Şengül Kevkir’den Çağrı: Hacet Meydanı’nda Açlık Grevine Başlayacağım

YAŞAM 03.10.2026 - 17:10, Güncelleme: 03.10.2026 - 17:10
 

Şengül Kevkir’den Çağrı: Hacet Meydanı’nda Açlık Grevine Başlayacağım

Alanya’da DMD hastası oğlu Taha Miraç’ın tedavisi için yaklaşık bir buçuk yıldır kampanya yürüten Şengül Kevkir, yardım kampanyasının durma noktasına geldiğini belirterek kamuoyuna çağrıda bulundu. Gözyaşları içinde konuşan Kevkir, bir hafta sonra Hacet Meydanı’nda açlık grevine başlayacağını açıkladı.

KAMPANYADA 65 MİLYON TL TOPLANDI Oğlunun tedavisi için uzun süredir mücadele ettiğini anlatan Şengül Kevkir, bugüne kadar yaklaşık 65 milyon TL bağış toplandığını ancak son dönemde desteğin ciddi şekilde azaldığını söyledi. Kevkir, kampanyanın duyurulduğu sosyal medya hesaplarının kapandığını ve yardım çağrılarını daha geniş kitlelere ulaştırmakta zorlandıklarını ifade etti. “BAĞIŞLAR NEREDEYSE DURDU” Kampanyanın neden tamamlanamadığı konusunda kamuoyunda çeşitli değerlendirmeler yapıldığını belirten Kevkir, daha önce farklı kampanyalarda yaşanan olumsuzlukların kendi kampanyalarını da etkilediğini öne sürdü. Bazı sivil toplum kuruluşları ve siyasetçilerden destek sözü aldıklarını belirten Kevkir, bu sözlerin büyük bölümünün yerine getirilmediğini iddia etti. ANNESİNİ KAYBETMENİN ACIYI DAHA DA AĞIRLAŞTIRDIĞINI SÖYLEDİ Oğlunun hastalığı nedeniyle büyük üzüntü yaşayan 59 yaşındaki annesini kaybettiğini anlatan Kevkir, annesinin torununun hastalığı nedeniyle büyük üzüntü yaşadığını söyledi. Annesinin vefatının kendisini derinden etkilediğini belirten Kevkir, ailesiyle birlikte taşıdığı yükün daha da ağırlaştığını ifade etti. “ARTIK DAYANACAK GÜCÜM KALMADI” “Hayattaki tek varlığım çocuklarım. Onların yaşayabilmesi için mücadele ediyorum. Yanımda olan herkese teşekkür ederim ama artık dayanacak gücüm kalmadı” diyen Kevkir, gönüllülerin de azalması nedeniyle kampanyayı eşiyle birlikte sürdürmekte zorlandıklarını dile getirdi. HACET MEYDANI’NDA AÇLIK GREVİ ÇAĞRISI Şengül Kevkir, bir hafta sonra Hacet Meydanı’nda açlık grevine başlayarak sesini duyurmaya çalışacağını söyledi. Kevkir, Alanya halkına ve hayırseverlere seslenerek oğlu Taha Miraç’ın tedavi mücadelesine destek olunmasını istedi. Hamdi Acet SonAlanya
Alanya’da DMD hastası oğlu Taha Miraç’ın tedavisi için yaklaşık bir buçuk yıldır kampanya yürüten Şengül Kevkir, yardım kampanyasının durma noktasına geldiğini belirterek kamuoyuna çağrıda bulundu. Gözyaşları içinde konuşan Kevkir, bir hafta sonra Hacet Meydanı’nda açlık grevine başlayacağını açıkladı.

KAMPANYADA 65 MİLYON TL TOPLANDI

Oğlunun tedavisi için uzun süredir mücadele ettiğini anlatan Şengül Kevkir, bugüne kadar yaklaşık 65 milyon TL bağış toplandığını ancak son dönemde desteğin ciddi şekilde azaldığını söyledi.

Kevkir, kampanyanın duyurulduğu sosyal medya hesaplarının kapandığını ve yardım çağrılarını daha geniş kitlelere ulaştırmakta zorlandıklarını ifade etti.

“BAĞIŞLAR NEREDEYSE DURDU”
Kampanyanın neden tamamlanamadığı konusunda kamuoyunda çeşitli değerlendirmeler yapıldığını belirten Kevkir, daha önce farklı kampanyalarda yaşanan olumsuzlukların kendi kampanyalarını da etkilediğini öne sürdü.

Bazı sivil toplum kuruluşları ve siyasetçilerden destek sözü aldıklarını belirten Kevkir, bu sözlerin büyük bölümünün yerine getirilmediğini iddia etti.

ANNESİNİ KAYBETMENİN ACIYI DAHA DA AĞIRLAŞTIRDIĞINI SÖYLEDİ

Oğlunun hastalığı nedeniyle büyük üzüntü yaşayan 59 yaşındaki annesini kaybettiğini anlatan Kevkir, annesinin torununun hastalığı nedeniyle büyük üzüntü yaşadığını söyledi.

Annesinin vefatının kendisini derinden etkilediğini belirten Kevkir, ailesiyle birlikte taşıdığı yükün daha da ağırlaştığını ifade etti.

“ARTIK DAYANACAK GÜCÜM KALMADI”
“Hayattaki tek varlığım çocuklarım. Onların yaşayabilmesi için mücadele ediyorum. Yanımda olan herkese teşekkür ederim ama artık dayanacak gücüm kalmadı” diyen Kevkir, gönüllülerin de azalması nedeniyle kampanyayı eşiyle birlikte sürdürmekte zorlandıklarını dile getirdi.

HACET MEYDANI’NDA AÇLIK GREVİ ÇAĞRISI
Şengül Kevkir, bir hafta sonra Hacet Meydanı’nda açlık grevine başlayarak sesini duyurmaya çalışacağını söyledi. Kevkir, Alanya halkına ve hayırseverlere seslenerek oğlu Taha Miraç’ın tedavi mücadelesine destek olunmasını istedi.

Hamdi Acet SonAlanya

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sonalanya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.