Reklamı Geç
HABER DETAY
Flight Trading de iflas başvurusunda bulundu
FTI'ın iflasının ardından gruba bağlı yan kuruluşlarla da peş peşe iflas başvurusunda bulunuyor.
20 Haziran 2024 - Perşembe 13:25
TURİZM

FTI Touristik GmbH bünyesinde bulunan FTI Touristik ve Big Xtra Touristik'in ardından  şirketin charter ve uçuş sözleşmelerini yapan yan kuruluşu Flight Trading de iflas başvurusunda bulundu. Öte taraftan, şirketin Fransa'daki iştiraki FTI Voyages'ın da tüm ödemeleri askıya aldığı kaydedildiliyor. 


FTI'ın tüm uçuş ve charter anlaşmaları Flight Trading üzerinden yapıldığı için Sun Express, Eurowings ve Condor gibi tatil hava yolu şirketleri Flight Trading'in iflas başvurusunda bulunmasını bekliyordu. FTI'ın iflasının ardından boş koltuklarla uçmak zorunda hava yolu şirketleri, bu kontenjanları başka tur operatörlerine de devredemediler. Bunun hava yolu şirketlerine ne kadar zarar verdiği henüz bilinmezken, yaz sezonunda boş kontenjanları doldurmayı umuyorlar. 


Sektör uzmanları, FTI'ın iflasının ardından tur operatörlüğü sektöründe bilet fiyatlarının kimi durumlarda yüzde 50'ye varan oranlarda düştüğünü belirtiyor. Bazı hava yolu şirketlerinin FTI'dan kaynaklanan kayıpları en aza indirmeye çalıştığına dikkat çeken uzmanlar, "Bu nedenle hava yolu şirketleri yüksek doluluklarla uçmak için marjların düşmesini sineye çekiyor." diyor.

Kaynak;Turizm Güncel - Dış Haberler

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0