Reklamı Geç
HABER DETAY
Avrupa Birliği'nden üç Türk hava yoluna Rusya bariyeri
Avrupa Birliği'nin Rusya'yı gerekçe göstererek Kaliningrad'a uçmasına izin vermediği Türk hava yolu şirketi sayısı üçe yükseldi.
14 Mayıs 2024 - Salı 10:11

Daha önce Kaliningrad'a uçmak isteyen Southwind ile Tailwind'e hava sahasını kullanma izni vermeyen Avrupa Birliği, bu sefer de Corendon Hava Yolları için benzer bir karar aldı. 


Rus Tur Operatörleri Birliğinin (ATOR) bülteninde yer alan habere göre, Corendon Hava Yolları'nın 22 Mayıs'ta başlaması planlanan Antalya - Kaliningrad seferleri iptal edildi. Gerekçe ise yine aynı; Avrupa Birliği otoritelerinin hava sahasını kullanma izni vermemesi. 


Rus tur operatörü FUN & SUN, Avrupa Birliği'nin Corendon'a uçuş izni vermemesi nedeniyle Kaliningrad-Antalya programını iptal etti. Hava yolu, normal şartlarda Antalya-Kaliningrad arasında haftada iki sefer planlamıştı. 


FUN & SUN'ın konuyla ilgili açıklamasında, Corendon'a uçuş izni verilmemesinden dolayı şirketin Kaliningrad - Antalya programını iptal ettiği kaydedildi. Açıklamada, Kaliningrad'dan Antalya'ya tatil rezervasyonu yapanların turlarının, Rusya'nın başka bir şehrinden aktarmalı olarak Antalya'ya veya başka bir destinasyona kaydırılabileceği belirtildi. Şirketin açıklamasında, isteyenlere de tam iade yapılacağı bildirildi.

Kaynak;Turizm Güncel - Dış Haberler

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0