Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Fiyatları Biz Artırmıyoruz: Emlakçılar Günah Keçisi Olmamalı

YAŞAM 22.01.2025 - 19:49, Güncelleme: 22.01.2025 - 19:49
 

Fiyatları Biz Artırmıyoruz: Emlakçılar Günah Keçisi Olmamalı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ilan fiyatlarında fahiş artış yaptığı tespit edilen 1.012 emlak işletmesine 101 milyon 200 bin TL ceza kesildiğini açıkladı. Ancak emlak sektörü temsilcileri, artışın asıl sorumlusunun gayrimenkul sahipleri olduğunu vurguluyor.

Ticaret Bakanlığı’nın geçtiğimiz günlerde 1.012 emlak işletmesine toplamda 101 milyon 200 bin TL idari para cezası kestiğini açıklaması, emlak sektörü temsilcilerinin tepkisini çekti. Antalya Emlakçılar İş Takipçileri ve Oto Galericiler Esnaf Odası Başkanı İsmail Çağlar, konut fiyatlarının yükseltilmesinde gayrimenkul sahiplerinin rolünün göz ardı edilmemesi gerektiğini belirtti. Çağlar, “Biz emlak danışmanları olarak mal sahibinin talimatları doğrultusunda hareket ediyoruz. Fiyatları belirleyen gayrimenkul sahipleridir. Eğer emlakçılar ceza alıyorsa, fiyat artışı talep eden mal sahiplerine de aynı cezanın verilmesi gerekir,” dedi. "Emlak Danışmanları Günah Keçisi Yapılmamalı" İsmail Çağlar, konut kredilerindeki düşüş ve sosyal konut projelerinin açıklanmasının konut piyasasını etkilediğini ifade ederek, “Fiyat artışlarıyla emlak danışmanlarının ilgisi yok. Sektörde suistimaller varsa cezalar doğru, ancak fiyat artışı talebi çoğunlukla mal sahiplerinden geliyor. Bu noktada asıl sorumluluk gayrimenkul sahiplerinde,” dedi. Konut Üretimi Teşvik Edilmeli Çağlar, konut fiyatlarının artmaması için çözüm önerileri de sundu: “Konut fiyatlarının yükselmemesi için öncelikle konut üretiminin artırılması gerekiyor. Türkiye’de inşaat faaliyetleri durma noktasına gelmiş durumda. Bakanlıkların devreye girip sektöre teşvik sağlaması gerekiyor. Ayrıca, konutun yatırım aracı olarak değil, barınma ihtiyacını karşılamak için kullanılması teşvik edilmeli.” "Faiz Düşüşü Piyasayı Etkiliyor" Çağlar, Merkez Bankası’nın faiz indirimi politikalarının olumlu etkilerinden bahsederken, fiyat artışlarının bu dönemlerde daha sık gündeme gelmesinin emlak danışmanlarını zor durumda bıraktığını söyledi: “Konut kredilerinde faiz oranları düştüğünde fiyatlar artıyor. Ancak bunun sorumlusu biz değiliz. Fiyat artışlarının temel nedenleri arasında konut arzının yetersizliği ve yatırım amaçlı gayrimenkul alımları var.” Sektör temsilcileri, emlak danışmanlarının tek taraflı olarak suçlanmasının doğru olmadığını belirterek, piyasanın dengelenmesi için kapsamlı önlemler alınması çağrısında bulunuyor.
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ilan fiyatlarında fahiş artış yaptığı tespit edilen 1.012 emlak işletmesine 101 milyon 200 bin TL ceza kesildiğini açıkladı. Ancak emlak sektörü temsilcileri, artışın asıl sorumlusunun gayrimenkul sahipleri olduğunu vurguluyor.

Ticaret Bakanlığı’nın geçtiğimiz günlerde 1.012 emlak işletmesine toplamda 101 milyon 200 bin TL idari para cezası kestiğini açıklaması, emlak sektörü temsilcilerinin tepkisini çekti. Antalya Emlakçılar İş Takipçileri ve Oto Galericiler Esnaf Odası Başkanı İsmail Çağlar, konut fiyatlarının yükseltilmesinde gayrimenkul sahiplerinin rolünün göz ardı edilmemesi gerektiğini belirtti.

Çağlar, “Biz emlak danışmanları olarak mal sahibinin talimatları doğrultusunda hareket ediyoruz. Fiyatları belirleyen gayrimenkul sahipleridir. Eğer emlakçılar ceza alıyorsa, fiyat artışı talep eden mal sahiplerine de aynı cezanın verilmesi gerekir,” dedi.

" Emlak Danışmanları Günah Keçisi Yapılmamalı"
İsmail Çağlar, konut kredilerindeki düşüş ve sosyal konut projelerinin açıklanmasının konut piyasasını etkilediğini ifade ederek, “Fiyat artışlarıyla emlak danışmanlarının ilgisi yok. Sektörde suistimaller varsa cezalar doğru, ancak fiyat artışı talebi çoğunlukla mal sahiplerinden geliyor. Bu noktada asıl sorumluluk gayrimenkul sahiplerinde,” dedi.

Konut Üretimi Teşvik Edilmeli
Çağlar, konut fiyatlarının artmaması için çözüm önerileri de sundu:
“Konut fiyatlarının yükselmemesi için öncelikle konut üretiminin artırılması gerekiyor. Türkiye’de inşaat faaliyetleri durma noktasına gelmiş durumda. Bakanlıkların devreye girip sektöre teşvik sağlaması gerekiyor. Ayrıca, konutun yatırım aracı olarak değil, barınma ihtiyacını karşılamak için kullanılması teşvik edilmeli.”

"Faiz Düşüşü Piyasayı Etkiliyor"
Çağlar, Merkez Bankası’nın faiz indirimi politikalarının olumlu etkilerinden bahsederken, fiyat artışlarının bu dönemlerde daha sık gündeme gelmesinin emlak danışmanlarını zor durumda bıraktığını söyledi:
“Konut kredilerinde faiz oranları düştüğünde fiyatlar artıyor. Ancak bunun sorumlusu biz değiliz. Fiyat artışlarının temel nedenleri arasında konut arzının yetersizliği ve yatırım amaçlı gayrimenkul alımları var.”

Sektör temsilcileri, emlak danışmanlarının tek taraflı olarak suçlanmasının doğru olmadığını belirterek, piyasanın dengelenmesi için kapsamlı önlemler alınması çağrısında bulunuyor.

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sonalanya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.