Reklamı Geç
HABER DETAY
Demir Başkan'dan Evlilik Okulu Projesi
Sosyal belediyecilik anlayışıyla Alanya'ya hizmet etmeyi hedefleyen gelecek partısı Alanya belediye başkan adayı Mevlüt Demir, evlilik okulu projesini anlattı.
28 Ocak 2024 - Pazar 14:03
YAŞAM

Gelecek partısı Başkan adayı Demir;Evlilik Okulu, evlenecek olan gençlerin ve evli çiflerın gunluk yaşamları ve ilişkileriyle ilgili farkındalık ve bilinç düzeyini artırmak amacıyla düzenlenen bir eğitim programı olduğunu ifade etti. 


Demir Başkan;Bu süreçin aile olmanın ilk adımını oluşturdugunu , çiftlerin evlilik öncesi birbirlerini tanımak için birbirlerine yönelttikleri uzun cevap isteyen sorularla desteklendiğini ve eşlerin yuvalarını saglam temeller uzerıne kurmaları için ihtiyaç olduğunu vurguladı.


Evlilik Okulu Nedir
Evlilik yaşantısına uyumu kolaylaştırmak,
Kısa, orta ve uzun vadede çiftlerin ilişkideki uyumunu üst düzeyde ve sürekli kılmak,
Çiftlerin iletişim becerilerini artırmak,
İlişkide yakınlığı ve bağlılığı güçlendirmek,
İlişkide güven ortamını sağlamlaştırmak,
Problem çözme ve karar verme yetilerini güçlendirmek ıcın uzman kişilerın yol gosterıcılığıyle çiftlere destek sunmayı hedef alan bır projedır.
Evlilik Okulu, evlilik öncesi danışmanlık hizmetlerinin önemli bir parçasıdır. Bu hizmetler, eğitsel, geliştirici ve önleyici ve yonlendırıcı olma amacıyla tasarlanmıştır.

Başkan adayı demır,
Eş adaylarının birbirlerini iletışım dillerini bilerek hareket etmelerı, duygusal bir bağ oluşturmaları ve birlikte hayaller kurmaları da bu sürecin bır hedefıdır.Sonuç olarak, Evlilik Okulu, bireyden aileye, aileden topluma uzanan bir kazan-kazan sürecinin başlangıcıdır ve evlilik öncesi hazırlık için oldukça önemlidir dedi.


Gelecek partısıBelediye başkan adayı Mevlüt Demir toplum sağlığı ve boşanmanın önlemesi için Belediyemiz tarafından hazırlanan kurslara isteyen her vatandaş katılım sağlayabılecek, kursu başarı ile bitirenlere konuyla alakalı  sertifika verileceğini ifade ettı

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0