Hacet Meydanı’nda Açlık Grevi Başladı

YAŞAM 07.10.2026 - 21:34, Güncelleme: 07.10.2026 - 21:34
 

Hacet Meydanı’nda Açlık Grevi Başladı

Alanya’da DMD hastası oğlu Taha Miraç’ın tedavisi için yaklaşık bir buçuk yıldır mücadele eden anne Şengül Kevkir, yardım kampanyasının durma noktasına geldiğini belirterek Hacet Meydanı’nda açlık grevine başladı. Gözyaşları içinde oğlunun her geçen gün güç kaybettiğini anlatan Kevkir, Alanya halkına ve hayırseverlere destek çağrısında bulundu.

“OĞLUM ÖLMESİN, ONUN YERİNE BEN ÖLECEĞİM” Oğlu Taha Miraç’ın her geçen gün daha fazla güç kaybettiğini belirten Şengül Kevkir, yaşadığı çaresizliği gözyaşları içinde anlattı. “Bebeğim gözlerimin önünde eriyor” diyen Kevkir, “Her geçen gün Taha’nın kasları eriyor. Oğlumun ağrıları artıyor. Bebeğim gözlerimin önünde eriyor. Buna bir annenin dayanması mümkün değil. O yüzden açlık grevi yapma kararı aldım” ifadelerini kullandı. Kevkir, oğlunun tedaviye ulaşabilmesi için zamanın daraldığını belirterek, “Oğlum ölmesin, onun yerine ben öleceğim” sözleriyle yaşadığı çaresizliği dile getirdi. KAMPANYADA 65 MİLYON TL TOPLANDI Taha Miraç’ın tedavisi için yaklaşık bir buçuk yıldır sürdürülen yardım kampanyasında bugüne kadar yaklaşık 65 milyon TL toplandığını belirten Kevkir, tedavi için 70 milyon TL daha gerektiğini ifade etti. Alanya’daki oda başkanlarına, meslek odalarına, belediyeye ve hayırseverlere çağrıda bulunan Kevkir, “Taha Miraç’ın zamanı kalmadı. Tedavi olmak zorunda” dedi. “VERİLEN SÖZLER YERİNE GELMEDİ” Kampanyanın son dönemde neredeyse durma noktasına geldiğini söyleyen Kevkir, bazı sosyal medya hesaplarının kapanmasının da kampanyanın duyurulmasını zorlaştırdığını belirtti. Bazı sivil toplum kuruluşları ve siyasetçilerden destek sözü aldığını ancak bu sözlerin önemli bölümünün yerine getirilmediğini iddia eden Kevkir, “Canlı yayınlarda vaat edenler reklamını yaptı ama destek olmadılar” ifadelerini kullandı. “ARTIK DAYANACAK GÜCÜM KALMADI” Oğlunun hastalığıyla mücadele ederken 59 yaşındaki annesini de kaybettiğini anlatan Şengül Kevkir, yaşadığı acının her geçen gün daha da ağırlaştığını söyledi. “Hayattaki tek varlığım çocuklarım. Onların yaşayabilmesi için mücadele ediyorum. Yanımda olan herkese teşekkür ederim ama artık dayanacak gücüm kalmadı” diyen Kevkir, Taha’nın tedavisi için zamanla yarıştıklarını ifade etti. HACET MEYDANI’NDA SESİNİ DUYURMAYA ÇALIŞIYOR Oğlunun tedavi şansını kaybetmemesi ve yardım kampanyasının tamamlanması amacıyla Hacet Meydanı’nda açlık grevine başlayan Şengül Kevkir, Alanya halkına, kurumlara, sivil toplum kuruluşlarına ve hayırseverlere destek çağrısını yineledi. Bir annenin evladını yaşatabilmek için verdiği mücadele Hacet Meydanı’na taşınırken, Taha Miraç’ın tedavisi için gerekli desteğin sağlanması amacıyla yardım kampanyası devam ediyor. Hamdi Acet SonAlanya
Alanya’da DMD hastası oğlu Taha Miraç’ın tedavisi için yaklaşık bir buçuk yıldır mücadele eden anne Şengül Kevkir, yardım kampanyasının durma noktasına geldiğini belirterek Hacet Meydanı’nda açlık grevine başladı. Gözyaşları içinde oğlunun her geçen gün güç kaybettiğini anlatan Kevkir, Alanya halkına ve hayırseverlere destek çağrısında bulundu.

“OĞLUM ÖLMESİN, ONUN YERİNE BEN ÖLECEĞİM”

Oğlu Taha Miraç’ın her geçen gün daha fazla güç kaybettiğini belirten Şengül Kevkir, yaşadığı çaresizliği gözyaşları içinde anlattı.

“Bebeğim gözlerimin önünde eriyor” diyen Kevkir, “Her geçen gün Taha’nın kasları eriyor. Oğlumun ağrıları artıyor. Bebeğim gözlerimin önünde eriyor. Buna bir annenin dayanması mümkün değil. O yüzden açlık grevi yapma kararı aldım” ifadelerini kullandı.

Kevkir, oğlunun tedaviye ulaşabilmesi için zamanın daraldığını belirterek, “Oğlum ölmesin, onun yerine ben öleceğim” sözleriyle yaşadığı çaresizliği dile getirdi.

KAMPANYADA 65 MİLYON TL TOPLANDI
Taha Miraç’ın tedavisi için yaklaşık bir buçuk yıldır sürdürülen yardım kampanyasında bugüne kadar yaklaşık 65 milyon TL toplandığını belirten Kevkir, tedavi için 70 milyon TL daha gerektiğini ifade etti.

Alanya’daki oda başkanlarına, meslek odalarına, belediyeye ve hayırseverlere çağrıda bulunan Kevkir, “Taha Miraç’ın zamanı kalmadı. Tedavi olmak zorunda” dedi.

“VERİLEN SÖZLER YERİNE GELMEDİ”
Kampanyanın son dönemde neredeyse durma noktasına geldiğini söyleyen Kevkir, bazı sosyal medya hesaplarının kapanmasının da kampanyanın duyurulmasını zorlaştırdığını belirtti.

Bazı sivil toplum kuruluşları ve siyasetçilerden destek sözü aldığını ancak bu sözlerin önemli bölümünün yerine getirilmediğini iddia eden Kevkir, “Canlı yayınlarda vaat edenler reklamını yaptı ama destek olmadılar” ifadelerini kullandı.

“ARTIK DAYANACAK GÜCÜM KALMADI”
Oğlunun hastalığıyla mücadele ederken 59 yaşındaki annesini de kaybettiğini anlatan Şengül Kevkir, yaşadığı acının her geçen gün daha da ağırlaştığını söyledi.

“Hayattaki tek varlığım çocuklarım. Onların yaşayabilmesi için mücadele ediyorum. Yanımda olan herkese teşekkür ederim ama artık dayanacak gücüm kalmadı” diyen Kevkir, Taha’nın tedavisi için zamanla yarıştıklarını ifade etti.

HACET MEYDANI’NDA SESİNİ DUYURMAYA ÇALIŞIYOR
Oğlunun tedavi şansını kaybetmemesi ve yardım kampanyasının tamamlanması amacıyla Hacet Meydanı’nda açlık grevine başlayan Şengül Kevkir, Alanya halkına, kurumlara, sivil toplum kuruluşlarına ve hayırseverlere destek çağrısını yineledi.

Bir annenin evladını yaşatabilmek için verdiği mücadele Hacet Meydanı’na taşınırken, Taha Miraç’ın tedavisi için gerekli desteğin sağlanması amacıyla yardım kampanyası devam ediyor.

Hamdi Acet SonAlanya

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sonalanya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.