Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Almanya'da Sınırdışı Kararları Artıyor: Türkler de Listede

YAŞAM 23.09.2024 - 11:47, Güncelleme: 11.12.2024 - 05:12
 

Almanya'da Sınırdışı Kararları Artıyor: Türkler de Listede

Almanya, düzensiz göçmen sayısındaki artışa rağmen, iltica başvurularının kabul oranını ciddi şekilde düşürdü. 2024 yılının ilk altı ayında, 4,321 kişiye ülkeyi terk etme bildiriminde bulunuldu.

Federal hükümetin muhalefetteki Sol Parti tarafından yöneltilen bir soru önergesine verdiği yanıtta, bu sayı dikkat çekti. Ülkeden ayrılması istenen gruplar arasında en büyük payı Arnavutlar, Gürcüler, Türkler, Moldovalılar ve Cezayirliler oluşturuyor.   2023 itibarıyla, sığınma başvurularının yalnızca yüzde 1,1'inin kabul edilmesi, pek çok sığınmacının geri gönderileceği anlamına geliyor. Toplamda 24,131 sığınma başvurusunun karara bağlandığı 2023'te, kabul oranı sadece yüzde 13 olarak belirlendi. Bu durum, Almanya'nın göç politikalarındaki katılaşmayı gözler önüne seriyor.   Almanya, Avrupa'ya gelen göçmenlerin en çok iltica başvurusunda bulunduğu ülke konumunda. Sosyal devlet olmasının yanı sıra, sunduğu yüksek maddi yardımlar ve mevcut göçmen nüfusunun fazlalığı, birçok kişinin Almanya’ya yönelmesine sebep oluyor. Son on yılda en fazla sığınmacı Suriye'den gelirken, bunu krizlerin etkilediği Afganistan takip etti. 2023'te ise Türkler, sığınma başvurusunda bulunanlar arasında ikinci sırada yer aldı.   Bu gelişmeler, Türkiye ile Almanya arasındaki göç dinamiklerinin yeniden sorgulanmasına yol açıyor. Almanya'nın göçmenlere karşı sertleşen politikaları, birçok kişinin yaşamını ve gelecek umutlarını etkiliyor. Uzmanlar, bu durumun iki ülke arasındaki ilişkileri de etkileyebileceği konusunda uyarılarda bulunuyor.
Almanya, düzensiz göçmen sayısındaki artışa rağmen, iltica başvurularının kabul oranını ciddi şekilde düşürdü. 2024 yılının ilk altı ayında, 4,321 kişiye ülkeyi terk etme bildiriminde bulunuldu.

Federal hükümetin muhalefetteki Sol Parti tarafından yöneltilen bir soru önergesine verdiği yanıtta, bu sayı dikkat çekti. Ülkeden ayrılması istenen gruplar arasında en büyük payı Arnavutlar, Gürcüler, Türkler, Moldovalılar ve Cezayirliler oluşturuyor.

 

2023 itibarıyla, sığınma başvurularının yalnızca yüzde 1,1'inin kabul edilmesi, pek çok sığınmacının geri gönderileceği anlamına geliyor. Toplamda 24,131 sığınma başvurusunun karara bağlandığı 2023'te, kabul oranı sadece yüzde 13 olarak belirlendi. Bu durum, Almanya'nın göç politikalarındaki katılaşmayı gözler önüne seriyor.

 

Almanya, Avrupa'ya gelen göçmenlerin en çok iltica başvurusunda bulunduğu ülke konumunda. Sosyal devlet olmasının yanı sıra, sunduğu yüksek maddi yardımlar ve mevcut göçmen nüfusunun fazlalığı, birçok kişinin Almanya’ya yönelmesine sebep oluyor. Son on yılda en fazla sığınmacı Suriye'den gelirken, bunu krizlerin etkilediği Afganistan takip etti. 2023'te ise Türkler, sığınma başvurusunda bulunanlar arasında ikinci sırada yer aldı.

 

Bu gelişmeler, Türkiye ile Almanya arasındaki göç dinamiklerinin yeniden sorgulanmasına yol açıyor. Almanya'nın göçmenlere karşı sertleşen politikaları, birçok kişinin yaşamını ve gelecek umutlarını etkiliyor. Uzmanlar, bu durumun iki ülke arasındaki ilişkileri de etkileyebileceği konusunda uyarılarda bulunuyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sonalanya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.