Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

25 Kasım’da Kadına Yönelik Şiddete Karşı Farkındalık Mesajı

YAŞAM 26.11.2024 - 11:17, Güncelleme: 11.12.2024 - 05:12
 

25 Kasım’da Kadına Yönelik Şiddete Karşı Farkındalık Mesajı

Alanya’da ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ dolayısıyla farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen etkinlikler büyük ilgi gördü. Program, Atatürk Anıtı önünde yapılan basın açıklaması ve ALTSO Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen sempozyumla devam etti.
“ŞİDDETİ DURDURMAK BİR ZORUNLULUKTUR” Etkinliklerin açılışında Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan, şiddetin toplumsal cinsiyet eşitsizliğinden kaynaklanan bir sorun olduğunu vurguladı. Özcan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Kadına yönelik şiddet bireysel bir mesele değil, toplumsal bir yaradır. Bu sorun, cezasızlık ve eşitsizlikle besleniyor. Şiddeti durdurmak bir lütuf değil, bir zorunluluktur. Sessiz kalmak, suça ortak olmaktır. Artık susmayacağız, seyirci kalmayacağız. Bu mücadeleyi büyütmek için buradayız.” SEMPOZYUMDA ÇARPICI MESAJLAR Atatürk Anıtı’ndaki açıklamanın ardından ALTSO Konferans Salonu’nda düzenlenen ‘Kadınların Yaşam Hakkı ve Toplumsal Sorumluluk’ başlıklı sempozyumda, kadına yönelik şiddetin farklı boyutları ele alındı. ALTSO Başkanı Eray Erdem, kadına yönelik şiddeti “toplumun her kesiminin utanması gereken bir durum” olarak nitelendirerek, eğitim ve toplumsal dönüşümün önemine dikkat çekti. Prof. Dr. Mehmet Yazıcı, toplumsal zihniyet değişmeden şiddetin önlenemeyeceğini vurgularken, Uzman Dr. Tuğba Dağaşan, medyada kullanılan eril dilin şiddeti pekiştirdiğini ifade etti. Avukat Betül Taştan ise yasal düzenlemelerdeki boşluklara dikkat çekerek, cezasızlığın şiddeti beslediğini belirtti. Taştan, “Kadın davalarında cezasızlık kültürü kırılmadıkça şiddet döngüsü devam eder” dedi. “TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ EVDE BAŞLAR” Sempozyumun son konuşmacısı Dr. Meltem Ünsal, çözümün çok yönlü olması gerektiğini belirtti. “Kadına yönelik şiddet halk sağlığı sorunudur. Şiddet, yalnızca bireyi değil, geleceği de etkiler. Toplumsal cinsiyet eşitliği evde başlar” dedi. Etkinliklerin sonunda konuşmacılara ipek kozasından yapılmış tablolar hediye edilerek anı fotoğrafları çekildi. KADINA YÖNELİK ŞİDDETE DUR DEMEK İÇİN BİRLİK MESAJI Alanya’da düzenlenen etkinlikler, kadına yönelik şiddete karşı toplumun her kesiminden güçlü bir duruş sergilenmesi gerektiğini bir kez daha gösterdi. Şiddetin yalnızca kadınların değil, tüm toplumun sorumluluğunda olduğu vurgulandı.
Alanya’da ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ dolayısıyla farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen etkinlikler büyük ilgi gördü. Program, Atatürk Anıtı önünde yapılan basın açıklaması ve ALTSO Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen sempozyumla devam etti.

“ŞİDDETİ DURDURMAK BİR ZORUNLULUKTUR”

Etkinliklerin açılışında Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan, şiddetin toplumsal cinsiyet eşitsizliğinden kaynaklanan bir sorun olduğunu vurguladı. Özcan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Kadına yönelik şiddet bireysel bir mesele değil, toplumsal bir yaradır. Bu sorun, cezasızlık ve eşitsizlikle besleniyor. Şiddeti durdurmak bir lütuf değil, bir zorunluluktur. Sessiz kalmak, suça ortak olmaktır. Artık susmayacağız, seyirci kalmayacağız. Bu mücadeleyi büyütmek için buradayız.”


SEMPOZYUMDA ÇARPICI MESAJLAR

Atatürk Anıtı’ndaki açıklamanın ardından ALTSO Konferans Salonu’nda düzenlenen ‘Kadınların Yaşam Hakkı ve Toplumsal Sorumluluk’ başlıklı sempozyumda, kadına yönelik şiddetin farklı boyutları ele alındı.


ALTSO Başkanı Eray Erdem, kadına yönelik şiddeti “toplumun her kesiminin utanması gereken bir durum” olarak nitelendirerek, eğitim ve toplumsal dönüşümün önemine dikkat çekti.


Prof. Dr. Mehmet Yazıcı, toplumsal zihniyet değişmeden şiddetin önlenemeyeceğini vurgularken, Uzman Dr. Tuğba Dağaşan, medyada kullanılan eril dilin şiddeti pekiştirdiğini ifade etti.


Avukat Betül Taştan ise yasal düzenlemelerdeki boşluklara dikkat çekerek, cezasızlığın şiddeti beslediğini belirtti. Taştan, “Kadın davalarında cezasızlık kültürü kırılmadıkça şiddet döngüsü devam eder” dedi.


“TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ EVDE BAŞLAR”
Sempozyumun son konuşmacısı Dr. Meltem Ünsal, çözümün çok yönlü olması gerektiğini belirtti. “Kadına yönelik şiddet halk sağlığı sorunudur. Şiddet, yalnızca bireyi değil, geleceği de etkiler. Toplumsal cinsiyet eşitliği evde başlar” dedi.

Etkinliklerin sonunda konuşmacılara ipek kozasından yapılmış tablolar hediye edilerek anı fotoğrafları çekildi.


KADINA YÖNELİK ŞİDDETE DUR DEMEK İÇİN BİRLİK MESAJI
Alanya’da düzenlenen etkinlikler, kadına yönelik şiddete karşı toplumun her kesiminden güçlü bir duruş sergilenmesi gerektiğini bir kez daha gösterdi. Şiddetin yalnızca kadınların değil, tüm toplumun sorumluluğunda olduğu vurgulandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sonalanya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.