Ayşe Nine ve Cisse ATASEM’de Eğitim Alıyor

YAŞAM 28.02.2025 - 19:54, Güncelleme: 28.02.2025 - 19:54
 

Ayşe Nine ve Cisse ATASEM’de Eğitim Alıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Atatürk Sanat Eğitim Merkezi (ATASEM), Antalya'da ve çevresinde yaşayan vatandaşlara sanat ve meslek edindirme fırsatları sunarken, aynı zamanda okuma yazma bilmeyenlere ve yerleşik yabancılara yönelik önemli eğitimler de sağlıyor. Kepez ve Varsak’ta bulunan ATASEM kurs merkezlerinde, 84 yaşındaki Ayşe Bilgiç ilk kez okuma yazma öğrenirken, Mali Cumhuriyeti’nden gelen Mariam Cisse de Türkçe öğreniyor.

Süper Nine Elinde Kalemle Deftere Yazıyor Kepez ATASEM Kurs Merkezi’nde düzenlenen okuma yazma kursları, özellikle okuma yazma bilmeyenlerin sosyal hayatlarında karşılaştıkları zorlukları aşmalarına yardımcı olmayı ve özgüven kazandırmayı hedefliyor. Bu kurslardan faydalanarak okuma yazma öğrenmeye başlayan 84 yaşındaki Ayşe Bilgiç, yıllarca yurtdışında çalışıp çocuklarına bakarken fırsat bulamadığı bu eğitimi sonunda ATASEM’de aldı. 3 çocuk ve 7 torun sahibi olan Bilgiç, okumanın yaşının olmadığını belirterek, "Okumanın ve öğrenmenin yaşı yok. Yıllarca yurtdışında çalıştım, ne yazık ki okuma yazma öğrenmeye fırsatım olmadı. ATASEM benim okulum oldu" dedi. Ayşe Bilgiç, artık gazeteleri okuyabiliyor, sokak tabelalarını anlayabiliyor, akıllı telefonunu kullanabiliyor ve ilaçlarını kendisi okuyarak doğru zamanda alabiliyor. Öğrenmenin Yaşı Yok, Okumak Çok Güzel Okuma yazma öğrenmenin kendisine birçok fayda sağladığını belirten Ayşe Nine, "Okuma yazma sağlığımı da olumlu etkiledi. Gazete okuyabiliyorum, televizyondaki yazıları takip edebiliyorum. Okuma yazma bilmeyenlere tavsiyem, bu ücretsiz kurslara katılıp okumayı öğrenmeleridir. Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum” dedi. 10 Farklı Ülkeden Yabancılar Türkçe Öğreniyor Antalya'da yaşayan yabancılar da ATASEM’de Türkçe öğrenerek, kendilerini daha iyi ifade etmek ve sosyal yaşama uyum sağlamak istiyor. Bu yıl, Varsak ATASEM Kurs Merkezi’nde çoğunluğu Rus olmak üzere, Ukrayna, Ürdün, İran, Endonezya, Kazakistan, Pakistan ve Mali Cumhuriyeti gibi 10 farklı ülkeden 22 yabancı uyruklu vatandaş Türkçe kurslarına katılıyor. Afrikalı Doktor Cisse ATASEM’de Afrika’nın Mali Cumhuriyeti’nden Antalya’ya 2 yıl önce gelen Mariam Cisse, Türkçe öğrenmek için ATASEM’i tercih edenlerden biri. Cisse, tıp eğitimi aldığını ve doktorluk mesleğini Antalya’da yapmak istediğini belirterek, "Türkçe öğrenmek istiyorum çünkü mesleğimi bu dilde icra etmek istiyorum. Türkçe dersleri çok güzel, Türkçeyi sevdim ve artık okuyup yazabiliyorum" dedi. Dil Öğrenmek Yaşadığın Ülkeye Saygıdır Ürdünlü Saddam Albaddawı, Antalya’da 7,5 yıldır yaşadığını ve Türkçesini geliştirmek için kursa katıldığını belirterek, "Türkçe öğrenmek o kadar zor değil, dersler çok güzel geçiyor" dedi. Kazakistanlı Saltanat Amırkulova ise, "Türk eşimle Antalya’da yaşıyorum. O yüzden Türkçe öğrenmek şart oldu. Yaşadığın ülkenin dilini öğrenmek, o ülkeye saygı duymaktır" diye konuştu. Diğer yabancı katılımcılar, Türkçe öğrenerek günlük yaşamlarını kolaylaştırmak ve Türk komşularıyla daha iyi iletişim kurmak istediklerini belirttiler. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ATASEM kursları, farklı yaş ve kültürlerden gelen insanlara eğitim imkânı sunarak, toplumsal uyumu desteklemeye ve hayatlarını kolaylaştırmaya devam ediyor.
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Atatürk Sanat Eğitim Merkezi (ATASEM), Antalya'da ve çevresinde yaşayan vatandaşlara sanat ve meslek edindirme fırsatları sunarken, aynı zamanda okuma yazma bilmeyenlere ve yerleşik yabancılara yönelik önemli eğitimler de sağlıyor. Kepez ve Varsak’ta bulunan ATASEM kurs merkezlerinde, 84 yaşındaki Ayşe Bilgiç ilk kez okuma yazma öğrenirken, Mali Cumhuriyeti’nden gelen Mariam Cisse de Türkçe öğreniyor.

Süper Nine Elinde Kalemle Deftere Yazıyor

Kepez ATASEM Kurs Merkezi’nde düzenlenen okuma yazma kursları, özellikle okuma yazma bilmeyenlerin sosyal hayatlarında karşılaştıkları zorlukları aşmalarına yardımcı olmayı ve özgüven kazandırmayı hedefliyor. Bu kurslardan faydalanarak okuma yazma öğrenmeye başlayan 84 yaşındaki Ayşe Bilgiç, yıllarca yurtdışında çalışıp çocuklarına bakarken fırsat bulamadığı bu eğitimi sonunda ATASEM’de aldı. 3 çocuk ve 7 torun sahibi olan Bilgiç, okumanın yaşının olmadığını belirterek, "Okumanın ve öğrenmenin yaşı yok. Yıllarca yurtdışında çalıştım, ne yazık ki okuma yazma öğrenmeye fırsatım olmadı. ATASEM benim okulum oldu" dedi. Ayşe Bilgiç, artık gazeteleri okuyabiliyor, sokak tabelalarını anlayabiliyor, akıllı telefonunu kullanabiliyor ve ilaçlarını kendisi okuyarak doğru zamanda alabiliyor.

Öğrenmenin Yaşı Yok, Okumak Çok Güzel
Okuma yazma öğrenmenin kendisine birçok fayda sağladığını belirten Ayşe Nine, " Okuma yazma sağlığımı da olumlu etkiledi. Gazete okuyabiliyorum, televizyondaki yazıları takip edebiliyorum. Okuma yazma bilmeyenlere tavsiyem, bu ücretsiz kurslara katılıp okumayı öğrenmeleridir. Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum” dedi.

10 Farklı Ülkeden Yabancılar Türkçe Öğreniyor
Antalya'da yaşayan yabancılar da ATASEM’de Türkçe öğrenerek, kendilerini daha iyi ifade etmek ve sosyal yaşama uyum sağlamak istiyor. Bu yıl, Varsak ATASEM Kurs Merkezi’nde çoğunluğu Rus olmak üzere, Ukrayna, Ürdün, İran, Endonezya, Kazakistan, Pakistan ve Mali Cumhuriyeti gibi 10 farklı ülkeden 22 yabancı uyruklu vatandaş Türkçe kurslarına katılıyor.

Afrikalı Doktor Cisse ATASEM’de
Afrika’nın Mali Cumhuriyeti’nden Antalya’ya 2 yıl önce gelen Mariam Cisse, Türkçe öğrenmek için ATASEM’i tercih edenlerden biri. Cisse, tıp eğitimi aldığını ve doktorluk mesleğini Antalya’da yapmak istediğini belirterek, "Türkçe öğrenmek istiyorum çünkü mesleğimi bu dilde icra etmek istiyorum. Türkçe dersleri çok güzel, Türkçeyi sevdim ve artık okuyup yazabiliyorum" dedi.

Dil Öğrenmek Yaşadığın Ülkeye Saygıdır
Ürdünlü Saddam Albaddawı, Antalya’da 7,5 yıldır yaşadığını ve Türkçesini geliştirmek için kursa katıldığını belirterek, "Türkçe öğrenmek o kadar zor değil, dersler çok güzel geçiyor" dedi. Kazakistanlı Saltanat Amırkulova ise, "Türk eşimle Antalya’da yaşıyorum. O yüzden Türkçe öğrenmek şart oldu. Yaşadığın ülkenin dilini öğrenmek, o ülkeye saygı duymaktır" diye konuştu. Diğer yabancı katılımcılar, Türkçe öğrenerek günlük yaşamlarını kolaylaştırmak ve Türk komşularıyla daha iyi iletişim kurmak istediklerini belirttiler.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ATASEM kursları, farklı yaş ve kültürlerden gelen insanlara eğitim imkânı sunarak, toplumsal uyumu desteklemeye ve hayatlarını kolaylaştırmaya devam ediyor.

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sonalanya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.