Reklamı Geç
HABER DETAY
Mehmet Nuri Ersoy: Çorum turizmi için master plan yapacağız
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Çorum’un turizm potansiyeli ile ilgili master plan çalışması yapacaklarını açıkladı.
11 Temmuz 2024 - Perşembe 12:47
TURİZM

Çorum’a bir ziyaret gerçekleştiren Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, kentin turizm potansiyeline ve bu potansiyelin ortaya çıkarılması için yapılacak çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.


Gazetecilere, Çorum'un turizm potansiyelini artırmaya yönelik incelemeler yaptıklarını söyleyen Ersoy “Çorum'un turizm açısından marka yerlere, arkeolojik noktalara sahip. Alacahöyük, Boğazkale, Yazılıkaya, Şapinuva, Kalehisar, Eskiyapar olsun, bu noktalar Bakanlığımız tarafından Geleceğe Miras Projesi kapsamına alındılar zaten. Hocalarıyla yerinde incelemelerini de yaparak özellikle yabancı turisti, Asyalı turisti hedefliyoruz. Yabancı turist için nasıl daha cazip hale getirebiliriz, mümkünse burada konaklama gerektirecek noktaları nasıl oluştururuz, bununla ilgili ön çalışma yapma fırsatı bulduk.” diye konuştu.


Çorum'un da içinde bulunduğu turist güzergahı oluşturacaklarını anlatan Ersoy, “Çorum'un turizm potansiyeli ile ilgili master plan çalışması yapacağız. Bir ana rotanın parçası haline getireceğiz. Kendi içinde bir rotasını oluşturmamız gerekiyor. Yani turistlerin birkaç saatte gezip çıkabileceği bir şehir olmaktan çıkarıp, en az bir gece konaklamasını gerektirecek rota oluşturmamız gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Kaynak;Turizm Güncel

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0