Sapadere'deki Orman Yangınına Havadan Ve Karadan Yoğun Müdahale

YAŞAM 30.07.2026 - 10:49, Güncelleme: 30.07.2026 - 10:49
 

Sapadere'deki Orman Yangınına Havadan Ve Karadan Yoğun Müdahale

SAPADERE'DE ZAMANLA YARIŞ Alanya'nın Sapadere Mahallesi'nde başlayan ve şiddetli rüzgârın etkisiyle Fakırcalı ile Beldibi mahallelerine yayılan orman yangınına müdahale aralıksız sürüyor. Yangını kontrol altına almak için çok sayıda ekip havadan ve karadan yoğun çalışma yürütüyor.

KAYMAKAM ÖZTÜRK SAHADA KOORDİNASYONU YÖNETİYOR Alanya Kaymakamı Şakir Öner Öztürk, yangının ilk anlarından itibaren bölgede bulunarak söndürme çalışmalarını yerinde takip ediyor. Kurumlar arasındaki koordinasyonu sağlayan Kaymakam Öztürk, ekiplerin çalışmalarını anbean yönetiyor. 325 PERSONEL GÖREV BAŞINDA Yangına müdahale kapsamında bölgede 2 yangın söndürme uçağı, 2 helikopter, 93 araç, 130 ekip ve toplam 325 personel görev yapıyor. Şiddetli rüzgâr nedeniyle zaman zaman yayılım gösteren alevlerin önünün kesilmesi için yoğun mücadele veriliyor. 45 EV TAHLİYE EDİLDİ Bölgedeki son durum hakkında açıklamalarda bulunan Kaymakam Şakir Öner Öztürk, "Sapadere Mahallemizde başlayan ve rüzgârın etkisiyle yayılan orman yangınına müdahale etmek üzere tüm kurum ve ekiplerimizi derhal seferber etmiş bulunmaktayız. Şu an sahada alevlerin önünü kesmek için 2 uçak, 2 helikopter, 93 araç, 130 ekip ve 325 personel ile yoğun bir mücadele verilmeye devam ediyor. Bölgemizde etkili olan şiddetli rüzgâr nedeniyle yangın yayılım gösterse de çok şükür şu ana kadar herhangi bir can kaybımız bulunmuyor. Tedbir amacıyla 45 ev tahliye edilmiştir. Yangını en kısa sürede kontrol altına almak adına tüm kurumlarımızla koordinasyon içerisinde var gücümüzle mücadelemize devam ediyoruz." dedi. Hamdi Acet SonAlanya
SAPADERE'DE ZAMANLA YARIŞ Alanya'nın Sapadere Mahallesi'nde başlayan ve şiddetli rüzgârın etkisiyle Fakırcalı ile Beldibi mahallelerine yayılan orman yangınına müdahale aralıksız sürüyor. Yangını kontrol altına almak için çok sayıda ekip havadan ve karadan yoğun çalışma yürütüyor.

KAYMAKAM ÖZTÜRK SAHADA KOORDİNASYONU YÖNETİYOR

Alanya Kaymakamı Şakir Öner Öztürk, yangının ilk anlarından itibaren bölgede bulunarak söndürme çalışmalarını yerinde takip ediyor. Kurumlar arasındaki koordinasyonu sağlayan Kaymakam Öztürk, ekiplerin çalışmalarını anbean yönetiyor.

325 PERSONEL GÖREV BAŞINDA
Yangına müdahale kapsamında bölgede 2 yangın söndürme uçağı, 2 helikopter, 93 araç, 130 ekip ve toplam 325 personel görev yapıyor. Şiddetli rüzgâr nedeniyle zaman zaman yayılım gösteren alevlerin önünün kesilmesi için yoğun mücadele veriliyor.

45 EV TAHLİYE EDİLDİ
Bölgedeki son durum hakkında açıklamalarda bulunan Kaymakam Şakir Öner Öztürk, "Sapadere Mahallemizde başlayan ve rüzgârın etkisiyle yayılan orman yangınına müdahale etmek üzere tüm kurum ve ekiplerimizi derhal seferber etmiş bulunmaktayız. Şu an sahada alevlerin önünü kesmek için 2 uçak, 2 helikopter, 93 araç, 130 ekip ve 325 personel ile yoğun bir mücadele verilmeye devam ediyor. Bölgemizde etkili olan şiddetli rüzgâr nedeniyle yangın yayılım gösterse de çok şükür şu ana kadar herhangi bir can kaybımız bulunmuyor. Tedbir amacıyla 45 ev tahliye edilmiştir. Yangını en kısa sürede kontrol altına almak adına tüm kurumlarımızla koordinasyon içerisinde var gücümüzle mücadelemize devam ediyoruz." dedi.

Hamdi Acet SonAlanya

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sonalanya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.