Alanya'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı Belli Oldu

YAŞAM 14.07.2026 - 23:13, Güncelleme: 14.07.2026 - 23:13
 

Alanya'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı Belli Oldu

Alanya Kaymakamlığı tarafından, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında gerçekleştirilecek anma etkinliklerinin programı açıklandı. İki güne yayılan programda konferanslar, fotoğraf sergisi, mevlit, şehitlik ziyareti, anma yürüyüşü ve Atatürk Anıtı'ndaki resmi törenler yer alacak.

ETKİNLİKLER 14 TEMMUZ'DA BAŞLIYOR Program kapsamında 14 Temmuz akşamından itibaren tüm kamu kurum ve kuruluşları Türk bayraklarıyla donatılacak. 14 Temmuz Salı günü gerçekleştirilecek etkinlikler ise şöyle: Saat 13.00'te Alanya Üniversitesi'nde "15 Temmuz'un İzleri" fotoğraf sergisi açılacak. Saat 13.15'te Alanya Üniversitesi Merkez Kampüsü Öğretim Görevlisi Şebnem Köseoğlu Konferans Salonu'nda Öğretim Görevlisi Özge Kurşun Tükenmez tarafından "15 Temmuz 2016 Darbe Girişimi: Tarihsel Arka Planı, Süreci ve Türkiye'nin Siyasal Hayata Etkileri" konulu konferans verilecek. Saat 14.30'da Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Konferans Salonu'nda Prof. Dr. Özgür Kasım Aydemir'in konuşmacı olarak katılacağı "Türk Devlet Geleneği ve Milli Egemenlik" konulu konferans düzenlenecek. 15 TEMMUZ'DA ANMA PROGRAMLARI DÜZENLENECEK 15 Temmuz Çarşamba günü saat 12.15'te Alanya Emine Özmüftüoğlu Camii'nde, vatan uğruna canlarını feda eden tüm şehitler için Mevlid-i Şerif programı gerçekleştirilecek. Saat 14.00'te Garnizon Şehitliği ziyaret edilerek Kur'an-ı Kerim tilaveti yapılacak. Gün boyunca şehit ve gazi aileleri ziyaret edilerek akşam düzenlenecek anma programına davet edilecek. ANMA YÜRÜYÜŞÜ VE RESMİ PROGRAM Akşam saat 20.00'de İskele Şelale önünde toplanılacak. Saat 20.30'da buradan Atatürk Anıtı'na 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Yürüyüşü gerçekleştirilecek. Saat 21.00'de Atatürk Anıtı'nda resmi anma programı başlayacak. 15 Temmuz'u 16 Temmuz'a bağlayan gece ise saat 00.13'te Alanya'daki camilerde sela okunacak.
Alanya Kaymakamlığı tarafından, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında gerçekleştirilecek anma etkinliklerinin programı açıklandı. İki güne yayılan programda konferanslar, fotoğraf sergisi, mevlit, şehitlik ziyareti, anma yürüyüşü ve Atatürk Anıtı'ndaki resmi törenler yer alacak.

ETKİNLİKLER 14 TEMMUZ'DA BAŞLIYOR

Program kapsamında 14 Temmuz akşamından itibaren tüm kamu kurum ve kuruluşları Türk bayraklarıyla donatılacak.

14 Temmuz Salı günü gerçekleştirilecek etkinlikler ise şöyle:

Saat 13.00'te Alanya Üniversitesi'nde "15 Temmuz'un İzleri" fotoğraf sergisi açılacak.
Saat 13.15'te Alanya Üniversitesi Merkez Kampüsü Öğretim Görevlisi Şebnem Köseoğlu Konferans Salonu'nda Öğretim Görevlisi Özge Kurşun Tükenmez tarafından "15 Temmuz 2016 Darbe Girişimi: Tarihsel Arka Planı, Süreci ve Türkiye'nin Siyasal Hayata Etkileri" konulu konferans verilecek.
Saat 14.30'da Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Konferans Salonu'nda Prof. Dr. Özgür Kasım Aydemir'in konuşmacı olarak katılacağı "Türk Devlet Geleneği ve Milli Egemenlik" konulu konferans düzenlenecek.
15 TEMMUZ'DA ANMA PROGRAMLARI DÜZENLENECEK

15 Temmuz Çarşamba günü saat 12.15'te Alanya Emine Özmüftüoğlu Camii'nde, vatan uğruna canlarını feda eden tüm şehitler için Mevlid-i Şerif programı gerçekleştirilecek.

Saat 14.00'te Garnizon Şehitliği ziyaret edilerek Kur'an-ı Kerim tilaveti yapılacak. Gün boyunca şehit ve gazi aileleri ziyaret edilerek akşam düzenlenecek anma programına davet edilecek.

ANMA YÜRÜYÜŞÜ VE RESMİ PROGRAM
Akşam saat 20.00'de İskele Şelale önünde toplanılacak. Saat 20.30'da buradan Atatürk Anıtı'na 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Yürüyüşü gerçekleştirilecek.

Saat 21.00'de Atatürk Anıtı'nda resmi anma programı başlayacak. 15 Temmuz'u 16 Temmuz'a bağlayan gece ise saat 00.13'te Alanya'daki camilerde sela okunacak.

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sonalanya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.