Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

İş Yerinde Ruh Sağlığına Dikkat!

SAĞLIK 10.10.2024 - 17:16, Güncelleme: 11.12.2024 - 05:12
 

İş Yerinde Ruh Sağlığına Dikkat!

10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü kapsamında Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde hizmet veren Toplum Ruh Sağlığı Merkezi (TRSM); ruh sağlığı hastalıklarına dikkati çekmek, toplumda farkındalığı ve anlaşılırlığı arttırmak adına bir dizi etkinlik düzenledi.

Dünya genelinde depresyon ve anksiyete gibi ruh sağlığı sorunları iş yerlerinde verimliliği olumsuz yönde etkiliyor. Ruh sağlığı konusunda toplumun bilinçlenmesi ve bu alanda yaşanan sorunlara dikkati çekebilmek adına hastanenin konferans salonunda sağlık personellerine yönelik seminer düzenlendi.    Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Selime Çelik Erden, Asistan Hekim Melisa Arslan ve Asistan hekim Dr. Zeynep Söğüt ‘ün konuşmacı olarak katıldığı eğitimde   “İş yerinde ruh sağlığının öncelik haline getirilmesi “ konusu ele alındı. Bu  yılın Dünya Ruh Sağlığı Günü'nün teması kapsamında yapılan seminerde iş yerindeki ruh sağlığının önemi, ruh sağlığını iyileştirme yönünde atılacak adımlar, belirtiler ve ruh sağlığını korumanın önemine vurgu yapıldı. Ruh sağlığı, şizofreni ve bipolar hastalıklar konusunda bilgi verildi.      Düzenlenen konferans sonunda sağlık çalışanlarını yerinde ziyaret eden TRSM birimi bölüm olarak verdikleri hizmetlere değindi.  Bu alanda yaşanan sorunlara ve ruh sağlığı hastalıklarına dikkati çekerek broşür dağıttı. Başhekim Doç. Dr. Yılmaz Güler ise düzenlenen etkinlik hakkında bir açıklamada bulunarak şunları söyledi. Doç. Dr. Güler, “Bizler Sağlık Bakanlığımız bünyesinde ruh sağlığının önemi konusunda halkımızı ve sağlık çalışanlarımızı bilinçlendirmek, farkındalığı arttırmak adına bu tür etkinliklere devam edeceğiz.  Ruh ve beden sağlığı ayrılmaz bir bütündür.    İş yerinde ruh sağlığının desteklenmesi sadece bireylerin değil, aynı zamanda iş yerlerinin ve toplumun genel refahına katkı sağlar. Ruhsal bozukluklar; hastayı, aileyi, sağlık sistemini bu durumda toplumun psikososyal açıdan etkilemesine neden olmaktadır “dedi. Doç. Dr. Yılmaz Güler, Toplum Ruh Sağlığı Merkez’inde Psikiyatri uzmanı, psikolog, sosyal hizmet uzmanı, hemşirelerin görev yaptığının altını çizerek destek almak isteyen bireylerin daima yanlarında olduklarını ifade etti.
10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü kapsamında Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde hizmet veren Toplum Ruh Sağlığı Merkezi (TRSM); ruh sağlığı hastalıklarına dikkati çekmek, toplumda farkındalığı ve anlaşılırlığı arttırmak adına bir dizi etkinlik düzenledi.

Dünya genelinde depresyon ve anksiyete gibi ruh sağlığı sorunları iş yerlerinde verimliliği olumsuz yönde etkiliyor. Ruh sağlığı konusunda toplumun bilinçlenmesi ve bu alanda yaşanan sorunlara dikkati çekebilmek adına hastanenin konferans salonunda sağlık personellerine yönelik seminer düzenlendi. 

 

Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Selime Çelik Erden, Asistan Hekim Melisa Arslan ve Asistan hekim Dr. Zeynep Söğüt ‘ün konuşmacı olarak katıldığı eğitimde   “İş yerinde ruh sağlığının öncelik haline getirilmesi “ konusu ele alındı. Bu  yılın Dünya Ruh Sağlığı Günü'nün teması kapsamında yapılan seminerde iş yerindeki ruh sağlığının önemi, ruh sağlığını iyileştirme yönünde atılacak adımlar, belirtiler ve ruh sağlığını korumanın önemine vurgu yapıldı. Ruh sağlığı, şizofreni ve bipolar hastalıklar konusunda bilgi verildi.   

 

Düzenlenen konferans sonunda sağlık çalışanlarını yerinde ziyaret eden TRSM birimi bölüm olarak verdikleri hizmetlere değindi.  Bu alanda yaşanan sorunlara ve ruh sağlığı hastalıklarına dikkati çekerek broşür dağıttı.

Başhekim Doç. Dr. Yılmaz Güler ise düzenlenen etkinlik hakkında bir açıklamada bulunarak şunları söyledi. Doç. Dr. Güler, “Bizler Sağlık Bakanlığımız bünyesinde ruh sağlığının önemi konusunda halkımızı ve sağlık çalışanlarımızı bilinçlendirmek, farkındalığı arttırmak adına bu tür etkinliklere devam edeceğiz.  Ruh ve beden sağlığı ayrılmaz bir bütündür. 

 

İş yerinde ruh sağlığının desteklenmesi sadece bireylerin değil, aynı zamanda iş yerlerinin ve toplumun genel refahına katkı sağlar. Ruhsal bozukluklar; hastayı, aileyi, sağlık sistemini bu durumda toplumun psikososyal açıdan etkilemesine neden olmaktadır “dedi. Doç. Dr. Yılmaz Güler, Toplum Ruh Sağlığı Merkez’inde Psikiyatri uzmanı, psikolog, sosyal hizmet uzmanı, hemşirelerin görev yaptığının altını çizerek destek almak isteyen bireylerin daima yanlarında olduklarını ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sonalanya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.