Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Türkiye mavi bayrak sayısında üçüncülüğü korudu

TURİZM 25.05.2023 - 08:18, Güncelleme: 11.12.2024 - 05:12
 

Türkiye mavi bayrak sayısında üçüncülüğü korudu

Türkiye’de 551 plaj, 23 marina, 14 turizm teknesi ve 10 bireysel yat mavi bayrak almaya hak kazandı. Uluslararası Mavi Bayrak jürisi, 2023 yılı Mavi Bayrak ödüllerini açıkladı. Bu yıl Türkiye’de 551 plaj, 23 marina, 14 turizm teknesi ve 10 bireysel yat Mavi Bayrak aldı.

Merkezi Danimarka-Kopenhag’ta bulunan Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı-FEE tarafından açıklanan Mavi Bayrak sıralamasında Türkiye, plaj sayısı ile yine dünya üçüncüsü oldu.   Sıralamanın ilk sırasında İspanya, ikinci sırasında Yunanistan yer aldı. Üçüncü sırada yer alan Türkiye’yi İtalya ve Fransa takip etti.   Antalya’da 231, Muğla’da 110, İzmir’de 63, Balıkesir’de 46, Aydın’da 35, Samsun’da 13, Çanakkale’de 12, Mersin’de 11, Kocaeli’nde 9, Tekirdağ’da 6, Bartın’da 3, Ordu, Bursa, Zonguldak’ta 2, Kırklareli, İstanbul, Düzce, Sakarya, Van ve Edirne’de ise 1 mavi bayraklı plaj bulunuyor.   Öte yandan Muğla’da 7, Antalya’da 5, İzmir’de 4, İstanbul ve Aydın’da 2, Yalova, Mersin ve Balıkesir’de ise 1 mavi bayraklı marina bulunuyor.   Antalya’da 14 turizm teknesi mavi bayrak almaya hak kazanırken, Balıkesir’de 6, Muğla’da 4 bireysel yata mavi bayrak verildi.    Türkiye’de Mavi Bayrak Programı, Avrupa Birliğinin 1987 yılını çevre yılı ilan etmesi ile başlatıldı. Halk sağlığını korumayı, çevre eğitimi ve bilinçlendirme faaliyetleri ile bunu devam ettirmeyi hedef alarak başlatılan program Türkiye’de 1993 yılında uygulanmaya konuldu.   Program kapsamında, Mavi Bayraklı plajlar 33, marinalar 38, turizm tekneleri 51 ve bireysel yatlar 4 kriter ile 16 davranış kuralı içeriyor. Plajlarda sezon içerisinde 15 gün ara ile yüzme suyu analizlerinin yapılması, atık su arıtma tesislerinin uygunluğu, hassas doğal alanların korunması, cankurtaran ve ilkyardım malzemeleri bulundurulması, acil durum planı, engelli olanakları, atıkların ayrıştırılması, çevre eğitimi ve bilgilendirme zorunlu kriterlerden bazılarından.  Marinalar ve turizm tekneleri için kurumsal sosyal sorumluluk ve halkın katılımı ve eğitimi de ayrıca beklenen kriterler arasında.   Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) koordinasyonunda yürütülen Mavi Bayrak Programı, uluslararası alanda Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı-FEE koordinasyonunda dünyada 50 ülkede uygulanıyor.   kaynak.https://www.turizmguncel.com/
Türkiye’de 551 plaj, 23 marina, 14 turizm teknesi ve 10 bireysel yat mavi bayrak almaya hak kazandı. Uluslararası Mavi Bayrak jürisi, 2023 yılı Mavi Bayrak ödüllerini açıkladı. Bu yıl Türkiye’de 551 plaj, 23 marina, 14 turizm teknesi ve 10 bireysel yat Mavi Bayrak aldı.
Merkezi Danimarka-Kopenhag’ta bulunan Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı-FEE tarafından açıklanan Mavi Bayrak sıralamasında Türkiye, plaj sayısı ile yine dünya üçüncüsü oldu.
 
Sıralamanın ilk sırasında İspanya, ikinci sırasında Yunanistan yer aldı. Üçüncü sırada yer alan Türkiye’yi İtalya ve Fransa takip etti.
 
Antalya’da 231, Muğla’da 110, İzmir’de 63, Balıkesir’de 46, Aydın’da 35, Samsun’da 13, Çanakkale’de 12, Mersin’de 11, Kocaeli’nde 9, Tekirdağ’da 6, Bartın’da 3, Ordu, Bursa, Zonguldak’ta 2, Kırklareli, İstanbul, Düzce, Sakarya, Van ve Edirne’de ise 1 mavi bayraklı plaj bulunuyor.
 
Öte yandan Muğla’da 7, Antalya’da 5, İzmir’de 4, İstanbul ve Aydın’da 2, Yalova, Mersin ve Balıkesir’de ise 1 mavi bayraklı marina bulunuyor.
 
Antalya’da 14 turizm teknesi mavi bayrak almaya hak kazanırken, Balıkesir’de 6, Muğla’da 4 bireysel yata mavi bayrak verildi. 
 
Türkiye’de Mavi Bayrak Programı, Avrupa Birliğinin 1987 yılını çevre yılı ilan etmesi ile başlatıldı. Halk sağlığını korumayı, çevre eğitimi ve bilinçlendirme faaliyetleri ile bunu devam ettirmeyi hedef alarak başlatılan program Türkiye’de 1993 yılında uygulanmaya konuldu.
 
Program kapsamında, Mavi Bayraklı plajlar 33, marinalar 38, turizm tekneleri 51 ve bireysel yatlar 4 kriter ile 16 davranış kuralı içeriyor. Plajlarda sezon içerisinde 15 gün ara ile yüzme suyu analizlerinin yapılması, atık su arıtma tesislerinin uygunluğu, hassas doğal alanların korunması, cankurtaran ve ilkyardım malzemeleri bulundurulması, acil durum planı, engelli olanakları, atıkların ayrıştırılması, çevre eğitimi ve bilgilendirme zorunlu kriterlerden bazılarından.  Marinalar ve turizm tekneleri için kurumsal sosyal sorumluluk ve halkın katılımı ve eğitimi de ayrıca beklenen kriterler arasında.
 
Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) koordinasyonunda yürütülen Mavi Bayrak Programı, uluslararası alanda Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı-FEE koordinasyonunda dünyada 50 ülkede uygulanıyor.
 
kaynak.https://www.turizmguncel.com/
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sonalanya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.