Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Alanya EAH’de Bilimsel Araştırma Yöntemleri Anlatıldı

YAŞAM 12.05.2023 - 12:47, Güncelleme: 11.12.2024 - 05:12
 

Alanya EAH’de Bilimsel Araştırma Yöntemleri Anlatıldı

ALKÜ Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ayşegül Gözalan öncülüğünde Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli akademisyenler, hekimlere ve asistanlara yönelik “Bilimsel araştırma yöntemleri, istatistik ve makale yazımı” konulu eğitim semineri düzenlendi.

Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Tıp Fakültesi Öğretim Üyeleri bilimsel katkıların yanında eğitimsel faaliyetlere de tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda bilimsel alanda akademik gelişmeye katkıda bulunmak amacıyla ALKÜ Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Bölüm Başkanı ve Tıbbi Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayşegül Gözalan öncülüğünde Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli akademisyenler, asistanlar ve hekimlere yönelik “Bilimsel araştırma yöntemleri, istatistik ve makale yazımı” konulu dört günlük eğitim semineri düzenlendi. Hastanenin konferans salonunda düzenlenen seminere, ALKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Arife Uslu Gökçeoğlu, Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Oğuz Karahan ve çok sayıda hekim ve öğretim elemanı katıldı.  SORUNLARIN ÇÖZÜMÜNE VURGU YAPILDI  Eğitim seminerinde Prof. Dr. Gözalan tarafından; tanımlayıcı istatistikte temel kavramlar, merkezi eğilim ve yayılım ölçütleri, tablo ve grafik oluşturma ile epidemiyolojinin tanımı ve stratejileri, nedensellik ve asosyasyon, gözlemsel araştırmalar, tanımlayıcı ve kesitsel çalışmalar, vaka-kontrol ve kohort çalışmaları konuları hakkında bilgi verildi. Programda Dr. Öğr. Üyesi Merve Türkegün Şengül tarafından randomizasyon ve istatistik programlarının kullanımı konuları uygulamalı olarak anlatıldı. Prof. Dr. Ayşegül Gözalan düzenlediği eğitim seminerinde; sağlığı geliştirmek ve hastalıkları azaltmak için sağlık bilgilerinin toplanması, yorumlanması ve sunulmasının her hekim ve akademisyenin görevi olduğuna vurgu yaparak planlanan bilimsel araştırmaların güncel ve merak uyandırıcı nitelikte ve sorunların çözümüne yönelik olması gerektiğini belirtti.
ALKÜ Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ayşegül Gözalan öncülüğünde Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli akademisyenler, hekimlere ve asistanlara yönelik “Bilimsel araştırma yöntemleri, istatistik ve makale yazımı” konulu eğitim semineri düzenlendi.
Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Tıp Fakültesi Öğretim Üyeleri bilimsel katkıların yanında eğitimsel faaliyetlere de tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda bilimsel alanda akademik gelişmeye katkıda bulunmak amacıyla ALKÜ Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Bölüm Başkanı ve Tıbbi Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayşegül Gözalan öncülüğünde Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli akademisyenler, asistanlar ve hekimlere yönelik “Bilimsel araştırma yöntemleri, istatistik ve makale yazımı” konulu dört günlük eğitim semineri düzenlendi. Hastanenin konferans salonunda düzenlenen seminere, ALKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Arife Uslu Gökçeoğlu, Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Oğuz Karahan ve çok sayıda hekim ve öğretim elemanı katıldı. 
SORUNLARIN ÇÖZÜMÜNE VURGU YAPILDI 
Eğitim seminerinde Prof. Dr. Gözalan tarafından; tanımlayıcı istatistikte temel kavramlar, merkezi eğilim ve yayılım ölçütleri, tablo ve grafik oluşturma ile epidemiyolojinin tanımı ve stratejileri, nedensellik ve asosyasyon, gözlemsel araştırmalar, tanımlayıcı ve kesitsel çalışmalar, vaka-kontrol ve kohort çalışmaları konuları hakkında bilgi verildi. Programda Dr. Öğr. Üyesi Merve Türkegün Şengül tarafından randomizasyon ve istatistik programlarının kullanımı konuları uygulamalı olarak anlatıldı. Prof. Dr. Ayşegül Gözalan düzenlediği eğitim seminerinde; sağlığı geliştirmek ve hastalıkları azaltmak için sağlık bilgilerinin toplanması, yorumlanması ve sunulmasının her hekim ve akademisyenin görevi olduğuna vurgu yaparak planlanan bilimsel araştırmaların güncel ve merak uyandırıcı nitelikte ve sorunların çözümüne yönelik olması gerektiğini belirtti.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sonalanya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.