Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Ağaçların Sesi Sergisi Sizi Bekliyor

YAŞAM 17.09.2023 - 17:58, Güncelleme: 11.12.2024 - 05:12
 

Ağaçların Sesi Sergisi Sizi Bekliyor

Ağacların Sesi Sergisi, kızılkule yanında tarihi sarnıçta açıldı. Sergide, emekli öğretmen Nüvit Yeğin'in iki yıl boyunca denizden topladığı ağaç parçalarından yaptığı sanat eserleri yer alıyor.

Serginin açılışına Alanya Belediyesi Başkan Yardımcısı Abdullah Akbaş da katıldı. Akbaş, açılışta yaptığı konuşmada, Alanya'da sanatsal faaliyetlerin artmasının kentin kültürel ve sosyal gelişimine katkı sağladığını belirtti. "Sanatla uğraşan insanlar, kentin huzuruna ve marka değerine katkı sağlarlar. Sanat, insanın düşünme yetisini geliştirir, kurgulama becerisini artırır, olumlu şeyler ortaya çıkarmasını sağlar. Sanatın olduğu yerlerde zarafet, incelik, anlayış vardır.    Bu nedenle, şehrimizde sanatsal etkinliklerin çoğalmasını destekliyoruz" dedi. Akbaş, sergiyi tarihi bir mekanda düzenleyen ve çok emek harcayan Nüvit Yeğin'e de teşekkür etti. "Nuvit hocamız, deniz kenarında gördüğü ağaç parçalarını atık olarak değil, sanat malzemesi olarak görmüş ve onlara yeni bir hayat vermiş. Bu sergi, doğa ile sanatın buluşmasının güzel bir örneği. Nuvit hocamızın eserlerini görmek için herkesi bu sergiye davet ediyorum" diye konuştu. Nuvit Yeğin ise, sergisinin açılmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi. "Denizden topladığım ağaç parçalarıyla aramda bir bağ oluştu. Onları evime getirip üzerinde çalışarak çok güzel eserler ortaya çıkarmaya çalıştım.    Her atık değerlendirilebilir diye düşünüyorum. Umarım beğenirsiniz. Sergime katılan siz değerli misafirlere teşekkür ediyorum. En büyük teşekkürü de evi kirletmemden dolayı bana sabır gösteren destek veren eşime ediyorum" dedi. Ağacların Sesi Sergisi, 21 Eylül'e kadar ziyaret edilebilir. Yalos Nedir Yalos, denize sürüklenen ve dalgalarla karaya vurmuş ağaç parçalarına verilen bir addır. Yalos sanatı ise bu ağaç parçalarını toplayıp onlara yeni bir hayat veren bir sanat dalıdır.    Yalos sanatının kökeni Yunanca "yalos" yani kıyı şeridi kelimesine dayanmaktadır. Yalos sanatçıları, yalosları doğal halleriyle veya boyayarak, keserek, delerek farklı şekillerde dekore ederler. Yaloslar, evlerde, bahçelerde, ofislerde veya hediye olarak kullanılabilirler. Yaloslar, doğanın güzelliğini ve dönüşümünü yansıtan eşsiz eserlerdir  .
Ağacların Sesi Sergisi, kızılkule yanında tarihi sarnıçta açıldı. Sergide, emekli öğretmen Nüvit Yeğin'in iki yıl boyunca denizden topladığı ağaç parçalarından yaptığı sanat eserleri yer alıyor.
Serginin açılışına Alanya Belediyesi Başkan Yardımcısı Abdullah Akbaş da katıldı.
Akbaş, açılışta yaptığı konuşmada, Alanya'da sanatsal faaliyetlerin artmasının kentin kültürel ve sosyal gelişimine katkı sağladığını belirtti. "Sanatla uğraşan insanlar, kentin huzuruna ve marka değerine katkı sağlarlar. Sanat, insanın düşünme yetisini geliştirir, kurgulama becerisini artırır, olumlu şeyler ortaya çıkarmasını sağlar. Sanatın olduğu yerlerde zarafet, incelik, anlayış vardır. 
 
Bu nedenle, şehrimizde sanatsal etkinliklerin çoğalmasını destekliyoruz" dedi.
Akbaş, sergiyi tarihi bir mekanda düzenleyen ve çok emek harcayan Nüvit Yeğin'e de teşekkür etti. "Nuvit hocamız, deniz kenarında gördüğü ağaç parçalarını atık olarak değil, sanat malzemesi olarak görmüş ve onlara yeni bir hayat vermiş. Bu sergi, doğa ile sanatın buluşmasının güzel bir örneği. Nuvit hocamızın eserlerini görmek için herkesi bu sergiye davet ediyorum" diye konuştu.
Nuvit Yeğin ise, sergisinin açılmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi. "Denizden topladığım ağaç parçalarıyla aramda bir bağ oluştu. Onları evime getirip üzerinde çalışarak çok güzel eserler ortaya çıkarmaya çalıştım. 
 
Her atık değerlendirilebilir diye düşünüyorum. Umarım beğenirsiniz. Sergime katılan siz değerli misafirlere teşekkür ediyorum. En büyük teşekkürü de evi kirletmemden dolayı bana sabır gösteren destek veren eşime ediyorum" dedi.
Ağacların Sesi Sergisi, 21 Eylül'e kadar ziyaret edilebilir.
Yalos Nedir
Yalos, denize sürüklenen ve dalgalarla karaya vurmuş ağaç parçalarına verilen bir addır. Yalos sanatı ise bu ağaç parçalarını toplayıp onlara yeni bir hayat veren bir sanat dalıdır. 
 
Yalos sanatının kökeni Yunanca "yalos" yani kıyı şeridi kelimesine dayanmaktadır. Yalos sanatçıları, yalosları doğal halleriyle veya boyayarak, keserek, delerek farklı şekillerde dekore ederler. Yaloslar, evlerde, bahçelerde, ofislerde veya hediye olarak kullanılabilirler. Yaloslar, doğanın güzelliğini ve dönüşümünü yansıtan eşsiz eserlerdir  .
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sonalanya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.