
Dünya turizminde rekor bekleniyor ama Antalya'da düşüş var
ANA PAZARLARDA GERİLEME
Almanya, İngiltere ve Rusya gibi ana pazarlardan gelen turist sayılarında yaşanan azalmaya dikkat çeken Yavuz, özellikle Almanya pazarında yüzde 33’lük bir kayıp yaşandığını belirtti. İran gibi alternatif pazarlarda da Nevruz dönemine rağmen önemli düşüşler yaşandığını ifade etti.
TÜRKİYE TATİLİ PAHALI BULUNUYOR
Antalya turizminde yılın ilk üç ayında gözlemlenen yavaşlamanın nedenlerini açıklayan Yavuz, yüksek fiyat algısı, bazı ülkelerdeki ekonomik ve siyasi sorunlar ile son dönemdeki olumsuz gelişmeleri başlıca etkenler olarak sıraladı. Türkiye tatilinin pahalı olduğu yönündeki algının ise rezervasyonların Mısır gibi daha uygun fiyatlı destinasyonlara kaymasına neden olduğunu dile getirdi.
AKDENİZ’DE SIKI REKABET
Yavuz, Türkiye’nin 2025 yılında da Yunanistan, Mısır, İspanya, İtalya ve Tunus gibi Akdeniz ülkeleriyle yoğun bir rekabet içinde olacağını belirtti. Dünya Turizm Örgütü’ne göre turizm hareketliliği bu yıl yüzde 3 ila 5 arasında artış gösterecek. 2019’daki rekoru aşması beklenen bu yükselişle birlikte, dünya turizmi 1,5 milyar seyahatle yeni bir dönüm noktasına ulaşacak.Kaynak;turizmguncel.