Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Türkiye bu olayı konuşuyor: Alanya’da otelde erkeklere yasak!

YAŞAM 20.02.2024 - 16:01, Güncelleme: 11.12.2024 - 05:12
 

Türkiye bu olayı konuşuyor: Alanya’da otelde erkeklere yasak!

Türkiye'de son günlerde gündemi meşgul eden bir olay, Alanya'da bir otelde tatil yapmak isteyen iki erkeğin rezervasyonunun, "aynı odada iki erkek konaklama yapılamayacağı" gerekçesiyle iptal edilmesi oldu.

Bu duruma itiraz eden iki kişi, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK)'e başvurdu. TİHEK, otelin yıl boyunca sadece üç kez iki erkek müşteriye oda verdiğini ve bu durumun istisnai olduğunu belirledi. Otelin cinsiyet ayrımcılığı yaptığına karar veren TİHEK, oteli 6701 sayılı Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Kanunu'na göre 89 bin 571 lira ceza ile cezalandırdı.  Bu ceza, idari para cezasının üst sınırını oluşturuyor. TİHEK'in kararında, "Herkesin kanunlar önünde eşit olduğu" ve "ayrımcılık yasağının uluslararası insan hakları hukukunun temelinde yer aldığı" belirtildi. Ayrıca, "bir kişinin cinsiyeti nedeniyle hak ve hürriyetlerden yararlanmasının engellenmesi veya zorlaştırılması, cinsiyet ayrımcılığı oluşturduğu" da vurgulandı. TİHEK'in bu kararı, Türkiye'de eşitlik ve ayrımcılık karşıtı mücadelede önemli bir adım olarak değerlendiriliyor .
Türkiye'de son günlerde gündemi meşgul eden bir olay, Alanya'da bir otelde tatil yapmak isteyen iki erkeğin rezervasyonunun, "aynı odada iki erkek konaklama yapılamayacağı" gerekçesiyle iptal edilmesi oldu.

Bu duruma itiraz eden iki kişi, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK)'e başvurdu. TİHEK, otelin yıl boyunca sadece üç kez iki erkek müşteriye oda verdiğini ve bu durumun istisnai olduğunu belirledi. Otelin cinsiyet ayrımcılığı yaptığına karar veren TİHEK, oteli 6701 sayılı Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Kanunu'na göre 89 bin 571 lira ceza ile cezalandırdı. 


Bu ceza, idari para cezasının üst sınırını oluşturuyor. TİHEK'in kararında, "Herkesin kanunlar önünde eşit olduğu" ve "ayrımcılık yasağının uluslararası insan hakları hukukunun temelinde yer aldığı" belirtildi. Ayrıca, "bir kişinin cinsiyeti nedeniyle hak ve hürriyetlerden yararlanmasının engellenmesi veya zorlaştırılması, cinsiyet ayrımcılığı oluşturduğu" da vurgulandı. TİHEK'in bu kararı, Türkiye'de eşitlik ve ayrımcılık karşıtı mücadelede önemli bir adım olarak değerlendiriliyor .

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sonalanya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.