Alanya’da üç yeni beden bağışıyla tıp eğitimine destek
Alanya’da üç yeni beden bağışıyla tıp eğitimine destek
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Tıp Fakültesi, öğrencilerin uygulamalı eğitimlerini desteklemek amacıyla son iki yılda yapılan 10 beden bağışına 3 yeni bağışı daha ekledi.
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Tıp Fakültesi, öğrencilerin uygulamalı eğitimlerini desteklemek amacıyla son iki yılda yapılan 10 beden bağışına 3 yeni bağışı daha ekledi.
Bu kapsamda, İstanbul doğumlu ve 2 yıldır Alanya’da yaşayan 61 yaşındaki emekli Sinan Dirlik, 20 yıldır Alanya’da yaşayan 85 yaşındaki memur emeklisi Ali Aydın Ergün ve eşi, 86 yaşındaki emekli hemşire Cansen Ergün, ALKÜ Tıp Fakültesi öğrencilerinin eğitimine katkı sağlamak için bedenlerini bağışladı. Bağışların yasal süreci için düzenlenen törene Dekan Prof. Dr. Ali Kemal Erenler, Anatomi Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Seda Arslan ve bağışçılar katıldı.
Bağışçılardan Sinan Dirlik, bağış kararının kendisi için çok anlamlı olduğunu belirterek, “Buraya bağışlar olduğunu gördüm, Alanya’yı çok seviyorum. Bu şehre ve bilime kalıcı bir katkı yapmak istedim” dedi. Ali Aydın Ergün ve eşi Cansen Ergün de kararlarının hayatlarını daha anlamlı kıldığını ifade etti. Cansen Ergün, sağlık camiasında yıllarca çalışmış olmasının bu kararda etkili olduğunu vurguladı: “İyi doktorların yetişmesi ve hastaların başarılı ameliyatlar alabilmesi için beden bağışları çok önemli. Bunu bilen biri olarak bedenimi bağışlamaktan mutluyum.”
Dekan Prof. Dr. Ali Kemal Erenler, bağışçılara teşekkürlerini iletirken, bağışların bilim ve eğitim için güzel bir örnek olmasını temenni etti.
Antalya HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
