SHGM 500 yeni pilot yetiştirecek

YAŞAM 08.04.2025 - 18:46, Güncelleme: 08.04.2025 - 18:46
 

SHGM 500 yeni pilot yetiştirecek

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), Türkiye'nin havacılık alanındaki küresel rekabet gücünü artırmak için pilot yetiştirme süreçlerine hız veriyor. 2025 yılı sonuna kadar 500 yeni lisanslı pilot ekleyerek toplam sayıyı 16 bin 30’a çıkarmayı hedefleyen kurum, bu konuda çalışmalarını sürdürüyor.

PİLOT SAYISINDA YÜKSELME BEKLENİYOR SHGM yetkilileri, artan pilot sayısını yalnızca ulaşım sektörünün gelişmesi olarak görmüyor. Bu artış, aynı zamanda ülkeler arası etkileşimi artıran, kültürel kaynaşmayı sağlayan ve ekonomik kalkınmaya katkı sunan stratejik bir unsur olarak değerlendiriliyor. HAVACILIĞIN SEKTÖREL ETKİLERİ Havacılık sektörünün, turizmden ticarete, istihdamdan teknolojiye kadar pek çok alana etkisi bulunuyor. Bu nedenle, pilot yetiştirmenin sadece sektörel bir ihtiyaç olmadığı, aynı zamanda ülke için stratejik bir adım olduğu ifade ediliyor. SÜRDÜRÜLEBİLİR BÜYÜMEYE DİKKAT SHGM, sürdürülebilir büyümeye de önem veriyor. Milli Teknoloji Hamlesi ve Kalkınma Planı hedefleri doğrultusunda çevreye duyarlı adımlar atılarak Türkiye’nin havacılık ve uzay alanındaki etkinliği artırılmak isteniyor. BALON PİLOTLARINDA DA ARTIŞ HEDEFLENİYOR 2024 yılı sonunda 735 olan lisanslı balon pilotu sayısının, 2025 yılı sonuna kadar 773’e çıkarılması planlanıyor. Bu adım, Türkiye’nin özellikle turizm bölgelerindeki sıcak hava balonu faaliyetlerine de destek sağlayacak. SHGM’nin yürüttüğü bu çalışmalar, Türkiye'nin havacılık alanındaki insan kaynağını güçlendirerek sektörel kapasiteyi artırmayı ve ülkenin uluslararası alandaki konumunu güçlendirmeyi amaçlıyor.Kaynak;turizmnews.
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), Türkiye'nin havacılık alanındaki küresel rekabet gücünü artırmak için pilot yetiştirme süreçlerine hız veriyor. 2025 yılı sonuna kadar 500 yeni lisanslı pilot ekleyerek toplam sayıyı 16 bin 30’a çıkarmayı hedefleyen kurum, bu konuda çalışmalarını sürdürüyor.

PİLOT SAYISINDA YÜKSELME BEKLENİYOR

SHGM yetkilileri, artan pilot sayısını yalnızca ulaşım sektörünün gelişmesi olarak görmüyor. Bu artış, aynı zamanda ülkeler arası etkileşimi artıran, kültürel kaynaşmayı sağlayan ve ekonomik kalkınmaya katkı sunan stratejik bir unsur olarak değerlendiriliyor.

HAVACILIĞIN SEKTÖREL ETKİLERİ
Havacılık sektörünün, turizmden ticarete, istihdamdan teknolojiye kadar pek çok alana etkisi bulunuyor. Bu nedenle, pilot yetiştirmenin sadece sektörel bir ihtiyaç olmadığı, aynı zamanda ülke için stratejik bir adım olduğu ifade ediliyor.

SÜRDÜRÜLEBİLİR BÜYÜMEYE DİKKAT
SHGM, sürdürülebilir büyümeye de önem veriyor. Milli Teknoloji Hamlesi ve Kalkınma Planı hedefleri doğrultusunda çevreye duyarlı adımlar atılarak Türkiye’nin havacılık ve uzay alanındaki etkinliği artırılmak isteniyor.

BALON PİLOTLARINDA DA ARTIŞ HEDEFLENİYOR
2024 yılı sonunda 735 olan lisanslı balon pilotu sayısının, 2025 yılı sonuna kadar 773’e çıkarılması planlanıyor. Bu adım, Türkiye’nin özellikle turizm bölgelerindeki sıcak hava balonu faaliyetlerine de destek sağlayacak.

SHGM’nin yürüttüğü bu çalışmalar, Türkiye'nin havacılık alanındaki insan kaynağını güçlendirerek sektörel kapasiteyi artırmayı ve ülkenin uluslararası alandaki konumunu güçlendirmeyi amaçlıyor.Kaynak;turizmnews.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sonalanya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.