Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Alanya Eğitim Araştırma Hastanesi’nde Mesane Kanserinde Yeni Yöntem

SAĞLIK 27.04.2023 - 13:56, Güncelleme: 11.12.2024 - 05:12
 

Alanya Eğitim Araştırma Hastanesi’nde Mesane Kanserinde Yeni Yöntem

Tıp alanında birbirinden başarılı operasyonlara imza atan Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji Kliniği doktorları, Alanya’da ilk kez uygulanan yöntemle mesane kanseri hastası 50 yaşındaki Hilmi Demir’i sağlığına kavuşturdu.

Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Tıp Fakültesi Üroloji Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ali Akkoç ve ekibi, mesane kanseri teşhisi konulan bir hastaya uyguladığı Laparoskopik Parsiyel Sistektomi ameliyatı ile Alanya’da bir ilki gerçekleşti. Alanya’da yaşayan ve daha önce sol böbreğinde tümör nedeniyle ameliyat edilen 50 yaşındaki Hilmi Demir, rutin kontrolleri için Doç. Dr. Ali Akkoç’a başvuruda bulundu.      Yapılan detaylı incelemeler neticesinde Demir’in mesanesinde 5 cm’lik kitle tespit edildi. Böbrek tümörü ameliyatını da gerçekleştiren Doç. Dr. Ali Akkoç, yapılan ileri tetkikler ve konsey neticesinde sağlam mesane dokusunu koruyup sadece kitlenin alınacağı (parsiyel sistektomi) ve bu işlemin laparoskopik (kapalı olarak karın içinden) uygulanacağını anlattı. Demir’e daha sonra laparoskopik parsiyel sistektomi ameliyatı hakkında bilgi verilip onayı alındı. Doç. Dr. Ali Akkoç, Doç. Dr. Murat Uçar ve ekibi tarafından gerçekleştirilen başarılı operasyonun detayları hakkında bilgi veren Akkoç, “Hastamıza uyguladığımız laparoskopik parsiyel sistektomide 4 adet 0,5-1cm’lik kesiden karın içine girilerek mesaneye ulaşıldı. Sağlam mesane dokusu korunarak sadece tümör dokusu alındı. Tümör dokusu açık cerrahideki 15-20 cm'lik cerrahi kesinin aksine, 3-4 cm gibi oldukça küçük bir kesiden vücut dışına çıkartıldı. Serviste takipleri yapılan hastanın, operasyon sonrası üçüncü gün taburculuğu planlandı.” dedi.    ALANYA’DA İLK KEZ GERÇEKLEŞTİ  Mesane kanseri ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi veren Doç. Dr. Ali Akkoç, “Mesane kanserlerinin bazı tiplerinde, özel bazı koşullar sağlandığında, mesanenin tamamını almak yerine mesane koruyucu cerrahi ile tümörlü kısım çıkartılabilmektedir. Türkiye’de az sayıda merkezde, Alanya’da ise ilk kez yapılan bu ameliyat ileri düzey laparoskopik ürolojik ameliyatlar grubunda yer almaktadır. Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji Kliniği olarak Alanya ve bölgemizde son yöntemlerle sağlık hizmeti sunmaya devam edeceğiz.” ifadelerine yer verdi.
Tıp alanında birbirinden başarılı operasyonlara imza atan Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji Kliniği doktorları, Alanya’da ilk kez uygulanan yöntemle mesane kanseri hastası 50 yaşındaki Hilmi Demir’i sağlığına kavuşturdu.
Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Tıp Fakültesi Üroloji Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ali Akkoç ve ekibi, mesane kanseri teşhisi konulan bir hastaya uyguladığı Laparoskopik Parsiyel Sistektomi ameliyatı ile Alanya’da bir ilki gerçekleşti. Alanya’da yaşayan ve daha önce sol böbreğinde tümör nedeniyle ameliyat edilen 50 yaşındaki Hilmi Demir, rutin kontrolleri için Doç. Dr. Ali Akkoç’a başvuruda bulundu. 
 
 
Yapılan detaylı incelemeler neticesinde Demir’in mesanesinde 5 cm’lik kitle tespit edildi. Böbrek tümörü ameliyatını da gerçekleştiren Doç. Dr. Ali Akkoç, yapılan ileri tetkikler ve konsey neticesinde sağlam mesane dokusunu koruyup sadece kitlenin alınacağı (parsiyel sistektomi) ve bu işlemin laparoskopik (kapalı olarak karın içinden) uygulanacağını anlattı. Demir’e daha sonra laparoskopik parsiyel sistektomi ameliyatı hakkında bilgi verilip onayı alındı. Doç. Dr. Ali Akkoç, Doç. Dr. Murat Uçar ve ekibi tarafından gerçekleştirilen başarılı operasyonun detayları hakkında bilgi veren Akkoç, “Hastamıza uyguladığımız laparoskopik parsiyel sistektomide 4 adet 0,5-1cm’lik kesiden karın içine girilerek mesaneye ulaşıldı. Sağlam mesane dokusu korunarak sadece tümör dokusu alındı. Tümör dokusu açık cerrahideki 15-20 cm'lik cerrahi kesinin aksine, 3-4 cm gibi oldukça küçük bir kesiden vücut dışına çıkartıldı. Serviste takipleri yapılan hastanın, operasyon sonrası üçüncü gün taburculuğu planlandı.” dedi. 
 
ALANYA’DA İLK KEZ GERÇEKLEŞTİ 
Mesane kanseri ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi veren Doç. Dr. Ali Akkoç, “Mesane kanserlerinin bazı tiplerinde, özel bazı koşullar sağlandığında, mesanenin tamamını almak yerine mesane koruyucu cerrahi ile tümörlü kısım çıkartılabilmektedir. Türkiye’de az sayıda merkezde, Alanya’da ise ilk kez yapılan bu ameliyat ileri düzey laparoskopik ürolojik ameliyatlar grubunda yer almaktadır. Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji Kliniği olarak Alanya ve bölgemizde son yöntemlerle sağlık hizmeti sunmaya devam edeceğiz.” ifadelerine yer verdi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sonalanya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.