Eray Erdem’den Belediye Başkanlığı İddialarına Net Yanıt
Eray Erdem’den Belediye Başkanlığı İddialarına Net Yanıt
Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ALTSO) 10 Ekim’de Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek seçimleri öncesinde mevcut Başkan ve Başkan Adayı Eray Erdem, seçim ofisinde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Erdem, toplantıda seçim sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunurken, seçim sonrasında Alanya Belediye Başkanlığı’na aday olacağı yönündeki iddialara da yanıt verdi.
Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ALTSO) 10 Ekim’de Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek seçimleri öncesinde mevcut Başkan ve Başkan Adayı Eray Erdem, seçim ofisinde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Erdem, toplantıda seçim sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunurken, seçim sonrasında Alanya Belediye Başkanlığı’na aday olacağı yönündeki iddialara da yanıt verdi.
“BELEDİYE BAŞKANLIĞI ADAYLIĞI HEDEFİM YOK”
Erdem, ALTSO seçimlerinde yeniden başkan seçilmesi halinde önümüzdeki dönemde hedefinin Alanya Belediye Başkanlığı olacağı yönündeki iddiaları kesin bir dille reddetti.
Bazı kişi ve siyasi grupların, ilerleyen dönemde belediye başkanlığına aday olmasının önünü kesmek amacıyla rakibi Mustafa Tuna’ya destek verdiği yönündeki iddiaların sorulması üzerine Erdem, kamuoyuna açık taahhütte bulundu.
Erdem, “Şimdiden Alanya kamuoyuna ve iş dünyasına söz veriyorum. Allah’ın izniyle iki hafta sonra yapılacak seçimden sonraki hedefim Alanya Belediye Başkan adaylığı olmayacak. Bunun taahhüdünü şimdiden veriyorum” dedi.
“ALTSO SİYASET ÜSTÜ BİR KURUM”
ALTSO’nun partiler ve siyaset üstü bir kurum olduğunu vurgulayan Erdem, görev süresi boyunca hiçbir siyasi grup veya sivil toplum kuruluşuyla çatışma içerisine girmediklerini söyledi.
Erdem, “Biz partiler üstü, siyaset üstü bir kurumu temsil ediyoruz. Bugüne kadar hiçbir siyasi grupla veya sivil toplum kuruluşuyla herhangi bir çatışmaya girmedik. Daima yapıcı olduk” ifadelerini kullandı.
“BİZ BELEDİYE SEÇİMİNE GİRMİYORUZ”
Seçim sürecinde rakip ekibin söylemlerinin ALTSO seçimlerinin sınırlarını aştığını savunan Erdem, özellikle oda aidatları üzerinden yapılan açıklamaları eleştirdi.
Erdem, “Biz belediye seçimine girmiyoruz. Önümüzde bir ALTSO seçimi var. Ama bakıyorum, rakibimiz olan ekip adeta belediye başkan adayı gibi vaatlerde bulunuyor” diye konuştu.
AİDATLAR ÜZERİNDEN SEÇİM TARTIŞMASI
Aidatlara zam yapılmayacağı yönündeki söylemlerin popülist bir yaklaşım olduğunu savunan Erdem, ALTSO olarak şartların el verdiği dönemlerde aidat artışı yapmadıklarını belirtti.
Erdem, “Mesela 2026’da hiç zam yapmadık. Rakip adayın vaat ettiği şeyi zaten biz yaptık. Alanya’da en az aidat rakamı olan sivil toplum kuruluşu biziz” dedi.
ALTSO’nun yıllık aidatının 4 bin 500 TL olduğunu belirten Erdem, TÜRSAB’ın 32 bin 600 TL, ALSİAD’ın 22 bin 500 TL, diğer odaların ise ortalama 3 bin 500 TL aidat aldığını ifade etti. Erdem, 2026 yılında ihtiyaç duyulmadığı için aidat artışına gidilmediğini söyledi.
Hamdi Acet SonAlanya
Antalya HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
