Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Keçiboynuzu Gastronomiyle Buluştu 36 Farklı Lezzet Tanıtıldı

YAŞAM 18.11.2024 - 11:42, Güncelleme: 11.12.2024 - 05:12
 

Keçiboynuzu Gastronomiyle Buluştu 36 Farklı Lezzet Tanıtıldı

Antalya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Alanya’nın coğrafi işaret almak için çabaladığı keçiboynuzunu tanıtmak ve üreticilere destek olmak amacıyla dikkat çekici bir gastronomi projesi gerçekleştirdi.
Antalya’nın, dünya keçiboynuzu ihtiyacının 22’sini ve Türkiye’nin 51’ini karşıladığına dikkat çeken proje, keçiboynuzunun geniş bir yelpazede kullanımını ortaya koydu. Kemer’de düzenlenen etkinlikte, keçiboynuzundan üretilen 36 farklı yiyecek ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Tatlılar, ana yemekler ve hatta evcil hayvan mamalarına kadar uzanan menü, gastronomi dünyasında büyük ilgi gördü. Keçiboynuzu, Farklı Tariflerle Yeniden Yorumlandı Et yemeklerinden tatlılara kadar uzanan menüde, keçiboynuzu sosuyla bıldırcın ve dana rosto servis edilirken, enginar keçiboynuzu özüyle kaplanarak dikkat çekti. Tatlı severler için keçiboynuzundan üretilen Antep fıstıklı çikolata benzeri ürünler büyük beğeni topladı. Ayrıca, evcil hayvanlar için özel olarak hazırlanan keçiboynuzlu ödül mamaları da ilgi odağı oldu. “Üreticilere Destek Sağlamak İstiyoruz” Antalya İl Tarım ve Orman Müdür Vekili Ömer Cebeci, keçiboynuzunun kilosunun yaklaşık 13 TL olduğunu belirterek, projeyle üreticilere destek sağlamayı hedeflediklerini ifade etti. Cebeci, geçen yıl portakal üreticileri için düzenlenen benzer bir projenin başarısını hatırlatarak, keçiboynuzunda da aynı ivmeyi yakalamak istediklerini dile getirdi. “Sıcak Yemeklerde Zorlandık” Projenin şefliğini üstlenen Süleyman Fermansız, keçiboynuzunu çeşitli yemeklerle birleştirirken detaylı bir araştırma sürecinden geçtiklerini anlattı. Sıcak yemeklerde uyumu yakalamanın zorluğuna dikkat çeken Fermansız, bazı tariflerde başarılı olurken bazılarında sorun yaşadıklarını söyledi. Özellikle hünkarbeğendi gibi geleneksel yemeklerde keçiboynuzunu kullanma çabaları ilgi çekti. Keçiboynuzunun Gastronomik Potansiyeli Etkinlikte yemekleri tadan ziyaretçilerden Ezgi Özel, keçiboynuzlu çikolatayı çok beğendiğini, Nil Buket Çalman ise keçiboynuzunun sıcak yemeklerdeki kullanımının tahminlerinin ötesinde olduğunu belirtti. Bu projeyle, Alanya’nın keçiboynuzunun gastronomi dünyasındaki potansiyeli bir kez daha gözler önüne serildi. Coğrafi işaret çabaları kapsamında sürdürülen bu tarz etkinlikler, bölgenin ekonomisine ve kültürel değerine büyük katkı sağlayacak gibi görünüyor. 
Antalya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Alanya’nın coğrafi işaret almak için çabaladığı keçiboynuzunu tanıtmak ve üreticilere destek olmak amacıyla dikkat çekici bir gastronomi projesi gerçekleştirdi.

Antalya’nın, dünya keçiboynuzu ihtiyacının 22’sini ve Türkiye’nin 51’ini karşıladığına dikkat çeken proje, keçiboynuzunun geniş bir yelpazede kullanımını ortaya koydu.


Kemer’de düzenlenen etkinlikte, keçiboynuzundan üretilen 36 farklı yiyecek ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Tatlılar, ana yemekler ve hatta evcil hayvan mamalarına kadar uzanan menü, gastronomi dünyasında büyük ilgi gördü.


Keçiboynuzu, Farklı Tariflerle Yeniden Yorumlandı
Et yemeklerinden tatlılara kadar uzanan menüde, keçiboynuzu sosuyla bıldırcın ve dana rosto servis edilirken, enginar keçiboynuzu özüyle kaplanarak dikkat çekti. Tatlı severler için keçiboynuzundan üretilen Antep fıstıklı çikolata benzeri ürünler büyük beğeni topladı. Ayrıca, evcil hayvanlar için özel olarak hazırlanan keçiboynuzlu ödül mamaları da ilgi odağı oldu.


“Üreticilere Destek Sağlamak İstiyoruz”
Antalya İl Tarım ve Orman Müdür Vekili Ömer Cebeci, keçiboynuzunun kilosunun yaklaşık 13 TL olduğunu belirterek, projeyle üreticilere destek sağlamayı hedeflediklerini ifade etti. Cebeci, geçen yıl portakal üreticileri için düzenlenen benzer bir projenin başarısını hatırlatarak, keçiboynuzunda da aynı ivmeyi yakalamak istediklerini dile getirdi.


“Sıcak Yemeklerde Zorlandık”
Projenin şefliğini üstlenen Süleyman Fermansız, keçiboynuzunu çeşitli yemeklerle birleştirirken detaylı bir araştırma sürecinden geçtiklerini anlattı. Sıcak yemeklerde uyumu yakalamanın zorluğuna dikkat çeken Fermansız, bazı tariflerde başarılı olurken bazılarında sorun yaşadıklarını söyledi. Özellikle hünkarbeğendi gibi geleneksel yemeklerde keçiboynuzunu kullanma çabaları ilgi çekti.


Keçiboynuzunun Gastronomik Potansiyeli
Etkinlikte yemekleri tadan ziyaretçilerden Ezgi Özel, keçiboynuzlu çikolatayı çok beğendiğini, Nil Buket Çalman ise keçiboynuzunun sıcak yemeklerdeki kullanımının tahminlerinin ötesinde olduğunu belirtti.


Bu projeyle, Alanya’nın keçiboynuzunun gastronomi dünyasındaki potansiyeli bir kez daha gözler önüne serildi. Coğrafi işaret çabaları kapsamında sürdürülen bu tarz etkinlikler, bölgenin ekonomisine ve kültürel değerine büyük katkı sağlayacak gibi görünüyor. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sonalanya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.