Alanya’da İkili Eğitim Sona Eriyor: Okulların Yüzde 62'si Hayırseverlerden
Alanya’da İkili Eğitim Sona Eriyor: Okulların Yüzde 62'si Hayırseverlerden
Alanya’daki okulların yüzde 62’sini hayırseverlerin yaptırdığını söyleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz, ikili eğitimin de yakında sona ereceğini açıkladı.
Alanya’daki okulların yüzde 62’sini hayırseverlerin yaptırdığını söyleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz, ikili eğitimin de yakında sona ereceğini açıkladı.
Yılmaz, “Hayırseverlerimize bir mesajımız var. Bizim okula ihtiyacımız kalmıyor. Elimizde 2 anaokulu, 1 ilkokulu projesi var. Bunlar bittikten sonra artık okula ihtiyacımız kalmayacak” dedi.
Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz ve müdürlük çalışanları basın mensupları ile bir araya geldi. Oba Mahallesi’nde bulunan bir otelde düzenlenen kahvaltılı organizasyonda İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz, 4 yıllık görev süresi boyunca ilçede gerçekleştirilen eğitim faaliyetleri, projeler ve hedefler hakkında açıklamalarda bulundu. Yılmaz, “Alanya nüfusu 360 bin. Bunun 63 bini öğrenci. Anne ve babalar ile bu sayı 126 bini buluyor. Türkiye’de spor ortaokulundan sadece 6 tane var. Bunun biri Alanya’da Mevlüt Çavuşoğlu Spor Lisesi bünyesinde açtık. Meslek liseleri içerisinde 11 türümüz var. Buna siber güvenlik meslek lisesini de ilave ettik. İrfan Bileydi Siber Güvenlik Meslek Lisesi. Bu okuldan da Türkiye’de 4 tane var. Bunun biri Alanya’da. 227 kurumumuz var. 29 muhtelif kurslarımız, 17 sürücü kursu, 50 tane yurdumuz var. 50 yurdun sorumluluğu bizde. 5 tane de Sosyal Gelişim Merkezleri (SEGEM) var. Böyle 135 kurum var. Alanya nüfusunun yaklaşık üçte ikisine direkt temas ediyor ve hizmet ediyoruz” dedi.
“195 OKULUMUZDA 53 FARKLI ÜLKEDEN ÖĞRENCİ VAR”
Alanya’da 63 bin öğrencinin eğitim gördüğünü paylaşan Yılmaz, “Bu sayı Türkiye’deki birçok ilden daha fazla bir sayı. Alanya nüfus olarak 26 ilden büyük. Alanya’da 4 tane uluslararası okul açıldı. Tüm yurtların bize ait olduğu zannediliyor. Üniversite yurtları bize bağlı değil. Üniversite yurtları Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor İlçe Müdürlüğü’ne bağlı. Üniversite yurtları ile ilgili bir bağımız yok. Alanya’da her sınıf düzeyinde öğrencimiz var. Bunun değişmesinin sebeplerine gelince depremden dolayı gelen öğrenciler oldu. O dönem Alanya’ya 6 bin öğrenci geldi. Bunlardan 3 bini okullara kayıt oldu. Şu anda bin küsur civarında öğrenci depremden dolayı Alanya’da kaldı. Son zamanlarda göçlerden dolayı özellikle yabancı öğrencilerde çok azalma oldu. Geçen yıl 5 bin 174 olan yabancı öğrenci sayımız bu yıl 3 bin 500’lere düştü. Neredeyse bin 600 öğrenci sayımızda azalma oldu. Alanya nüfusu da 364 binden 359 bine düştü. Bu öğrenci sayısını da etkiledi. Alanya’da çok uluslararası bir ilçe. 195 okulumuzda 53 farklı ülkeden öğrenci var. En çok Rusya Federasyonu’na bağlı öğrenci var. Sonra Kazakistan, Suriye, Ukrayna, İranlı öğrenci var. Toplam 3 bin 317 öğrenci var. Bu sayıya uluslararası okullardaki öğrenciler dahil değil. Bu okullarla birlikte 3 bin 800 civarında öğrenci ilçemizde eğitim görüyor” diye konuştu.
ÖZEL ÖĞRENCİLER RAHAT EDECEK
Mahmutlar, Demirtaş, Kargıcak, Yeşilöz’de yaşayan özel öğrencilerin Aliefendi’de açılacak özel eğitim okuluna taşınacağını açıklayan Yılmaz, “Bu sayede mesafe kısalacak. Hem özel öğrenciler örselenmemiş olacak hem de devlete taşıma maliyeti azalmış olacak. Batıda Yanıklar Özel İlkokulu vardı. Atıl durumdaydı. Buraya el attık. En sonunda MÜSİAD üstlendi. Şu ana kadar sanırım 7-8 milyon TL para harcandı. Burası da teslim edilmek üzere. İkinci dönem batı bölgesindeki özel eğitim öğrencilerini de bu okula taşıyacağız. Dolayısıyla Sakine Nesibe Zamanoğlu Özel Eğitim Uygulama Merkezi’ni bu anlamda rahatlatmış olacağız” ifadelerini kullandı.
“GEÇ KALMA HAYATTA KAL PROJESİ TÜRKİYE GENELİNE YAYILDI”
Alanya’da yürüttükleri projeler hakkında da bilgiler veren Yılmaz, “Geç Kalma Hayatta Kal Projesi, Türkiye geneline yayıldı. Bu proje kansere erken teşhis için Alanya İlçe Sağlık Müdürlüğü ile Kaymakam Fatih Ürkmezer’in başlattığı proje. İlçe Sağlık Müdürlüğü’nün doktor ve hemşiresi okula gidiyor. Bizim de arkadaşlarımız gidiyor. Velileri okula çağırıyorlar. Meme kanseri, rahim ağzı kanseri, kolon kanseri gibi kanser türlerinin erken teşhis edilmesi için toplantılar düzenliyorlar. Buna geçen yıl başladık ve 52 hastaya ulaştık. Bu nedenle bu projeyi bakanlık kabul etti ve Türkiye’deki tüm ilçelerde İlçe Sağlık müdürlükleri ile yapılmasına karar verildi. Alanyaspor Okulumda Projesi halen devam ediyor. Öğrencilerimizin gerçek Alanyaspor taraftarı olmaları için yazdığımız bir projeydi. 6 yıldan beri proje devam ediyor. Öğrenciler ve öğretmenler müsabakaları ücretsiz olarak izleyebiliyor. Sadece Passolig çıkartıyorlar” dedi.
“ALANYA’DA OKULLARIN YÜZDE 62’SİNİ HAYIRSEVERLER YAPTIRDI”
Kasım ayı içerisinde Abdurrahman Alaattinoğlu Okulu’nu Çarşamba bölgesine taşıyacağız. Abdurrahman Alaattinoğlu Okulu’ndan boşalan binaya da Nimet Alaettinoğlu’nun ortaokulunu taşıyacağız. Dolayısıyla orada ikili eğitim bitmiş olacak. Bir tek ikili eğitim Konaklı’da Kemal Atlı Ortaokulu’nda kalıyor. Onu da Eftalya Otel Grubu, Konaklı Menderes İlkokulu’nun yanına bir ortaokul yapıyor. En kısa zamanda okul inşaatına başlayacaklar. İnşallah yaz ayına yetiştirecekler. İnşallah o zaman da Konaklı’da ikili eğitim bittiği zaman Alanya’nın girişine ve çıkışına ‘Bu ilçede ikili eğitim yapan okul kalmamıştır’ tabelasını takacağız. Bu hayırseverlerin sayesinde oluyor. Alanya bu yönden çok potansiyele sahip. Alanya devlete yük olmamış, devletin yükünü almış bir şehir. Alanya’da okulların yüzde 62’sini hayırseverlerimiz yaptırmış. Yapmaya da devam ediyorlar ancak hayırseverlerimize bir mesajımız var. Bitti, kalmadı artık. Bizim okula ihtiyacımız kalmıyor. Elimizde 2 anaokulu, 1 ilkokulu projemiz var. Bu bittikten sonra artık okula ihtiyacımız kalmamış olacak. Bu 3 inşaatı tamamladığımız zaman Alanya’nın en az 10 yıl okula ihtiyacı kalmaz” diye konuştu.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.