Alanya’da kalp krizi alarmı: Ambulans yürüyerek ulaştı, hasta botla taşındı

YAŞAM 07.04.2026 - 19:57, Güncelleme: 07.04.2026 - 19:57
 

Alanya’da kalp krizi alarmı: Ambulans yürüyerek ulaştı, hasta botla taşındı

Alanya’da marinada balık avladığı sırada rahatsızlanan bir vatandaşa, yolun kapalı olması nedeniyle ambulans ekipleri yürüyerek ulaştı. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan vatandaş, daha sonra botla kıyıya taşınarak hastaneye kaldırıldı.

ZORLU MÜDAHALE Olay, Alanya’nın Dinek Mahallesi’nde bulunan marinada meydana geldi. İddiaya göre balık tutmak için marina çevresine giden bir vatandaş aniden fenalaştı. Durumu fark eden diğer balıkçılar, hemen sağlık ekiplerine ve marina yetkililerine haber verdi. İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler, yolun kapalı olması nedeniyle ambulansı marina girişinde bırakarak hastanın bulunduğu noktaya yürüyerek ulaştı. Sağlık görevlileri tarafından ilk müdahale olay yerinde yapıldı. BOTLA KIYIYA TAŞINDI Olayın ardından marina çalışanları da seferber oldu. Palamar bölümünde görevli Hamza İrgin, botla hızla olay yerine ulaşarak sağlık ekiplerine destek verdi. Rahatsızlanan vatandaş, ekiplerin yardımıyla bota alınarak marina kıyısına getirildi. Kalp krizi geçirdiği değerlendirilen hasta, burada hazır bekleyen ambulansla hastaneye sevk edildi. “ALLAH RIZASI İÇİN YAPTIK” Olay anını anlatan marina çalışanı Hamza İrgin, “Bize kalp krizi geçiren bir vatandaş olduğu bilgisi geldi. Olay yerine botla ulaştık. Hastanın bilinci açıktı. Sağlık ekipleriyle birlikte bota aldık ve hızlıca marinamıza getirdik. Ardından sağlık ekiplerine teslim ettik. Benim yerimde kim olsa aynısını yapardı. Allah rızası için yaptık, huzurluyum” dedi. YOL TARTIŞMASI YENİDEN GÜNDEMDE Marina Müdürü Hüseyin Ali Ersoy da sağlık ekiplerinin kendilerinden botla yardım istediğini belirterek, ekiplerin hızlı müdahalesi sayesinde vatandaşın hastaneye ulaştırıldığını ifade etti. Öte yandan bölgede balık tutan Onur Güner ise marina çevresindeki yolun kapalı olmasına dikkat çekerek, geçmişte araçların iskeleye kadar ulaşabildiğini söyledi. Yolun kapatılmasının benzer acil durumlarda müdahaleyi zorlaştırdığını dile getiren Güner, yetkililerin konuyu yeniden değerlendirmesi gerektiğini vurguladı.
Alanya’da marinada balık avladığı sırada rahatsızlanan bir vatandaşa, yolun kapalı olması nedeniyle ambulans ekipleri yürüyerek ulaştı. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan vatandaş, daha sonra botla kıyıya taşınarak hastaneye kaldırıldı.

ZORLU MÜDAHALE

Olay, Alanya’nın Dinek Mahallesi’nde bulunan marinada meydana geldi. İddiaya göre balık tutmak için marina çevresine giden bir vatandaş aniden fenalaştı. Durumu fark eden diğer balıkçılar, hemen sağlık ekiplerine ve marina yetkililerine haber verdi.

İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler, yolun kapalı olması nedeniyle ambulansı marina girişinde bırakarak hastanın bulunduğu noktaya yürüyerek ulaştı. Sağlık görevlileri tarafından ilk müdahale olay yerinde yapıldı.

BOTLA KIYIYA TAŞINDI
Olayın ardından marina çalışanları da seferber oldu. Palamar bölümünde görevli Hamza İrgin, botla hızla olay yerine ulaşarak sağlık ekiplerine destek verdi. Rahatsızlanan vatandaş, ekiplerin yardımıyla bota alınarak marina kıyısına getirildi. Kalp krizi geçirdiği değerlendirilen hasta, burada hazır bekleyen ambulansla hastaneye sevk edildi.

“ALLAH RIZASI İÇİN YAPTIK”
Olay anını anlatan marina çalışanı Hamza İrgin, “Bize kalp krizi geçiren bir vatandaş olduğu bilgisi geldi. Olay yerine botla ulaştık. Hastanın bilinci açıktı. Sağlık ekipleriyle birlikte bota aldık ve hızlıca marinamıza getirdik. Ardından sağlık ekiplerine teslim ettik. Benim yerimde kim olsa aynısını yapardı. Allah rızası için yaptık, huzurluyum” dedi.

YOL TARTIŞMASI YENİDEN GÜNDEMDE
Marina Müdürü Hüseyin Ali Ersoy da sağlık ekiplerinin kendilerinden botla yardım istediğini belirterek, ekiplerin hızlı müdahalesi sayesinde vatandaşın hastaneye ulaştırıldığını ifade etti.

Öte yandan bölgede balık tutan Onur Güner ise marina çevresindeki yolun kapalı olmasına dikkat çekerek, geçmişte araçların iskeleye kadar ulaşabildiğini söyledi. Yolun kapatılmasının benzer acil durumlarda müdahaleyi zorlaştırdığını dile getiren Güner, yetkililerin konuyu yeniden değerlendirmesi gerektiğini vurguladı.

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sonalanya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.