Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Sadece 3-4 kişi bu işi yapıyor! Kırşehir'de 26 yıl önce başladı paraya para demiyor

YAŞAM 17.01.2021 - 20:32, Güncelleme: 11.12.2024 - 05:12
 

Sadece 3-4 kişi bu işi yapıyor! Kırşehir'de 26 yıl önce başladı paraya para demiyor

KIRŞEHİR'de yaşayan 70 yaşındaki Hacı Gedikaslan, Türkiye'de sadece 3-4 kişinin yaptığı işi yaparak paraya para demiyor.

Kaman ilçesi Çağırkan Köyü'nde yaşayan Hacı Gedikaslan, 26 yıl önce Güney Afrika'dan 10 tane deve kuşu getirtti. Deve kuşları için çiftlik kuran Gedikaslan, o dönemde yetiştiriciliğe başladı. 70 yaşındaki Gedikaslan, o günden bu yana yetiştirdiği deve kuşlarını iç piyasaya satıyor.   Talep nedeniyle memnun olduğunu belirten 3 çocuk babası Gedikaslan, "Biz bu hayvanları 1995 yılında Güney Afrika'dan ithal ettik. O zamandan buyana devam ediyoruz. Şuanda damızlık yavru olarak üretmeye çalışıyoruz." dedi.  Sözlerinin devamında Gedikaslan "Bu hayvanlarından yumurtasından yavru, etinden ve derisinden istifade ediliyor. Ancak biz sadece damızlık olarak üretim yapıyoruz. Şuanda elimizde 14 tane deve kuşu var. Tabi bu rakam sürekli değişiyor." ifadelerini kullandı. Siparişlere yetişemediği belirten Gedikaslan "İnsanların bu hayvana talebi gayet iyi. Çok talep var. Sipariş alıyoruz. Siparişlere yetişemiyoruz. Bu işi yapan başka arkadaşlardan temin etmeye çalışıyoruz" diye konuştu.  Türkiye'de deve kuşu yetiştiricisinin fazla bulunmadığını belirten Gedikaslan, "Bu işi Türkiye genelinde yapan 3-4 kişi var. Diğerleri 1-2 tane alarak amatörce evlerinin bahçesinde besliyor. Bu hayvanların yumurtlaması mart ayında başlıyor" şeklinde ifade etti.  Eylül ayına kadar yumurtlama döneminin devam ettiğini söyleyen Gedikaslan "Bir deve kuşu 6 ayda 60 ile 80 arasında yumurta yapıyor. Tabi iklim şartları uygun olursa bu rakam 100'ü de bulabiliyor." dedi. Yavru üretmeye çalıştıklarını belirten Gedikaslan "Yumurtanın ağırlığı ortalama 1 kilo 700 gram civarında oluyor. Biz bu yumurtaları kuluçkalık olarak değerlendiriyoruz. Kuluçka makinelerinde yavru üretmeye çalışıyoruz" diye konuştu. Hayvanat bahçelerinden talep geldiğini söyleyen Gedikaslan "İsteyen vatandaşlara da damızlık yavru olarak satıyoruz. Şuanda genelde hayvanat bahçelerinden gelen talepler var." sözlerini ekledi.  Çiftlik kurmak isteyenlerin olduğunu anlatan Gedikaslan "Amatörce 3-5 tane isteyen vatandaşlar var. 'Çiftlik kuracağım' diyerek yüksek taleple gelenler var. Bu sektöre epey bir ilgi var" dedi   
KIRŞEHİR'de yaşayan 70 yaşındaki Hacı Gedikaslan, Türkiye'de sadece 3-4 kişinin yaptığı işi yaparak paraya para demiyor.

Kaman ilçesi Çağırkan Köyü'nde yaşayan Hacı Gedikaslan, 26 yıl önce Güney Afrika'dan 10 tane deve kuşu getirtti. Deve kuşları için çiftlik kuran Gedikaslan, o dönemde yetiştiriciliğe başladı.


70 yaşındaki Gedikaslan, o günden bu yana yetiştirdiği deve kuşlarını iç piyasaya satıyor.

 


Talep nedeniyle memnun olduğunu belirten 3 çocuk babası Gedikaslan, "Biz bu hayvanları 1995 yılında Güney Afrika'dan ithal ettik. O zamandan buyana devam ediyoruz. Şuanda damızlık yavru olarak üretmeye çalışıyoruz." dedi. 


Sözlerinin devamında Gedikaslan "Bu hayvanlarından yumurtasından yavru, etinden ve derisinden istifade ediliyor. Ancak biz sadece damızlık olarak üretim yapıyoruz. Şuanda elimizde 14 tane deve kuşu var. Tabi bu rakam sürekli değişiyor." ifadelerini kullandı.


Siparişlere yetişemediği belirten Gedikaslan "İnsanların bu hayvana talebi gayet iyi. Çok talep var. Sipariş alıyoruz. Siparişlere yetişemiyoruz. Bu işi yapan başka arkadaşlardan temin etmeye çalışıyoruz" diye konuştu. 


Türkiye'de deve kuşu yetiştiricisinin fazla bulunmadığını belirten Gedikaslan, "Bu işi Türkiye genelinde yapan 3-4 kişi var. Diğerleri 1-2 tane alarak amatörce evlerinin bahçesinde besliyor. Bu hayvanların yumurtlaması mart ayında başlıyor" şeklinde ifade etti. 


Eylül ayına kadar yumurtlama döneminin devam ettiğini söyleyen Gedikaslan "Bir deve kuşu 6 ayda 60 ile 80 arasında yumurta yapıyor. Tabi iklim şartları uygun olursa bu rakam 100'ü de bulabiliyor." dedi.


Yavru üretmeye çalıştıklarını belirten Gedikaslan "Yumurtanın ağırlığı ortalama 1 kilo 700 gram civarında oluyor. Biz bu yumurtaları kuluçkalık olarak değerlendiriyoruz. Kuluçka makinelerinde yavru üretmeye çalışıyoruz" diye konuştu.


Hayvanat bahçelerinden talep geldiğini söyleyen Gedikaslan "İsteyen vatandaşlara da damızlık yavru olarak satıyoruz. Şuanda genelde hayvanat bahçelerinden gelen talepler var." sözlerini ekledi. 


Çiftlik kurmak isteyenlerin olduğunu anlatan Gedikaslan "Amatörce 3-5 tane isteyen vatandaşlar var. 'Çiftlik kuracağım' diyerek yüksek taleple gelenler var. Bu sektöre epey bir ilgi var" dedi 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sonalanya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.