Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Şarj istasyonu tüm binalarda zorunlu hale gelmeli

YAŞAM 15.08.2024 - 09:46, Güncelleme: 11.12.2024 - 05:12
 

Şarj istasyonu tüm binalarda zorunlu hale gelmeli

Antalya Emlakçılar ve İş Takipçileri Oto Galerisi Esnaf Odası (ANEKO) Başkanı İsmail Çağlar, şarj istasyonlarının tüm binalarda zorunlu hale getirilmesi gerektiğini savundu. Çağlar, bu konudaki görüşlerini Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın açıklamaları ışığında dile getirdi.

Bakanlık, site ve apartmanlarda elektrikli araçlar için şarj cihazlarının kurulumunda karşılaşılan zorluklara çözüm olarak, şarj istasyonlarının kurulumu için çoğunluğun kararının yeterli olacağını açıkladı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın bu kararı, 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu'nun 19’uncu maddesinde yer alan maliklerin beşte dördünün rızası gerektiren düzenlemeleri kaldırarak, şarj istasyonlarının kurulumu için yalnızca çoğunluğun kararının alınmasını öngörüyor.   İsmail Çağlar, elektrikli araçların sayısının 2024 yılında yüzde 223,1 oranında artarak 35 bin 636’ya ulaştığını belirterek, teknolojik gelişmelere ayak uydurmanın önemine dikkat çekti. Çağlar, elektrikli araç kullanımının artışıyla birlikte şarj istasyonlarına olan ihtiyacın da arttığını ve bu nedenle şarj istasyonlarının tüm binalarda zorunlu hale getirilmesi gerektiğini ifade etti.   Çağlar, mevcut düzenlemenin eski binalarda da uygulanmasını gerektiğini vurgulayarak, “Yeni binalarda şarj istasyonu kurulumu zorunlu, ancak eski binalarda da bu zorunluluğun getirilmesi gerekiyor. Elektrikli araçların yaygınlaşmasıyla birlikte, eski binalarda da bu ihtiyaç karşılanmalı. Resmi prosedürlerin daha da hafifletilmesi gerekiyor” dedi.   Ayrıca, elektrikli araçların radyasyon yaydığına dair endişelerin bulunduğunu belirten Çağlar, uzmanların bu araçların radyasyon oranının Dünya Sağlık Örgütü’nün belirlediği standartların altında olduğunu ve sağlık açısından bilinen bir risk taşımadığını ifade etti. Çağlar, bu bağlamda elektrikli araç kullanımının teşvik edilmesi gerektiğini söyledi.   Çağlar, uygulamanın hızla devreye alınması gerektiğini ve ilçe belediyelerinin de bu konuda harekete geçmesi gerektiğini belirterek, “Binalarda şarj istasyonları kurulması konusunda bir an önce harekete geçilmelidir. Elektrikli araç sahiplerinin yaşadığı şarj sorunlarına çözüm bulunması büyük önem taşıyor” diye konuştu.   İsmail Çağlar, bu düzenlemenin hem çevre bilincini artıracağını hem de elektrikli araç kullanıcılarının taleplerine cevap vereceğini belirterek, Çevre Bakanlığı'nın bu konuda gerekli adımları atması gerektiğini vurguladı.
Antalya Emlakçılar ve İş Takipçileri Oto Galerisi Esnaf Odası (ANEKO) Başkanı İsmail Çağlar, şarj istasyonlarının tüm binalarda zorunlu hale getirilmesi gerektiğini savundu. Çağlar, bu konudaki görüşlerini Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın açıklamaları ışığında dile getirdi.

Bakanlık, site ve apartmanlarda elektrikli araçlar için şarj cihazlarının kurulumunda karşılaşılan zorluklara çözüm olarak, şarj istasyonlarının kurulumu için çoğunluğun kararının yeterli olacağını açıkladı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın bu kararı, 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu'nun 19’uncu maddesinde yer alan maliklerin beşte dördünün rızası gerektiren düzenlemeleri kaldırarak, şarj istasyonlarının kurulumu için yalnızca çoğunluğun kararının alınmasını öngörüyor.

 

İsmail Çağlar, elektrikli araçların sayısının 2024 yılında yüzde 223,1 oranında artarak 35 bin 636’ya ulaştığını belirterek, teknolojik gelişmelere ayak uydurmanın önemine dikkat çekti. Çağlar, elektrikli araç kullanımının artışıyla birlikte şarj istasyonlarına olan ihtiyacın da arttığını ve bu nedenle şarj istasyonlarının tüm binalarda zorunlu hale getirilmesi gerektiğini ifade etti.

 

Çağlar, mevcut düzenlemenin eski binalarda da uygulanmasını gerektiğini vurgulayarak, “Yeni binalarda şarj istasyonu kurulumu zorunlu, ancak eski binalarda da bu zorunluluğun getirilmesi gerekiyor. Elektrikli araçların yaygınlaşmasıyla birlikte, eski binalarda da bu ihtiyaç karşılanmalı. Resmi prosedürlerin daha da hafifletilmesi gerekiyor” dedi.

 

Ayrıca, elektrikli araçların radyasyon yaydığına dair endişelerin bulunduğunu belirten Çağlar, uzmanların bu araçların radyasyon oranının Dünya Sağlık Örgütü’nün belirlediği standartların altında olduğunu ve sağlık açısından bilinen bir risk taşımadığını ifade etti. Çağlar, bu bağlamda elektrikli araç kullanımının teşvik edilmesi gerektiğini söyledi.

 

Çağlar, uygulamanın hızla devreye alınması gerektiğini ve ilçe belediyelerinin de bu konuda harekete geçmesi gerektiğini belirterek, “Binalarda şarj istasyonları kurulması konusunda bir an önce harekete geçilmelidir. Elektrikli araç sahiplerinin yaşadığı şarj sorunlarına çözüm bulunması büyük önem taşıyor” diye konuştu.

 

İsmail Çağlar, bu düzenlemenin hem çevre bilincini artıracağını hem de elektrikli araç kullanıcılarının taleplerine cevap vereceğini belirterek, Çevre Bakanlığı'nın bu konuda gerekli adımları atması gerektiğini vurguladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sonalanya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.