Alanya keçiboynuzu için üretim ve pazarlama hamlesi
Alanya keçiboynuzu için üretim ve pazarlama hamlesi
Alanya keçiboynuzunun üretimini artırmak ve yeni pazarlara ulaştırmak amacıyla düzenlenen çalıştay, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ALTSO) gerçekleştirildi.
Alanya keçiboynuzunun üretimini artırmak ve yeni pazarlara ulaştırmak amacıyla düzenlenen çalıştay, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ALTSO) gerçekleştirildi.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonundaki “Anadoludakiler: 81 İl 81 Ürün Programı” kapsamında düzenlenen çalıştay, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) koordinasyonunda, ALTSO ve Alanya Keçiboynuzu Üreticileri Birliği (ALKUB) iş birliğiyle yapıldı.
TUNA: DİKİMİ YAYGINLAŞTIRMALIYIZ
ALTSO Başkanı Mustafa Tuna, keçiboynuzunun Alanya’nın iklimine ve toprak yapısına uygun, ekonomik değeri yüksek bir ürün olduğunu belirtti.
Ürünün birçok tarımsal faaliyete kıyasla daha az suya ihtiyaç duyduğuna dikkat çeken Tuna, keçiboynuzu üretiminin yaygınlaştırılması gerektiğini ifade etti. Üretimden pazarlamaya kadar iş birliğinin önemini vurgulayan Tuna, ürünün üreticiye daha fazla kazanç sağlayacak bir ekonomik değere dönüştürülmesini hedeflediklerini kaydetti.
MARKALAŞMA VE VERİMLİLİK MASADA
BAKA İktisadi Sektörler Birim Başkanı Hasan Yüksek, İlçe Tarım ve Orman Müdürü İhsan İnal ve ALKUB Başkanı Duran Yılmaz da çalıştayda değerlendirmelerde bulundu.
Akdeniz Üniversitesi’nden Prof. Dr. Hamide Gübbük’ün katılımıyla yapılan akademik değerlendirmede, mevcut durum analiz raporu ele alındı. Üretimin geliştirilmesi, verimliliğin artırılması, markalaşma ve yeni pazarlara erişim konuları görüşüldü.
ALTSO BÜLTENİ
Hamdi Acet SonAlanya
Antalya HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
