Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Deniz Çöpleri İzleme Programı Alanya’da Uygulandı

YAŞAM 27.08.2021 - 20:27, Güncelleme: 11.12.2024 - 05:12
 

Deniz Çöpleri İzleme Programı Alanya’da Uygulandı

Alanya Belediyesi uluslararası bir çalışmaya daha ev sahipliği yaptı. Deniz Çöpleri İzleme Programı (MLW) Galip Dere Halk Plajı’nda uygulandı.

Avrupa Çevre Ajansı, Uluslararası Mavi Bayrak Koordinasyonunu yürüten Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı (FEE) ile birlikte ortak çalışma kararı aldı. Ajans tarafından geliştirilen yöntemler, Mavi Bayrak Programı’nı uygulayan ülkelerde temsilci organizasyonlar ile birlikte yürütülecek. Bu kapsamda Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) bu uygulamanın pilot ülkesi olarak çalışma kararı aldı. NİTELİKLİ PLAJ HİZMETLERİNE ZEMİN HAZIRLANIYOR Bu kapsamda TÜRÇEV, Mavi Bayrak kriterleri gereği farkındalık amaçlı yapılan kıyı temizlik kampanyalarının niteliğini ve farkındalığını artırmak, ülkemiz kıyılarındaki deniz çöplerinin durumu hakkında gerçek veriye dayalı bilgi oluşturarak Avrupa Çevre Ajansı'nın bu çalışmasına katkıda bulunmak, Mavi Bayraklı plaj sayısını artırmak ve nitelikli plaj hizmetlerinin oluşturulmasına zemin hazırlamak amaçlarıyla, MLW alanında çalışmalar gerçekleştirecek. TÜRÇEV VE ALANYA BELEDİYESİ PLAJDA Alanya Belediyesi de, Mavi Bayrak Yerel Sorumlusu olarak TÜRÇEV ile çalışmaya destek oldu. Galip Dere Plajı’nda yapılan bilimsel çalışmaya TÜRÇEV Antalya Koordinatörü Mustafa Ergiydiren ve ekibi ile Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Çapa ve ekibi katıldı. ÇAPA: “YEREL DÜZEYDE DAHA FAZLA FARKINDALIK YARATIYOR” Uygulama ile ilgili bir açıklama yapan Müdür Çapa; “MLW, deniz çöpü izleme ve deniz çöpü sorunuyla mücadele etmeyi amaçlayan bir Avrupa Çevre Ajansı girişimidir. Bugün, belediye ekiplerimizle plajda çöp toplayarak ve sınıflandırarak ölçüm gerçekleştirdik.” dedi. BİLİMSEL ÇALIŞMA 4 MEVSİM YAPILACAK 4 mevsimi temsilen yılda 4 kez aynı koordinat aralıklarında izleme ve temizlik yapılacağı açıklandı. Toplanan atıkların 200’ün üzerinde çeşitte kategorizasyonu ve sayımı gerçekleşiyor. Raporlamalar ise TÜRÇEV tarafından Blue Flag Turkey grup adı ile Avrupa Çevre Ajansı veri sistemine işleniyor. 200 METREDE 1038 SİGARA İZMARİTİ Galip Dere Plajı’nda gerçekleşen etkinlikte en çok dikkat çeken atıklar sigara izmariti, şişeler ve ıslak mendiller oldu. Galip Dere Plajı’nda 200 metre mesafede ve sadece yarım saatte 1038 sigara izmariti bulundu.  
Alanya Belediyesi uluslararası bir çalışmaya daha ev sahipliği yaptı. Deniz Çöpleri İzleme Programı (MLW) Galip Dere Halk Plajı’nda uygulandı.

Avrupa Çevre Ajansı, Uluslararası Mavi Bayrak Koordinasyonunu yürüten Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı (FEE) ile birlikte ortak çalışma kararı aldı. Ajans tarafından geliştirilen yöntemler, Mavi Bayrak Programı’nı uygulayan ülkelerde temsilci organizasyonlar ile birlikte yürütülecek. Bu kapsamda Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) bu uygulamanın pilot ülkesi olarak çalışma kararı aldı.


NİTELİKLİ PLAJ HİZMETLERİNE ZEMİN HAZIRLANIYOR

Bu kapsamda TÜRÇEV, Mavi Bayrak kriterleri gereği farkındalık amaçlı yapılan kıyı temizlik kampanyalarının niteliğini ve farkındalığını artırmak, ülkemiz kıyılarındaki deniz çöplerinin durumu hakkında gerçek veriye dayalı bilgi oluşturarak Avrupa Çevre Ajansı'nın bu çalışmasına katkıda bulunmak, Mavi Bayraklı plaj sayısını artırmak ve nitelikli plaj hizmetlerinin oluşturulmasına zemin hazırlamak amaçlarıyla, MLW alanında çalışmalar gerçekleştirecek.


TÜRÇEV VE ALANYA BELEDİYESİ PLAJDA

Alanya Belediyesi de, Mavi Bayrak Yerel Sorumlusu olarak TÜRÇEV ile çalışmaya destek oldu. Galip Dere Plajı’nda yapılan bilimsel çalışmaya TÜRÇEV Antalya Koordinatörü Mustafa Ergiydiren ve ekibi ile Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Çapa ve ekibi katıldı.

ÇAPA: “YEREL DÜZEYDE DAHA FAZLA FARKINDALIK YARATIYOR”

Uygulama ile ilgili bir açıklama yapan Müdür Çapa; “MLW, deniz çöpü izleme ve deniz çöpü sorunuyla mücadele etmeyi amaçlayan bir Avrupa Çevre Ajansı girişimidir. Bugün, belediye ekiplerimizle plajda çöp toplayarak ve sınıflandırarak ölçüm gerçekleştirdik.” dedi.


BİLİMSEL ÇALIŞMA 4 MEVSİM YAPILACAK

4 mevsimi temsilen yılda 4 kez aynı koordinat aralıklarında izleme ve temizlik yapılacağı açıklandı. Toplanan atıkların 200’ün üzerinde çeşitte kategorizasyonu ve sayımı gerçekleşiyor. Raporlamalar ise TÜRÇEV tarafından Blue Flag Turkey grup adı ile Avrupa Çevre Ajansı veri sistemine işleniyor.


200 METREDE 1038 SİGARA İZMARİTİ

Galip Dere Plajı’nda gerçekleşen etkinlikte en çok dikkat çeken atıklar sigara izmariti, şişeler ve ıslak mendiller oldu. Galip Dere Plajı’nda 200 metre mesafede ve sadece yarım saatte 1038 sigara izmariti bulundu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sonalanya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.