Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Tüp Bebek Ünitesi için Geri Sayım Başladı

SAĞLIK 19.11.2021 - 13:47, Güncelleme: 11.12.2024 - 05:12
 

Tüp Bebek Ünitesi için Geri Sayım Başladı

Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hüseyin Lakadamyalı Üremeye Yardımcı Tedavi Merkezi için son düzlüğe geldiklerini ifade ederek, ”Sağlık Bakanlığının planlamasının içinde yer alan ünitemizi önümüzdeki yıl içerisinde hizmete almayı planlıyoruz” dedi.

Üremeye Yardımcı Tedavi Merkezinin ilk adımı olan Androloji Laboratuvarı ve infertilite (kısırlık ve aşılama)  polikliniği Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde 2020 yılından beri hizmet vermeye devam ediyor. Androloji Laboratuvarı ve İnfertilite ‘den sorumlu ALKÜ Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları Dr. Öğr. Üyesi Alparslan Deniz ve ekibi ile bir araya gelen Başhekim Lakadamyalı önemli açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Hüseyin Lakadamyalı: ”2020 yılında hizmete kazandırdığımız Androloji ve Aşılama birimimizin meyvelerini almaya başladık.  Birçok ailemiz bebeklerini kucağına almaya başladı.  Genç dinamik sağlık ekibimizle birlikte Tüp Bebek Merkezine doğru yürüyüşümüz devam ediyor. Hızlı bir şekilde Sağlık Bakanlığımızın planlaması içinde yerini alan ünitemizi önümüzdeki yıl içerisinde hizmete kazandırmayı planlıyoruz. Bu konuda desteğini bir an olsun bizden esirgemeyen şehrimize yeni sağlık hizmetlerin kazandırılmasını sağlayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na ve milletvekillerimize teşekkür ederim “dedi.  Aşılama Ünitesi Sorumlu hekimi Dr. Öğr. Üyesi Alparslan Deniz ise Aşılama Ünitesi’nde verdikleri hizmet hakkında bilgi vererek bebek sahibi olmak isteyen çiftleri hastaneye çağırdı. Deniz, ”Çiftlerin 1 yıl veya daha uzun süre düzenli, korunmasız ilişkileri olmasına rağmen bebek sahibi olamadığı durumlar İnfertilite olarak tanımlanır. Nedenleri erkeğe bağlı, kadına bağlı ve her iki çiftin ikisinden kaynaklanan nedenler olarak 3 ana grupta inceleniyor.  Bununla birlikte bazı çiftlerde, kadın ya da erkekte patolojik bir durum saptanmadan da infertilite görülebilmektedir. Kliniğimizde infertilite nedenini saptadıktan sonra, öncelikle nedeni tedavi ederek doğal yollarla hamile kalması için tedavisini düzenliyoruz.  Tedavi ile düzelmez ise yardımcı üreme tekniklerini kullanarak çiftlerin çocuk sahibi olmasını sağlıyoruz.  İnfertil çiftlerin değerlendirilmesinde, gerekli laboratuvar ve görüntüleme yöntemlerinin hepsi hastanemizde uygulanmaktadır. MHRS sisteminden randevu alamayan hastalarımız infertilite polikliniğimizde hizmet veren hemşirelerimize başvurarak randevu oluşturabilir. Hastanemiz bünyesinde tüp bebek dışındaki tedaviler başarıyla yapılmaktadır“ diye konuştu.
Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hüseyin Lakadamyalı Üremeye Yardımcı Tedavi Merkezi için son düzlüğe geldiklerini ifade ederek, ”Sağlık Bakanlığının planlamasının içinde yer alan ünitemizi önümüzdeki yıl içerisinde hizmete almayı planlıyoruz” dedi.

Üremeye Yardımcı Tedavi Merkezinin ilk adımı olan Androloji Laboratuvarı ve infertilite (kısırlık ve aşılama)  polikliniği Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde 2020 yılından beri hizmet vermeye devam ediyor. Androloji Laboratuvarı ve İnfertilite ‘den sorumlu ALKÜ Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları Dr. Öğr. Üyesi Alparslan Deniz ve ekibi ile bir araya gelen Başhekim Lakadamyalı önemli açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Hüseyin Lakadamyalı: ”2020 yılında hizmete kazandırdığımız Androloji ve Aşılama birimimizin meyvelerini almaya başladık.  Birçok ailemiz bebeklerini kucağına almaya başladı.


 Genç dinamik sağlık ekibimizle birlikte Tüp Bebek Merkezine doğru yürüyüşümüz devam ediyor. Hızlı bir şekilde Sağlık Bakanlığımızın planlaması içinde yerini alan ünitemizi önümüzdeki yıl içerisinde hizmete kazandırmayı planlıyoruz. Bu konuda desteğini bir an olsun bizden esirgemeyen şehrimize yeni sağlık hizmetlerin kazandırılmasını sağlayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na ve milletvekillerimize teşekkür ederim “dedi. 


Aşılama Ünitesi Sorumlu hekimi Dr. Öğr. Üyesi Alparslan Deniz ise Aşılama Ünitesi’nde verdikleri hizmet hakkında bilgi vererek bebek sahibi olmak isteyen çiftleri hastaneye çağırdı. Deniz, ”Çiftlerin 1 yıl veya daha uzun süre düzenli, korunmasız ilişkileri olmasına rağmen bebek sahibi olamadığı durumlar İnfertilite olarak tanımlanır. Nedenleri erkeğe bağlı, kadına bağlı ve her iki çiftin ikisinden kaynaklanan nedenler olarak 3 ana grupta inceleniyor. 


Bununla birlikte bazı çiftlerde, kadın ya da erkekte patolojik bir durum saptanmadan da infertilite görülebilmektedir. Kliniğimizde infertilite nedenini saptadıktan sonra, öncelikle nedeni tedavi ederek doğal yollarla hamile kalması için tedavisini düzenliyoruz. 


Tedavi ile düzelmez ise yardımcı üreme tekniklerini kullanarak çiftlerin çocuk sahibi olmasını sağlıyoruz.  İnfertil çiftlerin değerlendirilmesinde, gerekli laboratuvar ve görüntüleme yöntemlerinin hepsi hastanemizde uygulanmaktadır. MHRS sisteminden randevu alamayan hastalarımız infertilite polikliniğimizde hizmet veren hemşirelerimize başvurarak randevu oluşturabilir. Hastanemiz bünyesinde tüp bebek dışındaki tedaviler başarıyla yapılmaktadır“ diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sonalanya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.