Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Alanya'da başmühendislik atağı

YAŞAM 22.09.2021 - 09:44, Güncelleme: 11.12.2024 - 05:12
 

Alanya'da başmühendislik atağı

Alanya'daki üreticilere alınacak olan bütün yazılar için odaya başvurması uyarısında bulunan Göktepe, Alanya’ya başmühendislik kurulması için başvuru yaptıklarını da söyledi.

Pandemini ile birlikte Alanya'da hem örtüaltı seraları hem avokado ve diğer meyve bahçelerinin sayısı arttı. Alanya Ziraat Odası Başkanı  Tahir Göktepe, ürün çeşitliliği ve iklim koşulları dolayısı ile bir çok üreticinin bu konuda yatırıma yöneldiğini aktardı.   'BİR ÇOK KİŞİNİN EVRAĞI KAYBOLUYOR' Göktepe, “İlçemiz iklim yapısı ve ürün çeşitliliği açısından çok zengin. Bu nedenle yatırım yapacak üreticiler öncelikle tarımsal elektrik aboneliği almak için başvuruda bulunuyor. Başvuruda da TEDAŞ yetkilileri özellikle dereden alınacak olan sulama suyunda DSİ Bölge Müdürlüğü’nden olur yazısı istiyor.   Bu hususta üreticiler ya elden bölge müdürlüğüne yazıyı götürmek zorunda ya da burada şubeye başvurduktan sonra bu yazıların sonuçlarının gelmesi çok ciddi zaman alıyor. Hatta bazen birçok kişinin evrağı kayboluyor. Bunun önüne geçmek için bölge müdürlüğünde birim amirleri, şube müdürleri ile görüştük. Bundan sonra DSi’ye başvurmak için özellikle derelerden alınan sularda TEDAŞ’a verilmek üzere alınacak olan bütün yazılar için odamıza başvurun. Dosyayı buradan hazırlayıp bir personel tahsis ederek evrağın tamamını takip edeceğiz.   BAŞVURU YAPILDI Bir ayı bulan süreyi bir haftaya indirmeyi hedeflediklerini belirten Göktepe,"Amacımız bir ayı bulan süreyi bir haftaya indirmek.İlerleyen dönemlerde Alanya için bir başmühendislik kurulsun ve bu tür yazışmaların tümü buradaki şubeden olsun diye de başvuru yaptık” dedi.   ÜRETİCİLERE EĞİTİM VERİLECEK Göktepe, çiftçilere yönelik verilecek uygulamalı eğitim konusunda da davette bulundu.Göktepe, "27 Eylül 2021 Pazartesi  ve 28 Eylül 2021 Salı günü odamız eğitim salonunda BATEM'in uzman yayımcıları tarafından meyve bahçelerinde budama, aşılama ve gübrelemenin genel prensipleri hususunda 10.00-12.00 saatleri arasında teorik eğitim verilecek. Öğleden sonra 14.00-16.00 saatlerinde arazide uygulamalı olarak budama ve aşılama eğitimi verilecek. Kurs bitiminde odamız tarafından kursiyerlerimize katılım belgesi takdim edilecek" dedi.       
Alanya'daki üreticilere alınacak olan bütün yazılar için odaya başvurması uyarısında bulunan Göktepe, Alanya’ya başmühendislik kurulması için başvuru yaptıklarını da söyledi.

Pandemini ile birlikte Alanya'da hem örtüaltı seraları hem avokado ve diğer meyve bahçelerinin sayısı arttı. Alanya Ziraat Odası Başkanı  Tahir Göktepe, ürün çeşitliliği ve iklim koşulları dolayısı ile bir çok üreticinin bu konuda yatırıma yöneldiğini aktardı.

 

'BİR ÇOK KİŞİNİN EVRAĞI KAYBOLUYOR'
Göktepe, “İlçemiz iklim yapısı ve ürün çeşitliliği açısından çok zengin. Bu nedenle yatırım yapacak üreticiler öncelikle tarımsal elektrik aboneliği almak için başvuruda bulunuyor. Başvuruda da TEDAŞ yetkilileri özellikle dereden alınacak olan sulama suyunda DSİ Bölge Müdürlüğü’nden olur yazısı istiyor.

 

Bu hususta üreticiler ya elden bölge müdürlüğüne yazıyı götürmek zorunda ya da burada şubeye başvurduktan sonra bu yazıların sonuçlarının gelmesi çok ciddi zaman alıyor. Hatta bazen birçok kişinin evrağı kayboluyor. Bunun önüne geçmek için bölge müdürlüğünde birim amirleri, şube müdürleri ile görüştük. Bundan sonra DSi’ye başvurmak için özellikle derelerden alınan sularda TEDAŞ’a verilmek üzere alınacak olan bütün yazılar için odamıza başvurun. Dosyayı buradan hazırlayıp bir personel tahsis ederek evrağın tamamını takip edeceğiz.

 

BAŞVURU YAPILDI
Bir ayı bulan süreyi bir haftaya indirmeyi hedeflediklerini belirten Göktepe,"Amacımız bir ayı bulan süreyi bir haftaya indirmek.İlerleyen dönemlerde Alanya için bir başmühendislik kurulsun ve bu tür yazışmaların tümü buradaki şubeden olsun diye de başvuru yaptık” dedi.

 

ÜRETİCİLERE EĞİTİM VERİLECEK
Göktepe, çiftçilere yönelik verilecek uygulamalı eğitim konusunda da davette bulundu.Göktepe, "27 Eylül 2021 Pazartesi  ve 28 Eylül 2021 Salı günü odamız eğitim salonunda BATEM'in uzman yayımcıları tarafından meyve bahçelerinde budama, aşılama ve gübrelemenin genel prensipleri hususunda 10.00-12.00 saatleri arasında teorik eğitim verilecek. Öğleden sonra 14.00-16.00 saatlerinde arazide uygulamalı olarak budama ve aşılama eğitimi verilecek. Kurs bitiminde odamız tarafından kursiyerlerimize katılım belgesi takdim edilecek" dedi. 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sonalanya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.