Reklamı Geç
HABER DETAY
Alanya’da Çadır Kurmak Yasaklandı, Tatilciler Plaj Otoparklarında Geceyi Geçirdi
Türkiye'nin çeşitli şehirlerinden dokuz günlük bayram tatili için Alanya’ya gelen vatandaşlar, İncekum Halk Plajı ve çevresine çadır kurmak isteyince Alanya Belediyesi zabıta ekipleri tarafından engellendi.
24 Haziran 2024 - Pazartesi 09:28
TURİZM

Çadır kuramayan tatilciler geceyi plaj otoparklarında ve sahillerde yatarak geçirdi. Ancak geride bırakılan çöpler, plaj işletmecisi Recep Erdoğan'ın tepkisine yol açtı.


Tatilcilerin Çadır Kurmasına İzin Verilmedi
Alanya Belediyesi zabıta ekipleri, belediye ve kaymakamlık tarafından alınan karar doğrultusunda, tatilcilerin çevreye zarar vermemesi için çadır kurmalarına izin vermedi. Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik’in “Alanya'yı dizayn edeceğiz, Alanya'ya huzur getireceğiz” projesi kapsamında görevlendirilen zabıta ekipleri, 24 saat boyunca bölgede devriye gezdi ve çadır kurmak isteyen vatandaşların çadırlarını toplamak zorunda bıraktı.


Tatilciler Geceyi Araçlarında ve Sahilde Geçirdi
Otel veya kamp yeri bulamayan tatilciler, geceyi araçlarında ya da sahilde açık alanda geçirdi. Ancak bu durum, çevre kirliliğine yol açtı. Tatilciler, sahilde ve plaj otoparklarında bıraktıkları çöplerle çevreyi kirletti. İşletmeci Recep Erdoğan, tatilcilerin çevreye verdikleri zarara dikkat çekmek için sahilde bıraktıkları çöpleri elleriyle topladı ve bu görüntüleri sosyal medya hesabında paylaştı.


İşletmeciden Tepki
Recep Erdoğan, tatil yapmanın herkesin hakkı olduğunu ancak çevreyi kirletmenin kabul edilemez olduğunu belirtti. Alanya Belediyesi’nin bu kirliliğe yetişmesinin mümkün olmadığını ifade eden Erdoğan, “Tatil bedava olursa böyle olur, bedava tatilden kazandığımız bir çuval çöp” diyerek duruma tepki gösterdi.


Alanya Belediyesi, çevreyi koruma ve temiz tutma amacıyla bu tür denetimlere devam edeceğini açıkladı. Tatilcilerden, çevreye duyarlı olmaları ve temizlik kurallarına uymaları istendi.

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0