Reklamı Geç
HABER DETAY
Alanya'da 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nın 116. Yılı Kutlandı
Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) tarafından 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nın 116. yılı, Atatürk Anıt Meydanı'nda düzenlenen törenle kutlandı. Törene çok sayıda gazeteci katıldı ve etkinlik saat 10.00'da başladı.
24 Temmuz 2024 - Çarşamba 16:06
YAŞAM

AGC Başkanı ve AGF Genel Başkanı Gaye Coşkun, Atatürk Anıtı'na çelenk sunarak günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı. Coşkun, konuşmasında basının günümüzde karşı karşıya olduğu sansür ve ekonomik zorluklara dikkat çekti. “Gazeteciler, sansür kadar medyanın özgürlüğünü engelleyen ekonomik sorunlarla da boğuşuyor” diyen Coşkun, basın özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırılmadıkça 24 Temmuz’un gerçek anlamda bir bayram olamayacağını ifade etti.


Gaye Coşkun, 24 Temmuz 1908'de II. Meşrutiyet’in ilan edilmesinin ardından sansür memurlarının gazetelere girmesinin engellendiği bu tarihin, gazeteciler için önemli bir direniş günü olduğunu hatırlattı. Ancak sansürün yasal düzenlemeler ve baskılarla her dönemde yeniden gündeme geldiğini ve günümüzde de çeşitli şekillerde devam ettiğini belirtti. 


Coşkun, “Sansür, demokrasinin gelişimini engelleyen, halkın haber alma özgürlüğünü kısıtlayan çok önemli bir sorundur. Yayın kuruluşlarının karşı karşıya olduğu ekonomik zorluklar da sansürü destekleyen şartları yaratmaktadır. Bu nedenle bu yıl da 24 Temmuz’u Basın Bayramı olarak değil, dayanışma günü olarak görüyor, bu anlamda kutluyoruz,” dedi.


Alanya'daki etkinlik, gazetecilerin basın özgürlüğü ve sansürle mücadele konusunda birlik ve beraberlik mesajları ile sona erdi.

Editör:Hamdi Acet
Adınız
Yorumunuz
Hiç yorum yapılmamış.

0