Tahran-Van Yolcu Treni Seferlerine Yeniden Başlıyor
Bakan Uraloğlu, Türkiye ile İran arasındaki demiryolu iş birliğinin bölgesel ulaşımı güçlendirdiğini ve turizm hareketliliğini artırdığını belirterek, "Tahran-Van treninin yeniden seferlere başlaması hem ekonomik hem de kültürel bağları daha da kuvvetlendirecektir" dedi.
Haftada İki Karşılıklı Sefer Yapılacak
İran Yolcu Taşıma Şirketi (RAJA) tarafından işletilecek olan Tahran-Van yolcu treni, 7 adet 40 kişi kapasiteli kuşetli vagondan oluşacak ve haftada iki kez karşılıklı sefer düzenlenecek. İlk sefer, Tahran'dan 9 Mart Pazar günü, Van'dan ise 10 Mart Pazartesi günü gerçekleşecek.
Tahran'dan pazar ve çarşamba günleri saat 12.35'te hareket edecek olan tren, Van'dan ise pazartesi ve perşembe günleri saat 20.00'de kalkacak. Yolcular, yaklaşık 22 saatlik bir yolculukla iki şehir arasında seyahat edebilecekler.
Bakanlık yetkilileri, Tahran-Van yolcu trenine olan ilginin büyük olduğunu belirterek, bilet almak isteyen yolcuların erken rezervasyon yapmalarını tavsiye etti.