları yorgun hissetsem de buraya gelip önlüğümü takınca tüm olumsuzlukları unutup işime odaklanıyorum. Burası benim için bir yaşam alanı, burada olmaktan mutluluk duyuyorum" dedi.

Ayrıca, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Korkuteli İlçesi’nde hizmete açtığı gıda üretim, kurutma ve paketleme tesisinde el emeğini ekonomik kazanca çeviren Tevhide Uzun da ev ekonomisine katkı sağlamanın ve çocuklarına daha faydalı olabilmenin mutluluğunu yaşıyor.