İtalyan Büyükelçiliği Eğitim Ateşesi 28 Kişilik Ekibi İle Alanya’da

Yaşam Tasarım Okulları öğrencilerinin ev sahipliğini üstlendiği programda İtalyan misafirlere Alanya Kaymakamı Sayın Fatih Ürkmezer’in de destekleri ile Antalya Müzesi, Side, Perge, Aspendos, Alanya Kalesi, Kızılkule gibi antik ve tarihi yerler gezdirildi. Alanya ve Türk mutfağına ait yemekler, Türk örf ve adetleri, gelenekleri tanıtıldı. 


18 Mart akşamı Alanya Kültür Merkezinde sahnelenen ve Yaşam Tasarım Okullarının hazırladığı Diriliş adlı oyun İtalyan misafirlere ve Alanya halkına sunuldu. İtalyan öğretmen ve öğrenciler gösteriyi çok beğenip önceden çalıştıkları türkü ve şarkıları seslendirerek misafirperverliği için okul öğrenci, öğretmen ve yönetimine teşekkür ettiler. Sahnede “Dünya Barışı” mesajı verildi. 


YAŞAM TASARIM OKULLARINDAN OKUL ÖNCESİ EĞİTİME YENİLİKÇİ BİR YAKLAŞIM: KUNO METODU
Okul öncesi eğitim, çocuğun gelişim alanlarını destekleyerek yetişkinlik döneminde daha üretici ve verimli olmasına, var olan potansiyelini ortaya daha kolay bir şekilde çıkarmasına yani kendisini keşfetmesine olanak sağlar.  Okul öncesi eğitimin öneminin farkında olan Yaşam Tasarım Okulları Japon okul öncesi eğitiminin duayeni Mr. Yasuyoshi Kuno ile Alanyadaki okul öncesi öğretmenlerini eşsiz bir workshop çalışmasında buluşturdu.  


Yaşam Tasarım Okullarının özel misafiri olarak 21 Mart Salı günü Alanya'ya gelen Japon Okul Öncesi Eğitiminin önde gelen isimlerinden Mr. Yasuyoshi Kuno Alanya'daki okul öncesi öğretmenlerine bir sunum gerçekleştirdi. Kaymakamımız Sayın Fatih Ürkmezer ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Yusuf Yılmaz'ın da katıldığı sunumda konuşma yapan Salih Orgun ve Meral Orgun böyle bir eğitime öncülük etmekten mutluluk duyduklarını dile getirdiler. 
60 milyondan fazla insan hayatını kaybetti.


Kuno Metodu ve Gakken hakkında da konuşan Salih Orgun  “Japonya, İkinci Dünya Savaşı’nın izlerini en derin yaşayan ülkelerden biri oldu. 60 milyondan fazla insanın hayatını kaybettiği tarihin en kanlı savaşında Japonya’nın 2 milyon 100 bin askeri ve 580 bin sivil vatandaşı yaşamını yitirdi. Özellikle Nagazaki ve Hiroşima kentlerine atılan atom bombalarının açtığı yara hala hastalıklarıyla, ölümleriyle etkisini sürdürüyor. Tokyo Yönetimi, neredeyse harap ülkeyi tekrar güçlendirmek adına iki yola girdi. 


Bir teknoloji diğeri de eğitim. Dünyaca ünlü Japon markaların kurulduğu veya güçlendiği döneme baktığınızda savaşın sonunda yaşanan gelişim sürecinde yaşandığını görmek mümkün. Bu sebeplerden ötürü bugün sizleri Kuno Metodu ve Gakken Projemizle tanıştırmak istedik.” Diyerek ikinci projeleri olan Gakken hakkında da bilgi verdi. Konuşmaların hemen ardından Mr. Kuno öncülüğünde workshop çalışması uygulandı. Alanyadaki pek çok okul öncesi öğretmeninin katıldığı eğitimde 3-6 yaş çocukların zihinsel ve duygusal gelişimini destekleyici etkinliklerden örnekler sunuldu. 
 

GAKKEN OKULU YAŞAM TASARIM ORTAOKULU
İnsanlığın Yeniden İnşası Yalnızca Egitimle olacak
Gakken, Japonya’da 1946 yılında Hideto Furuoka tarafından 'İkinci Dünya Savaşı'nın yarattığı yıkımın yeniden inşasının yalnızca eğitimle olabileceği' felsefesiyle kurulmuştur. Yöntem olarak modern eğitim/öğretim tasarımı teorisi benimsenmiş olup yaparak ve yaşayarak öğrenmeyi deneyselleştirmiştir. “Etkinlik Temelli" bir öğrenme programı olan Gakken programı 


çocukların "Neden" ve "Nasıl" sorularına odaklanarak, bilimsel yöntemler aracılığıyla öğrencilerin "Araştırma Duygusunu" geliştirmek için tasarlanmıştır. Yaşam Tasarım Okulları, Türkiye’de İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa’dan sonra Gakken projesini yürüten sayılı okullardan biri olmuştur.