Hastaneye 3500 depremzede geldi

Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ilk andan itibaren tedavi edilen depremzede sayısı 3500'e ulaştı. Hastanede hali hazırda 120 kişinin tedavisi sürerken sağlıklı olarak 7 bebek doğdu. Yaşanan deprem felaketi sebebiyle vefat edenlere Allah’tan rahmet yaralılara başsağlığı Türk milletine ise geçmiş olsun dileğinde bulunan Alanya EAH Başhekimi Doç. Dr. Oğuz Karahan, “ Depremin ilk anında itibaren hastanemiz Mersin’den sonra Antalya’ya kadar olan mesafede 3’ncü basamak hastane olması sebebiyle triaj hastanesi olarak çalışmakta. Gelen bütün depremzedelerimizin ilk müdahalesi ve ileri tetkik tedavi planlaması burada yapıldı. Şu ana kadar 3 bin 500 hastamıza hizmet verdik.” Dedi.


Bütün depremzedelere travma, gebelik kemoterapi, diyaliz ya da daha önce gördükleri tedavilere devam etmesi gerekenleri de kabul ettiklerine dikkat çeken Karahan, “ İlk andan itibaren yaptığımız planlamada otuzdan fazla personelimize deprem bölgesinde görevlendirdik. Deprem bölgesine ikinci ekibimizde gönüllü olarak gitti hizmet vermeye devam ediyorlar. Hastanemizde 3 kliniğimizi deprem servisi olarak planladık, yoğun bakımımızı da o şekilde dizayn ettik. Yoğun bakımdan servise geçişleri ikinci basamak olarak ayarladık. Ameliyat açısından travmatoloji sisteminizi kurup beyin cerrahisi, ortopedik ve göğüs cerrahisi hekimlerimizle nöbetçi sayılarımızı planlayıp salon sayılarımızı ona göre ayarladık” diye konuştu.


“3500 HASTAYA TEDAVİ HİZMETİ VERDİK”
Alanya’da üçüncü basamak olarak hizmet verdiğimiz için kemoterapi ve diyaliz gibi tedavileri devam etmesi gereken hastalar için seans sayılarını arttırdıklarını ifade eden başhekim Karahan, “ Bakanlığımız, il sağlık müdürlüğümüz ve halkımızın desteğiyle depremzedelerin bütün ayni ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Bebek kıyafetlerinden, hijyen malzemelerine kadar tedarik edildi. Sistemsel ilerlememizde bir sıkıntı yaşamadık. Psikiyatrı hekimlerimiz ve çocuk psikiyatri hekimlerimizle bir araya geldik travma poliklinikleri oluşturduk. Alanya’da 3500’e yakın hastaya hizmet verdik 100’ün üzerine üst sınıf ameliyat gerçekleştirdik.


 Küçük müdahalelerle birlikte sayı çok daha fazla. Hastanemizde 30’u yoğun bakımda olmak üzere 120 hastamız tedavi almakta. Depremde göçük altında kalmanın en büyük sıkıntısı ilerleyen dönemde Crush sendromu yani kas kaybına bağlı böbrekten idrarın atılamaması sonucu böbrek yetmezliği hatta ölüme kadar giden bir sürece neden olabilmekte.  Hastanemizde tüm kapasite ile devam ediyoruz izinlerimizi durdurduk tüm personelimiz aktif olarak çalışıyor. Ayrıca hastanemizde sağlıklı olarak 7 bebek doğdu” bilgisini verdi.