Reklamı Geç
HABER DETAY
Alman Turistlerin Taciz ve Kötü Muamele Şikayeti
Almanya Frankfurt Aschaffenburg'dan gelen Ahmet Mıh, eşi ve kızıyla her yıl tatil için geldikleri Alanya’da yaşadıkları olumsuz deneyimleri Alanya Posta Medya WhatsApp ihbar hattına aktardı. Mıh, Alanya’da turistlere yönelik haksız muameleler ve tacizler nedeniyle Türkiye’ye gelmekten korktuklarını belirtti.
17 Haziran 2024 - Pazartesi 08:36
TURİZM

OTELDE KANDIRILMA VE EKSTRA ÜCRET TALEBİ

Ahmet Mıh’ın iddiasına göre, Alanya’da kaldıkları otelde karşılaştıkları olay şöyle gelişti: “Gece 2’de otele vardık ve manzaralı rezervasyon yapmıştık. Ancak resepsiyondaki beyefendiye 10 Euro verdim ve lütfen manzaralı olsun dedim. Bana bir oda verdi ve ertesi gün 30-40 Euro daha verirsem manzaralı odaya geçebileceğimizi söyledi. Ertesi gün odaya baktık, ancak 40 Euro daha vermek istemedik. Bu durumu fark edince, adam bize kötü davranmaya başladı ve başka turistlerle konuştuğumuzda aynı şeyi onlara da yaptığını öğrendik.”


ÇARŞIDA TACİZ VE KÖTÜ MUAMELE
Mıh ve ailesi, Alanya çarşısında alışveriş yaparken de olumsuz deneyimler yaşadıklarını anlattı. Türk olduklarını fark etmeyen bazı esnafların, eşine ve kızına Türkçe iğrenç laflar söylediklerini belirten Mıh, bu durumun gururunu incittiğini ifade etti. Mıh, “Bir Türk olduğumu fark etmediler ve elbiselere bakarken, hanımıma ve kızıma Türkçe çok kötü laflar ettiler. Almanya’dan gelip Türkiye’yi ziyaret eden bir turist olarak, alışveriş yaparken bile kendimizi güvende hissedemiyoruz. Taciz ve kötü muameleye maruz kalıyoruz” dedi.


MIH’TAN YEREL YETKİLİLERE ÇAĞRI
Ahmet Mıh, Alanya’yı ve Türkiye’yi sevdiklerini, ancak yaşadıkları bu olumsuz deneyimlerin ailesini korkuttuğunu belirterek yerel yetkililere çağrıda bulundu. Mıh, “Turist olarak dolaşın ve insanların ne kadar zorlandığını kendiniz görün. Biz Türkiye’yi ve Alanya’yı çok seviyoruz ama ailem bir daha oraya gelmekten korkuyor. Lütfen bize yardımcı olun” diyerek sözlerini tamamladı.

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0