Alanında uzman akademisyenler ALKÜ’de

Bir gün boyunca süren konferansın ilk oturumunda Gebze Teknik Üniversitesinden Dr. Şafak Gök söz aldı. Sunumunda Gök, nano boyutta malzeme araştırması, planar fotolitografiden ve nanoteknolojik malzemelerin kullanım alanlarından öğrencilere bahsetti. İkinci oturum, Akdeniz Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Melih Günay ile devam etti. Sunumunda Günay, yapay zekâda makine öğrenmesi ve derin öğrenme konularında öğrencilere kapsamlı bilgiler aktardı.


ÖĞLEDEN SONRA 3 OTURUM YAPILDI
Öğleden sonraki ilk oturumun açılışını yapan İstanbul Teknik Üniversitesi Uçak ve Uzay Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alim Rüstem Aslan da, İTÜ uzay sistemleri ile tasarım laboratuvarına, Mars'ta koloni kurma çalışmalarına ve canlılık araştırmalarına kadar bir çok konuda bilgiler aktardı.  
Öğleden sonraki ikinci oturumda ise Yıldız Teknik Üniversitesi Biyomühendislik Bölümünden Doç. Dr. Serap Derman da, nano boyutta malzeme kullanımının biyomühendislikteki yerine ve mRNA aşılarına değindi.


Konferansın son oturumunda BBC ve CNN gibi dünya çapında haber kaynaklarında çalışmalarına sıkça yer verilen Harvard Üniversitesinden Prof. Dr. Khalid Shah, kanserli kök hücreleri ve güncel tedavi yaklaşımları hakkında öğrencilere önemli bilgiler sundu. Konferansın ardından konuşmacılara katkılarından dolayı teşekkür plaketi verildi.