Mobil Sahipsiz Kedi Kısırlaştırma Ünitesi Karaalioğlu Parkı’nda

YAŞAM 23.09.2026 - 08:11, Güncelleme: 23.09.2026 - 08:11
 

Mobil Sahipsiz Kedi Kısırlaştırma Ünitesi Karaalioğlu Parkı’nda

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin sahipsiz kedilere yönelik hizmet veren Mobil Kısırlaştırma Ünitesi, Beach Park ve AKM Parkı’nın ardından bu kez Karaalioğlu Parkı’nda hizmet vermeye başladı. Ünite, 6 Kasım’a kadar sahipsiz kedilerin kısırlaştırma işlemlerini randevulu olarak gerçekleştirecek.

KISIRLAŞTIRMA İŞLEMLERİ RANDEVULU YAPILIYOR Antalya Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen çalışma kapsamında Mobil Sahipsiz Kedi Kısırlaştırma Ünitesi, Karaalioğlu Parkı’na yerleştirildi. Daha önce Beach Park ve AKM Parkı’nda hizmet veren ünite, 6 Kasım’a kadar Karaalioğlu Parkı’nda sahipsiz kediler için hizmet sunacak. Veteriner Hekim Tayfun Kazan, vatandaşların sokakta veya parklarda baktıkları kediler için Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin internet sitesi üzerinden randevu alabileceğini belirtti. Kazan, kısırlaştırma işleminin ardından kedilere iç ve dış parazit uygulamaları ile kuduz aşılarının da yapıldığını ifade ederek, hayvanların vatandaşlara teslim edildiğini söyledi. Kedilerin bir gün boyunca bakımının yapılmasının ardından yaşadıkları bölgeye geri bırakılabileceği belirtildi. Randevu sisteminde sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki farklı grup bulunduğu, vatandaşların kendilerine uygun saat dilimini seçebildiği kaydedildi. “KISIRLAŞTIRMA DA GEREKİYOR” Sokakta baktığı kedileri kısırlaştırmak için Mobil Kısırlaştırma Ünitesi’ne getiren Sevil Akman ise uygulamadan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Akman, sokaktaki kedi popülasyonunun hızla arttığını belirterek, hayvanlara destek olmanın yalnızca mama vermekle sınırlı olmadığını, kısırlaştırmanın da önemli olduğunu ifade etti. Kendi evinde bir kedi ve bir köpek bulunduğunu anlatan Akman, kapısının önünde yavrulayan kedinin yavrularından bazılarının sahiplendirildiğini, kalan iki kediyi ise kısırlaştırmak amacıyla üniteye getirdiğini söyledi. Akman, verilen hizmetin oldukça faydalı olduğunu belirterek uygulamanın daha da yaygınlaşmasını temenni etti. Hamdi Acet SonAlanya
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin sahipsiz kedilere yönelik hizmet veren Mobil Kısırlaştırma Ünitesi, Beach Park ve AKM Parkı’nın ardından bu kez Karaalioğlu Parkı’nda hizmet vermeye başladı. Ünite, 6 Kasım’a kadar sahipsiz kedilerin kısırlaştırma işlemlerini randevulu olarak gerçekleştirecek.

KISIRLAŞTIRMA İŞLEMLERİ RANDEVULU YAPILIYOR

Antalya Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen çalışma kapsamında Mobil Sahipsiz Kedi Kısırlaştırma Ünitesi, Karaalioğlu Parkı’na yerleştirildi. Daha önce Beach Park ve AKM Parkı’nda hizmet veren ünite, 6 Kasım’a kadar Karaalioğlu Parkı’nda sahipsiz kediler için hizmet sunacak.

Veteriner Hekim Tayfun Kazan, vatandaşların sokakta veya parklarda baktıkları kediler için Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin internet sitesi üzerinden randevu alabileceğini belirtti.

Kazan, kısırlaştırma işleminin ardından kedilere iç ve dış parazit uygulamaları ile kuduz aşılarının da yapıldığını ifade ederek, hayvanların vatandaşlara teslim edildiğini söyledi. Kedilerin bir gün boyunca bakımının yapılmasının ardından yaşadıkları bölgeye geri bırakılabileceği belirtildi.

Randevu sisteminde sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki farklı grup bulunduğu, vatandaşların kendilerine uygun saat dilimini seçebildiği kaydedildi.

“KISIRLAŞTIRMA DA GEREKİYOR”
Sokakta baktığı kedileri kısırlaştırmak için Mobil Kısırlaştırma Ünitesi’ne getiren Sevil Akman ise uygulamadan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Akman, sokaktaki kedi popülasyonunun hızla arttığını belirterek, hayvanlara destek olmanın yalnızca mama vermekle sınırlı olmadığını, kısırlaştırmanın da önemli olduğunu ifade etti.

Kendi evinde bir kedi ve bir köpek bulunduğunu anlatan Akman, kapısının önünde yavrulayan kedinin yavrularından bazılarının sahiplendirildiğini, kalan iki kediyi ise kısırlaştırmak amacıyla üniteye getirdiğini söyledi.

Akman, verilen hizmetin oldukça faydalı olduğunu belirterek uygulamanın daha da yaygınlaşmasını temenni etti.

Hamdi Acet SonAlanya

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sonalanya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.