Reklamı Geç
HABER DETAY
İnterpol Tarafından Kırmızı Bültenle Aranan Rus Uyruklu Şahıs Yakalandı
Antalya Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı tarafından aranan şahısların yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalar kapsamında, İnterpol tarafından kırmızı bültenle aranan Rus uyruklu E.P. (E-1988) isimli şahıs, Antalya'da yakalandı.
15 Temmuz 2024 - Pazartesi 11:15
ASAYİŞ

Yapılan incelemelerde, E.P.'nin ülkemizde ikamet izin süresinin dolduğu, ayrıca babası A.P.'nin (E-1966) 2021 yılında Türk vatandaşı olduğu, 2023 yılında ise Rusya adli birimlerince yakalama kararı bulunması sebebiyle Türk vatandaşlığından çıkarıldığı belirlendi. A.P.'nin İnterpol tarafından kırmızı bültenle arandığı ve şahısların ülkemizi deniz yoluyla terk ederek yurtdışına kaçacakları bilgisi alındı.


Komutanlık İstihbarat Şube Müdürlüğü ve yüzer unsurları ile birlikte, Antalya MİT Bölge Daire Başkanlığı desteğiyle Antalya Limanı önlerinde bulunan Ukrayna bayraklı yelkenli tekneye yapılan operasyonda Rus uyruklu E.P. ve A.P. ile Azerbaycan uyruklu V.D. ve Ukrayna uyruklu I.C. isimli toplam dört şahıs yakalandı.


Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı talimatları doğrultusunda tekne ve şahısların üzerlerinde yapılan aramada:

7.000 EURO, 5.000 ABD Doları, 200 Tayland Bahtı nakit para,
Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı,
Rusya Kimliği ve Pasaportu,
4 Adet Cep Telefonu,
1 Adet Laptop ve 1 Adet Tablet
ele geçirildi.


Rüşvet suçuyla kırmızı bültenle aranan ve hakkında acil yakalama kararı bulunan A.P. isimli Rus uyruklu şahıs gözaltına alındı. Ülkemizde ikamet izin süresi dolan E.P. isimli Rus uyruklu şahıs ise Antalya İl Göç Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.Antalya Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0