Korona hikâyeleri kitap oluyor
Son bir yıldır dünyayı sarıp sarmalayan ve toplumun tüm katmanlarında unutulmaz izler bırakan küresel virüs Covid-19, bir Liz Yayınları’nın girişimiyle hikâyelerle kitap haline getiriliyor. Yayınevi, “Korona Hikâyeleri” adıyla yayınlanacak kitabın tüm yazarların katılımına açık olduğunu duyurdu.
Amaç toplumsal duyarlıklık
Konuyla ilgili açıklama yapan Liz Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Ramazan Seydaoğlu, “Son dönemlerde insanlarımızı acılardan acılara sürükleyen korona virüsüne karşı toplumsal duyarlılığı arttırmak, toplumumuzun bu hastalıktan çektiği acılara karşı yazan ve çizen insanların bakışlarını edebiyatımıza birer hikâye ile kazandırmak istiyoruz” dedi.
Uzman jüri değerlendirecek
Proje kapsamında gönderilecek eserler yayınevinin oluşturduğu akademisyen ve editörlerden oluşan bir jüri tarafından inceleneceğini belirten Seydaoğlu, “Bu projemize bütün yazarlar katılabilir. Yayınlanmaya değer bulunan eserlere telif ödenerek kitap haline getirilecektir” ifadelerini kullandı.
Şartname detayları yayınlandı
“Korona Hikâyeleri” adlı kitap projesine katılmak isteyen yazarların, öykülerini lizyayinlari@gmail.com e-posta adresine gönderebileceği ve www.lizyayinlari.com adresindeki web sitesinden projeyle ilgili detaylı şartnameye ulaşabileceği duyuruldu.
ŞARTNAME :
1. Proje kapsamında gönderilen bütün hikâyeler, yazarın telif çalışması olacak. Eserle ilgili doğabilecek hukuki sorumluluklar yazara ait olacaktır.
2. Bir yazar en fazla iki hikâye ile katılabilir.
3. Eser word programı ile yazılıp -doc. uzantılı olarak yayınevimizin e-posta adresine gönderilecektir. lizyayinlari@gmail.com
4. Hikâyelerde sayfa ve sözcük sınırı olmayacak.
5. Yazım kurallarına ve noktalama işaretlerine dikkat edilmemiş hikâyeler değerlendirilmeye alınmayacaktır.
6. Klavye ederken; soru işareti (?), nokta (.) ve virgül gibi işaretlerden sonra mutlaka boşluk bırakılmasına dikkat edilmelidir.
7. Hikâyelerde teknik serbesttir. Hikâyelerde milli, manevi ve toplumsal genel geçer etik kurallarına özen gösterilmesine dikkat edilmelidir.
8. Yayınlanmaya değer bulunan eserler LİZ YAYINLARI tarafından kitap haline getirilecek. Eser sahiplerinin adı kitap kapağında ve içinde biyografi ve fotoğrafı ile birlikte yer verilecektir.
9. Yayınlanmaya değer bulunan her hikâye için telif ücreti ve 10 kitap verilecektir. (Verilecek ücret kitapta yer alacak hikâyelerin sayısı belli olduktan sonra maliyet hesabı yapılarak yazara bildirilecek ve hikâye 10 yıl Liz Yayınları tarafından yayınlama hakkıyla yazardan devralınacaktır. Bu süre içinde yazar hikâyesini kendi adıyla kitaplarında basabilecektir.)
10. Kitap dağıtım şirketi tarafından internet kitap satış portallarında satışa sunulacaktır.
11. Proje katılan eserler sahiplerine iade edilmeyecektir.