Bize kendinizi tanıtır mısınız?
İlk ve orta eğitimimi YİBO’da okudum. Lise eğitimimden sonra Selçuk Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünü 3. Sınıfta terkedip İstanbul Üniversitesi Psikoloji Bölümünü bitirdim. Yüksek Lisans ve Doktoramı Moskova Devlet Üniversitesi’nde tamamladım. Kazakistan KIMEP ve Kocaeli Üniversitesi’nde çalıştım.
Kitap yazma maceranız nasıl başladı?
Yazı ve kitapla tanışmam ortaokul döneminde başladı. O günden bugüne değin ne kalem ve ne de kitap elimden düşmedi. İlk yazımı 7.sınıfta Sabah gazetesine yazmıştım. Gazetede yazım yayınlanınca kendime güvenim arttı.
‘Safi’nin Pak Yüzü’ isimli kitabımın yazma maceram Türkiye’ye döndükten sonra başladı. Kocaeli Üniversitesi’nde çalışırken başta kamu ve kuruluşlarında, özel eğitim kurumlarında ve özel şirketlerde eğitimler verdim.
Özellikle eğitim kurumlarında eğitimler verince günümüz gençlerinin eksikliklerine şahit oldum. Bu eksiklikleri kendi penceremde tamamlama sürecine girdim. Safi, benim muhabbet ettiğim, dertleştiğim yoldaşım ‘Olric’imdir.
Bu kitabınızın bir hikâyesi var mıdır?
Olmaz mı? 2015 yılında ‘Öğretmenlik Mesleğinde Tükenmişlik Sendorumu’ konu seminer vesilesiyle on yedi ilimizde ve binlerce öğretmenlerimizle buluştum. Öğretmenlerimizi dinledim. Öğretmenlerimiz beni dinledi. Kitabımın hikâyesi de işte bu buluşmalarla başladı.
Kitapta en etkileyici bulduğunuz bölüm hangisidir?
Doğrusu zor bir soru. Kitabı oluşturan yüz kavram da birbirinden değerlidir. İlla bir kavramı ön plana çıkacaksa ‘Allah’ kavramlarıdır.