Reklamı Geç
HABER DETAY
Nitelikli Dolandırıcılara Suç Üstü
Kendisini Üst Düzey Emniyet Yetkilisi Olarak Tanıtıp Dolandırıcılık Yapan 3 Şahıs Yakalandı Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalar sonucunda, telefonda kendilerini 'üst düzey emniyet yetkilisi' olarak tanıtarak dolandırıcılık yapan üç şahıs yakalandı.
23 Temmuz 2024 - Salı 13:21
ASAYİŞ

Şüpheliler C.S., M.S.T. ve Ö.T., parmak izlerinin olay yerinde bulunduğunu iddia ederek polis amblemi ve parmak izi görsellerini müştekinin telefonuna gönderip, müştekiyi baskı altına aldılar. 


Bu yöntemle 248.000 ₺ havale yaptırıp, 11.000 dolar nakit olarak aldılar. Şüpheliler, düzenlenen operasyonla suçüstü yakalandı. Yakalanan şahıslardan cep telefonları, sim kartları, 10.000 dolar ve 19.000 Türk Lirasına el konuldu.


Olayda korsan taksi kullandıkları tespit edilen şüphelilerin, taksi sahibine idari yaptırım uygulandı ve araç otoparka çekildi.


'Nitelikli Dolandırıcılık' suçundan adli makamlara sevk edilen şüphelilerden C.S. tutuklandı. Antalya Emniyet Müdürlüğü, suç ve suçlularla mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceğini belirterek, "Unutmayalım, hiçbir kamu görevlisi sizden para istemez!" mesajını kamuoyuyla paylaştı.

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0