Eskişehirli Engelli Bireylerden Alanya’da Engelsiz Tatil Deneyimi
Eskişehirli Engelli Bireylerden Alanya’da Engelsiz Tatil Deneyimi
Eskişehir Umudun Çocukları Engelliler Derneği Başkanı Gülcan Soylu ve beraberindeki 41 kişilik kafile, engelsiz tatil deneyimi için Alanya’yı tercih etti. Kentin erişilebilirlik imkânlarından faydalanan grup, sunulan hizmetlerden duydukları memnuniyeti dile getirdi.
Eskişehir Umudun Çocukları Engelliler Derneği Başkanı Gülcan Soylu ve beraberindeki 41 kişilik kafile, engelsiz tatil deneyimi için Alanya’yı tercih etti. Kentin erişilebilirlik imkânlarından faydalanan grup, sunulan hizmetlerden duydukları memnuniyeti dile getirdi.
ALANYA’NIN TARİHİ VE TURİSTİK MEKÂNLARINI GEZDİLER
Eskişehir Umudun Çocukları Engelliler Derneği tarafından organize edilen program kapsamında Alanya’ya gelen engelli bireyler ve aileleri, kentin tarihi ve turistik mekânlarını gezerek keyifli anlar yaşadı. Tatil süresince Alanya’nın engelsiz altyapısından ve erişilebilir hizmetlerinden yararlanan kafile, kentte unutulmaz bir tatil geçirdi.
“İLK DEFA BU KADAR RAHAT BİR DENEYİM YAŞIYORUZ”
Alanya’da bulunmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Dernek Başkanı Gülcan Soylu, erişilebilirlik imkânlarının kentin geneline yayılmış olmasının önemine dikkat çekti.
Soylu, “Otelden plaja, kaldırımlardan tarihi mekânlara kadar pek çok detayın düşünüldüğü bir şehirde olmak bizim için mükemmel bir his. Yıllardır farklı kentlerde grup tatilleri organize ediyoruz ancak ilk defa bu kadar sorunsuz ve rahat bir deneyim yaşıyoruz” dedi.

Alanya Belediyesi’nin tatil süreci boyunca kendilerine büyük destek verdiğini vurgulayan Soylu, kendilerine destek olan ve ihtiyaçlarıyla yakından ilgilenen belediye yetkililerine teşekkür etti.
“ÇALIŞMALARIMIZIN MEYVESİNİ ALIYORUZ”
Gruba tatilleri boyunca eşlik eden Alanya Belediyesi Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi Sorumlusu Münir Altıoğlu da yürütülen çalışmaların olumlu sonuç vermesinden gurur duyduklarını belirtti.
Altıoğlu, “Engelsiz turizm için verdiğimiz emeklerin meyvesini almak, yurttaşlarımızın bağımsız bir şekilde tatil yapabildiğini görmek bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor. Alanya’nın tamamen erişilebilir bir turizm destinasyonu olması adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.
Alanya’nın engelli bireyler ve aileleri için erişilebilir bir tatil destinasyonu olma yolunda attığı adımlar, farklı şehirlerden gelen ziyaretçilerin memnuniyetiyle bir kez daha ortaya çıktı.
Hamdi Acet SonAlanya
Antalya HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
