Alanya’da Kızılkule’nin 800. Yılına Tarih Oyunu

YAŞAM 16.10.2026 - 20:46, Güncelleme: 16.10.2026 - 20:46
 

Alanya’da Kızılkule’nin 800. Yılına Tarih Oyunu

Alanya’da Kızılkule’nin 800 yıllık geçmişi, uluslararası katılımcıları buluşturan özel bir etkinlikle keşfedildi. Alanya Üniversitesi tarafından Erasmus Days 2026 kapsamında düzenlenen “Kızılkule’nin Sırları: 800 Yıllık Tarihte Bir Şehir Oyunu” etkinliğinde katılımcılar, ipuçlarını takip ederek Kızılkule ve Tersane’nin tarihine yolculuk yaptı.

TARİHİ MİRAS OYUNLA KEŞFEDİLDİ Alanya Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü ile Mimarlık Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Muzaffer Özgüleş’in yürüttüğü Erasmus+ destekli “Palimpsest Cities” çalışması kapsamında gerçekleştirilen etkinlik, Alanya Belediyesinin desteğiyle düzenlendi. Türkçe ve İngilizce olarak gerçekleştirilen programda farklı kültürlerden katılımcılar, oluşturdukları ekiplerle tarihî mekânlarda verilen görevleri tamamladı. İpuçlarını izleyen ekipler, mimari ayrıntıları inceleyerek Alanya’nın kültürel mirasını yakından tanıma fırsatı buldu. Katılımcılar ayrıca tarihî yapılardan ilham alan kısa hikâyeler oluşturarak gözlemlerini ve farklı bakış açılarını paylaştı. KÜLTÜRLER ARASINDA KÖPRÜ KURULDU Oyunlaştırma ve hikâye anlatımını bir araya getiren etkinlik, yalnızca tarihî yapıların tanıtılmasıyla sınırlı kalmadı. Takım çalışması, yaratıcılık, problem çözme, gözlem ve dijital okuryazarlık becerilerinin de ön plana çıktığı programda, farklı kültürlerden katılımcılar ortak bir deneyim yaşadı. Etkinlik sayesinde katılımcıların hem birbirlerini daha yakından tanımaları hem de yaşadıkları veya eğitim gördükleri kentin tarihî geçmişiyle bağ kurmaları hedeflendi. KIZILKULE VE TERSANE’YE ÜCRETSİZ GİRİŞ Alanya Belediyesinin desteğiyle katılımcılara Kızılkule ve Tersane’yi ücretsiz ziyaret etme imkânı sunuldu. Tarihî mekânlarda gerçekleştirilen görevler sayesinde kültürel miras, geleneksel anlatımın ötesine taşınarak etkileşimli bir öğrenme deneyimine dönüştürüldü. 800 YILLIK TARİH ULUSLARARASI KATILIMCILARLA BULUŞTU Kızılkule’nin 800 yıllık geçmişini merkeze alan etkinlik, Alanya’nın tarihî zenginliğini kültürlerarası etkileşimle bir araya getirdi. Erasmus Days 2026 kapsamında düzenlenen program, farklı kültürlerden insanların birlikte öğrenmesine, paylaşmasına ve Alanya’nın tarihî mirasını daha yakından tanımasına katkı sağladı. Hamdi Acet SonAlanya
Alanya’da Kızılkule’nin 800 yıllık geçmişi, uluslararası katılımcıları buluşturan özel bir etkinlikle keşfedildi. Alanya Üniversitesi tarafından Erasmus Days 2026 kapsamında düzenlenen “Kızılkule’nin Sırları: 800 Yıllık Tarihte Bir Şehir Oyunu” etkinliğinde katılımcılar, ipuçlarını takip ederek Kızılkule ve Tersane’nin tarihine yolculuk yaptı.

TARİHİ MİRAS OYUNLA KEŞFEDİLDİ

Alanya Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü ile Mimarlık Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Muzaffer Özgüleş’in yürüttüğü Erasmus+ destekli “Palimpsest Cities” çalışması kapsamında gerçekleştirilen etkinlik, Alanya Belediyesinin desteğiyle düzenlendi.

Türkçe ve İngilizce olarak gerçekleştirilen programda farklı kültürlerden katılımcılar, oluşturdukları ekiplerle tarihî mekânlarda verilen görevleri tamamladı. İpuçlarını izleyen ekipler, mimari ayrıntıları inceleyerek Alanya’nın kültürel mirasını yakından tanıma fırsatı buldu.

Katılımcılar ayrıca tarihî yapılardan ilham alan kısa hikâyeler oluşturarak gözlemlerini ve farklı bakış açılarını paylaştı.

KÜLTÜRLER ARASINDA KÖPRÜ KURULDU

Oyunlaştırma ve hikâye anlatımını bir araya getiren etkinlik, yalnızca tarihî yapıların tanıtılmasıyla sınırlı kalmadı. Takım çalışması, yaratıcılık, problem çözme, gözlem ve dijital okuryazarlık becerilerinin de ön plana çıktığı programda, farklı kültürlerden katılımcılar ortak bir deneyim yaşadı.

Etkinlik sayesinde katılımcıların hem birbirlerini daha yakından tanımaları hem de yaşadıkları veya eğitim gördükleri kentin tarihî geçmişiyle bağ kurmaları hedeflendi.

KIZILKULE VE TERSANE’YE ÜCRETSİZ GİRİŞ

Alanya Belediyesinin desteğiyle katılımcılara Kızılkule ve Tersane’yi ücretsiz ziyaret etme imkânı sunuldu. Tarihî mekânlarda gerçekleştirilen görevler sayesinde kültürel miras, geleneksel anlatımın ötesine taşınarak etkileşimli bir öğrenme deneyimine dönüştürüldü.

800 YILLIK TARİH ULUSLARARASI KATILIMCILARLA BULUŞTU

Kızılkule’nin 800 yıllık geçmişini merkeze alan etkinlik, Alanya’nın tarihî zenginliğini kültürlerarası etkileşimle bir araya getirdi. Erasmus Days 2026 kapsamında düzenlenen program, farklı kültürlerden insanların birlikte öğrenmesine, paylaşmasına ve Alanya’nın tarihî mirasını daha yakından tanımasına katkı sağladı.

Hamdi Acet SonAlanya

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sonalanya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.