Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Alanya’da artık su faturalarındaki o ücret ödenmeyecek!

YAŞAM 12.01.2024 - 08:51, Güncelleme: 11.12.2024 - 05:12
 

Alanya’da artık su faturalarındaki o ücret ödenmeyecek!

Yargıtay, kendi arazisindeki kuyudan su kullananlardan kaçak su ücreti alınamayacağına karar verdi. Bu karar, Antalya ve Alanya dahil olmak üzere Türkiye'nin birçok yerindeki milyonlarca aboneyi yakından ilgilendiriyor.

Muğla'da bir otel işletmecisi, bölgedeki doğal kaynak suyunu kullanmış ve atık suyu belediyenin kanalizasyon şebekesine boşaltmıştı. 2018 yılında başka birine devredilen işletme, belediyeden 755 bin lira atık su bedeli ve kaçak atık su cezası talebiyle karşılaşmıştı. Otel işletmecisi, devir tarihinden önceki cezayı ödememek ve devirden sonraki atık su bedelini belirlemek için dava açmıştı. Yerel mahkeme, davayı reddetmiş; ancak istinaf mahkemesi, devir tarihlerindeki atık su bedelinin ödenmesine karar vermişti. Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, istinaf kararını onaylayarak, “Kendi arazisindeki kuyudan su çeken kişi ve kuruluşlardan kaçak su ücreti alınamayacağı, ancak ürettikleri atık suyu kanalizasyona verenlerden atık su bedeli alınabileceği” şeklinde bir açıklama yaptı. Bu kararla birlikte, kendi arazisindeki kaynaktan su kullananlar için kaçak su ücreti alınmayacak, fakat ürettikleri atık suyu kanalizasyona verenlerden atık su bedeli alınabilecek. Bu karar, Türkiye'de milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Ülkemizde milyonlarca kişi, kendi arazisindeki kuyudan su kullanıyor. Bu kararla birlikte, bu kişilerin kaçak su ücreti ödemesine gerek kalmayacak. Karar, belediyeler için de önemli bir değişiklik getiriyor. Belediyeler, atık su bedelini, atık suyun kanalizasyona verilmesi şartıyla alabilecek. Bu da, belediyelerin atık su gelirlerinin artmasına yol açabilir.
Yargıtay, kendi arazisindeki kuyudan su kullananlardan kaçak su ücreti alınamayacağına karar verdi. Bu karar, Antalya ve Alanya dahil olmak üzere Türkiye'nin birçok yerindeki milyonlarca aboneyi yakından ilgilendiriyor.

Muğla'da bir otel işletmecisi, bölgedeki doğal kaynak suyunu kullanmış ve atık suyu belediyenin kanalizasyon şebekesine boşaltmıştı. 2018 yılında başka birine devredilen işletme, belediyeden 755 bin lira atık su bedeli ve kaçak atık su cezası talebiyle karşılaşmıştı.


Otel işletmecisi, devir tarihinden önceki cezayı ödememek ve devirden sonraki atık su bedelini belirlemek için dava açmıştı. Yerel mahkeme, davayı reddetmiş; ancak istinaf mahkemesi, devir tarihlerindeki atık su bedelinin ödenmesine karar vermişti.


Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, istinaf kararını onaylayarak, “Kendi arazisindeki kuyudan su çeken kişi ve kuruluşlardan kaçak su ücreti alınamayacağı, ancak ürettikleri atık suyu kanalizasyona verenlerden atık su bedeli alınabileceği” şeklinde bir açıklama yaptı.


Bu kararla birlikte, kendi arazisindeki kaynaktan su kullananlar için kaçak su ücreti alınmayacak, fakat ürettikleri atık suyu kanalizasyona verenlerden atık su bedeli alınabilecek.

Bu karar, Türkiye'de milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Ülkemizde milyonlarca kişi, kendi arazisindeki kuyudan su kullanıyor. Bu kararla birlikte, bu kişilerin kaçak su ücreti ödemesine gerek kalmayacak.


Karar, belediyeler için de önemli bir değişiklik getiriyor. Belediyeler, atık su bedelini, atık suyun kanalizasyona verilmesi şartıyla alabilecek. Bu da, belediyelerin atık su gelirlerinin artmasına yol açabilir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sonalanya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.